ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

"Η στύση του χρέους" ή αλλιώς "όταν το χρέος έχει κάβ..ες, επιμηκύνεται!"

"Είναι εν δυναμει μια επέκταση της ομηρίας, αυτή η στύση του χρέους, δηλαδή η επιμηκυνση της αποπληρωμής του χρέους". Τάδε έφη ο συνήθης ύποπτος, ο Ταμτακος της ελληνικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας Γιώργος Τράγκας.

Ο Κώνστας και ο Παυλόπουλος, αμέσως έσκυψαν διακριτικά το κεφάλι  στα γραπτά και τις σημειώσεις τους για να γελάσουν ελεύθερα. Του Χατζηνικολάου φάνηκε να του ξέφυγε η ατάκα, γιατί ούτε τη σχολίασε, ούτε πήρε πάσα, ούτε και χαμογέλασε όπως κάνει συνηθως. Η Κάτια Μακρή, κυρία με τα όλα της ... ακούγοντας για στύσεις και επιμηκύνσεις έμεινε ψύχραιμη και δεν αντέδρασε καθόλου.

Ο Βουλευτης είναι ρητά κατοχυρωμένος θεσμός στο Σύνταγμα...το Κόμμα είναι απλά φορέας πολιτικής οργάνωσης

 ...έγραψε το antiitroktiko
Αν τα ξέραμε τόσο καιρό λάθος στη χώρα μας -πνιγμένοι μέσα στο άρρωστο κομματικό μας σύστημα/εκτρωμα- ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει.
Νομίζετε ότι είναι τυχαίο ότι στη σημερινή βουλή έχουμε αριθμό ρεκόρ -12!- ανεξάρτητους βουλευτές? Γίναν όλοι ξαφνικά ανήθικοι –όπως τους αποκαλούν οι υπερασπιστές του σάπιου κομματικού κατεστημένου– και δεν παραδίδουν τις έδρες τους? Οχι ... πολύ απλά καταρρέει η καρκινογόνος αρρώστια του κομματισμού στην Ελλάδα! Πλεον στην Ελλάδα –όπως ακριβώς αναφέρει το συνταγμα της– ο βουλευτής μπορεί να διαφωνεί με το κόμμα του και να ανεξαρτητοποιείται συνεχίζοντας να εκπροσωπεί τις αξίες που πίστευε όταν επικοινωνούσε με τους ψηφοφόρους του. Καλά θα κάνουμε λοιπόν και εμείς σαν πολίτες, από δω και πέρα να κοιτάμε ποιόν ψηφίζουμε και τι μας λέει, και να μην ψηφίζουμε μόνο λόγω κόμματος, στηρίζοντας έτσι έμμεσα την ΑΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ που έχουν αποκτήσει τα κόμματα στη χώρα μας. 

Οι πολίτες όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάνε ότι αυτοί που βγάζουν αυτούς τους πύρινους λόγους, είναι αυτοί που θέλουν να συντηρήσουν τα παλιά πολιτικά ήθη και το παλιό κατεστημένο στη χώρα μας (Τζαβάρας, Μανώλης, Τράγκας, antinews, Στυλιανίδης, Καμμένος, Φαήλος Κρανιδιώτης, Χρύσανθος κουτουλου κουτουλου). Τους βολεύει η απολυτη κυριαρχία των κομμάτων επί καθε ανθρώπινης συνείδησης, είτε είναι βουλευτή είτε ενός απλού πολίτη. Στην ουσία υπερασπίζονται τυφλά και φανατισμένα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, το άρρωστο κομματικό σύστημα το οποίο τους εξέθρεψε τόσα χρόνια, γιατί νιώθουν άβολα με το σεισμό και τις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία. 

Ο βουλευτης είναι ρητά κατοχυρωμένος θεσμός στο Σύνταγμα. Η κομματική κυριαρχία επί των πάντων είναι μια στρέβλωση της αρρωστης ελληνικής κοινωνίας. Πολλοί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους πιστούς τους ακολούθους, βγήκαν αυτές τις μέρες γράφοντας λαβρους και πετώντας φωτιές εναντίων των ανεξαρτητοποιημένων βουλευτών. Οι αναγνώστες όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάνε ότι αυτοί που βγάζουν αυτούς τους πύρινους λόγους, είναι αυτοί που θέλουν να συντηρήσουν τα παλιά πολιτικά ήθη και το παλιό κατεστημένο στη χώρα μας. Τους βολεύει η απολυτη κυριαρχία των κομμάτων επί καθε ανθρώπινης συνείδησης, είτε είναι βουλευτή είτε ενός απλού πολίτη. Στην ουσία υπερασπίζονται το άρρωστο κομματικό σύστημα ισχυριζόμενοι ότι η κατάλυση του Συντάγματος επιβάλεται λόγω κομματικών και προσωπικών και πολιτικών στρατηγικών ή επειδή ως τώρα στη Ελλάδα τα σκεφτόμασταν λανθασμένα πάνω σε αυτό το θέμα. Να συνεχίσουμε δηλαδή να σκεφτόμαστε με τον τρόπο που μας έκανε να σκεφτόμαστε το σάπιο ελληνικό κομματικό πολιτικό σύστημα.

Ειδικά στην περίπτωση της ΝΔ είχαμε το εξής φαινόμενο. Σε ένα κόμμα το οποίο από την ιδρυτική του διακήρυξη αλλά και από την πράξη, είχε φιλελεύθερες καταβολές και πίστευε σε κάποιου είδους συναίνεση όταν αυτό απαίτουνταν από τις περιστάσεις για το καλό της χώρας, ήρθε ένας καινούργιος αρχηγός και πήγε κόντρα σε αυτά που θα έπρεπε να πρεσβεύει το κόμμα, βάση ιδρυτικής διακήρυξης. Στη ουσία έκανε πραξικόπημα στο κόμμα λόγω προσωπικής αναγκης και στρατηγικής. Αντί λοιπόν να είναι αυτός υπόλογος για το πραξικόπημα που έκανε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, βαζει διάφορα τσιράκια, βουλευτές και βοθρο-blogs να τσιρίζουν περίεργα πράγματα περί «αποστασίας». Τη ίδια στιγμή μαλιστα, το ΠΑΣΟΚ που είναι στη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και εφαρμόζει ένα δραματικά δυσκολο πρόγραμμα, έχει επίσης ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών και δεν καταφέρεται σε αυτούς με τέτοιους υστερικούς όρους, δείχνοντας στη παρούσα φάση να έχει μια πιό δημοκρατική και συνταγματική αντιμετώπιση των πραγμάτων, την στιγμή που στη ΝΔ διακατέχονται από πανικό και κατηγορούν για «αποστασίες», ενώ ο Αντωνης Σαμαράς είναι αυτος που πραγματικά υπήρξε αποστάτης ριχνοντας κυβέρνηση -όχι απλά φεύγωντας από ένα κόμμα. 

Η βουλευτική ιδιότητα είναι ρητως συνταγματικα κατοχυρωμένη. Οι κομματικές  και προσωπικές επιδιώξεις ενός αρχηγού κόμματος δεν είναι. Το κόμμα στην Ελλάδα έχει πάρει ήδη πολλή παραπάνω εξουσία απ’ ότι θα έπρεπε και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό ήταν ένας παράγοντας που μας οδήγησε εκεί που έχει περιπέσει η Ελλάδα. Ηδη τα εκλογικά συστηματα ευννοούν τα κόμματα τόσο όσο δεν πρέπει, με το να επιτρέπουν μόνο σε κόμματα που συγκεντρώνουν άνω του 3% να εκπροσωπούνται στην Βουλή. Να μπει κάποιος στην Βουλή ανεξαρτητος δεν γίνεται, ακόμα και αν μαζέψει μόνος του 20.000 ή 30.000 ψήφους. Επομένως τα κόμματα απλά διευκολύνουν την αστική δημοκρατία να λειτουργεί πρακτικά. Στην Ελλάδα όμως τα κόμματα έχουν γίνει δυναστες των πάντων και η εξέλιξη τους έχει γίνει βαρίδι για την αναπτυξη της χώρας. Σε καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα δεν συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με την απολυτη επικυριαρχία των κομμάτων έναντι άλλων συνταγματικά κατοχυρωμένων και θεμελιωδων θεσμων.

Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2010

Wikileaks οι πρώτες διαρροές: Μια σταθερη ελληνική κυβερνηση ισως βοηθήσει στην αποδοχή του "Μακεδονικου Εθνους"! Ο Kim Jong επιληπτικός, Αχμαντινετζάντ ο Χίτλερ, Angela Merkel η "Τεφλον" και Σαρκοζί ο ... γυμνός πρίγκηπας.

 
Σίγουρα έχει πολλά περισσότερα να αποκαλύψει αυτή η μαμουθ ψαριά του Wikileaks, αλλά χρειάζεται πολύ ψάξιμο όταν πρόκειται για σχεδόν 2.500.000 έγγραφα, αρχεία και τηλεγραφήματα δημοσίων αμερικάνικων υπηρεσιών. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα ευρύματα των "λαγωνικών" που θα ασχοληθούν με την database όλο το επόμενο διάστημα. Παντως σε λίγο θα μπορείτε και εσείς να ψάξετε αν θέλετε (κουτσα-κουτσα και χωρίς κανένα ειδικό ΙΤ συστημα) στο website του wikileaks. Ποιός ξέρει ίσως να φέρετε εσείς κάτι στη επιφάνεια που  θα ξεφύγει από τα ραντάρ των μεγάλων media!  

Για την Ελλάδα αναφέρεται ότι μια σταθερη κυβέρνηση είτε Συντηρητικών είτε Σοσιαλιστών, θα βοηθησει προς την κατεύθυνση επίλυσης του Μακεδονικου, υπονοώντας ότι θα κάνουμε πίσω στο θέμα της εθνικότητας. Βέβαια όλα αυτά είναι εκτιμήσεις ενός ατόμου. Παρόλαυτά είναι ενδεικτικό του τι  αφήνουν οι πολιτικοί μας ως εντυπωση στον ξένο παράγοντα ... ότι μπορούμε να υποχωρήσουμε στο θεμα της εθνικότητας μέσω της αποδοχής των  τωρινών βαρντασκιανων διαβατηρίων!

Την πρώτη φορά ήταν η βρετανική Guardian μέσω της οποίας έγιναν οι πρώτες δημοσιεύσεις των απορρητων έγγραφων του πολέμου του Ιράκ. Αυτή τη φορά -στην προσπάθεια του Julian Assange να βρει υποστηρικτές και να αποκτήσει έρεισμα και στο χώρο του έντυπου τύπου- το wikileaks αποφάσισε να δώσει την πρώτη αποκλειστική δημοσίευση της δεύτερης παρτίδας απορρήτων εγγράφων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στους New York Times, αλλά σε μικρότερο βαθμό και στη γερμανική Der Spiegel.

Από τις πρώτες διαρροές μαθαίνουμε πως ο ήγετης της Νότιας Κορέας Kim Jong είναι επιληπτικός ενώ αυτό κρατείται μυστικό, ενώ σε άλλα έγγραφα υπάρχει αναφορά του Αχμαντινετζάντ ως Χίτλερ, του Σαρκοζί ως γυμνός πρίγκηπας (προφανώς υπαινιγμός  ότι είναι απλά διακοσμητικός στην ηγεσία της Ευρώπης και δεν έχει σχέση με τους παλιούς Γάλλους ηγέτες) ενώ σε κάποιο σημείο η Μέρκελ αναφέρεται με τον χαρακτηρισμό Teflon, που μάλλον υπονοεί ότι η Γερμανιδα Καγκελαριος δεν κολάει πουθενά και σε κανένα που προβάλει αντίσταση ή ότι κανένας δεν την πάει!

Για την Ελλάδα αναφέρονται τα εξής για την περίοδο ακριβως πριν τις προηγούμενες βουλευτικες εκλογές 4 ΟΚΤ 2009:

Levitte expressed optimism that a new Greek government would be “more solid” and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made.
(www.guardian.co.uk)

Και η Ιρλανδία επίσημα στο ΔΝΤ...Η Ελλάδα δεν είναι μόνη πλέον στην Σπιναλόγκα. Με μεγαλύτερο επιτόκιο από Ελλάδα και περισσότερα χρόνια αποπληρωμής

Με μεγαλύτερο επιτόκιο από την Ελλάδα και περισσότερα χρόνια αποπληρωμής. Η Ελλάδα παύει να είναι μόνη της στη απομόνωση. Δυστυχώς η μόνη μας ελπίδα να "την βγάλουμε καθαρή" είναι αυτό που γίνεται τώρα...να βρεθούν και άλλες χωρες στη θέση μας. Είναι θλιβερό αλλα αν θέλουμε να δουμε το δικό μας καλό, αυτό πρέπει να ευχόμαστε! Αρχισαν  ήδη οι Ιρλανδοί Σαμαράδες και τα κομμουνιστικά κόμματα να διαδηλώνουν.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup Jean-Paul Juncker, η συμφωνία με την Ιρλανδική κυβέρνηση για 85.000.000 ευρώ δάνειο με επιτοκιο 6,7% και 7+4 χρόνια περίοδο αποπληρωμής.

Ντόμινο θετικών επιπτώσεων για την Ελλάδα, μιας και θα επιμηκυνθεί και ο δικός μας χρόνος αποπληρωμής. Ήδη προϊδέασε για αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος του EUROGROUP  Ισχυρές πιέσεις στην Πορτογαλία να μπει άμεσα -τις επόμενες ημέρες- σε μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ για να μην φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση.

Η Δαμανάκη μίλησε μετά από χρόνια για το Πολυτεχνείο και τη Χούντα στο BBC [ΒΙΝΤΕΟ]




Το Πολυτεχνείο άρχισε από την αυθόρμητη επιθυμία κάποιων συμφοιτητών της μηχανικών να φτιάξουν έναν πομπό και να εκπέμψουν ραδιοφωνικά στην περιοχή! Ακούστε το ηχητικό video.

Η Μαρία Δαμανάκη –πλέον Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκης Επιτροπής- έδωσε συνεντευξη στο αγγλικό BBC radio προ ολίγον ημερών. Η Δαμανάκη μίλησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ανοιχτά για το πως αρχισε η εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά και το πόσο δύσκολα πέρασε στη φυλακή για τους μήνες που έμεινε. Η συνεντευξη γενικά δεν έκρυβε εκπλήξεις πέρα της ομολογίας του πόσο απλά ξεκίνησε το όλο γεγονός.

Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2010

Ο Καψαμπέλης επικεφαλής πολιτικού στη νέα εφημερίδα "Δημοκρατία"

Ο Ανδρέας Καψαμπελης είναι ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που ασχολήθηκε με την ανώνυμη δημοσιογραφία μεσω blogs και από τους πρώτους που αποκάλυψαν πράγματα που ταρακούνησαν την διεφθαρμένη ελληνική πολιτική σκηνή. Παρολα αυτά το blog του (press-gr) οδηγήθηκε στη συνεχεια σε μεγάλες υπερβολές. Πριν από τη "Δημοκρατία" ανηκε στο δυναμικό της Veto.

Αυτή τη στιγμή το Press-gr βρίσκεται σε μια ήρεμη περίοδο, οδηγεί την κούρσα του blogscene  στην Ελλάδα, μαζί με δυό τρία ακόμα blogs και έχει υιοθετήση μια λίγο πιό ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα, στο σχολιασμό και τις ειδήσεις, ενώ μεγάλο μέρος της ύλης του είναι επιλεγμένες αναδημοσιεύσεις άλλων blogs και αρθρογραφίας μικρών και μεγάλων δημοσιογράφων. Παράλληλα, ο Καψαμπέλης συμμετέχει και στην cult μεσονύχτια εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο", όπου η ποιότητα του και ο επαγγελματισμός του τον σώζουν από την υπόλοιπη κουστωδία περιθωριοποιημένων δημοσιογραφίσκων που συμμετέχουν σε αυτή την ανυπόληπτη εκπομπή-σκουπιδι της ελληνικής τηλεόρασης. 

Εκδότες της νέας εφημερίδας θα είναι ο Γιάννης Φιλιππάκης  (πρώην Ισοτιμία, Ημερήσιος Τύπος κ.λπ.) και διευθυντή ο Χρήστος Μουλίνος (Espesso, Veto). Η νέα εφημερίδα -αν και τα γραφεία της θα απέχουν λιγα μόλις μέτρα από το Καλλιμάρμαρο και την Αραβαντινού- θα είναι προσκύμμενη στη Νέα Δημοκρατία ή όπως αλλιώς το λένε "προσανατολισμένη στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο" προσπαθώντας να εκμεταλευτεί το κλέισιμο ή ψαλίδισμα κομματικών εφημερίδων της τελευταίας περιόδου. Λογικά η έμμεση στήριξη της θα γίνεται από τη ΝΔ, η οποία έχει μείνει χωρίς μια σοβαρή εφημερίδα εδώ και χρόνια!  ιδιως μετά την εκλογή Σαμαρά "χάθηκε" και η Καθημερινή, που στην παρούσα φάση τηρεί στάση αναμονής για τη διαδοχη πολιτική κατάσταση. Τώρα αν θα είναι σοβαρός ο καινούργιος τίτλος ή εξίσου γραφικός με άλλα έντυπα της δεξιάς, αυτό μένει να φανεί.

Εμείς παντως λέμε ότι μαζί με το δικομματισμό πεθαίνει και ο κομματικός τύπος., όπως και ότι η ηλεκτρονική δημοσιογραφία (ανώνυμη ή επώνυμη) σκοτώνει την έντυπη. Πέρα από αυτό η κρίση και το κόψιμο επιδοτήσεων εφημερίδων και media μέσω κρατικής διαφήμισης αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα προς τις κομματικές εφημερίδες. Αναμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί το καινουργιο αυτό εγχείρημα που αρχικά στοχεύει στις 15.000-20.000 ημερήσιως (δεν θα υπάρχει φύλλο Κυριακής).

Παρασκευή, Νοεμβρίου 26, 2010

Το πολιτικό φλέρτ πάει σύννεφο ... και ο Βορίδης "μιλάει ερωτικά" στην Δημοκρατική Συμμαχία




Θερμές δηλώσεις συνεχίζει να κάνει ο Μάκης Βορίδης για το νέο πολιτικό σχηματισμό της Ντόρας Μπακογιάννη. Όσοι ξέρουν να "διαβάζουν" τις πολιτικές δηλώσεις και τα παραπολιτικά, δεν θα σταθουν και πολύ στις διαβεβαιώσεις  περι του αντιθετου, που έπονται συνηθως τέτοιων διαχυτικών δηλώσεων. Το δάσος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το συνολικό φλερτ που "έρχεται και φεύγει και ξαναεπιστρέφει δριμύτερο". Αυτή η διαδικασία είναι το μήνυμα και η ουσία της υπόθεσης και όχι οι αντικρουόμενες δηλώσεις που κάνουν οι πρωταγωνιστές, στη μια ή στην άλλη συνεντευξη τους.

Δύο είναι τα αγκάθια που αρχικά εμποδίζουν μια τέτοια συνένωση. Από τη μεριά του βουλευτή του ΛΑΟΣ είναι το ακροδεξιό παρελθόν του, ενώ από τη μεριά της Ντόρας Μπακογιάννη είναι οι θέσεις τις στα εξωτερικά θέματα, όπου η πρωην υπουργος εξωτερικών υποστηρίζει ότι με τη προσσέγγιση και θετική στάση απέναντι στους γείτονες μας, θα έχουμε μακροχρόνια καλύτερα αποτελέσματα, από μια φοβική και εσωστρεφή αντιμετώπιση. Το πρώτο είναι ένα ρίσκο που ξέρει ότι πρέπει να αναλάβει η Μπακογιάννη εαν δεχθεί να μπει σε διάλογο με τον πολιτικό του ΛΑΟΣ. Το δεύτερο μαλλον δεν μπορεί να αλλάξει γιατί αποτελεί παγια θέση της Ντόρας Μπακογιάννη και ίσως το μόνο που μπορεί να τεθεί προς διαπραγμάτευση σε αυτό το ζήτημα είναι οι λίγο πιό αιχμηρή αντιμετώπιση των γειτόνων μας και ίσως προς εκεί  και προς πιο σκληρά μεταναστευτικά μέτρα, να θέλει να επηρεάσει πολιτικά ο Βορίδης συμμετέχοντας σε ένα τέτοιο πολιτικό σχηματισμό. Το όλο "προξενιό" δυσκολεύει ακόμα περισσότερο μιας και η Μπακογιάννη όρισε τη Δημοκρατική Συμμαχία ως καθαρά Κεντρώο κόμμα και όχι Κεντροδεξιό! Οπως καταλαβαίνεται, το Κεντροδεξιό μπορεί πιό εύκολα να ελκύσει το Δεξιό ή Ακραίο Δεξιό. Το Κεντρώο όμως μπορεί να το κάνει αυτό; Και αν αυτό συμβεί θα είναι βιώσιμο σαν σχήμα;

Διαβάσαμε στα παραπολιτικά ότι ο Μάκης Βορίδης για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των θερμών δηλώσεων του για το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα δώσει σειρά συνεντεύξεων όπου θα διαβεβαιώνει την πίστη του στο ΛΑΟΣ, όμως η φραση κλειδι είναι το "υπό τις παρούσες συνθήκες" νοηματική προέκταση της οποίας είναι το "υπό άλλες συνθήκες". Και επειδή στο σημερινό ελληνικό πολιτικό σκηνικό, η γή σκίζεται και πλάκες μετακινούνται πανω στη καυτή ρευστη λάβα, από ... "άλλες συνθήκες" άλλο τίποτα! Το ίδιο περιπου ισχύει και με τους βουλευτές της ΝΔ που δηλώνουν ξανά και ξανά αιώνια πίστη στο μεταλλαγμένο πλέον κόμμα τους.  Το "υπό άλλες συνθήκες" όμως είναι μια υπόθεση που δίνει την ευελιξία στους πολιτικούς να δηλώνουν τώρα κάτι κατηγορηματικά και σε ανύποπτη φάση να πράττουν κάτι άλλο ... αυτό συμβαίνει  εδώ και χιλιάδες χρόνια στην πολιτική ιστορία ...

Μπακογιάννη: Δεν με ενδιαφέρει αν με βρίσουν ή μου κολλήσουν οποιαδήποτε ταμπέλα...θα πω τα πράγματα με το όνομα τους [ΒΙΝΤΕΟ]


ΜΕΡΟΣ Α


ΜΕΡΟΣ Β


Δείτε όλη τη συνεντευξη στο video

Σχόλιο του antiitroktiko: Μια "γεμάτη" συνεντευξη  έδωσε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στο ALTER και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας έδειξε να θέλει να πει πολλά πράγματα -σε ορισμένες στιγμές "ξεχείλιζε" από λέξεις- και γενικά έδειξε να είναι γεμάτη από ενέργεια για τη δύσκολη συνέχεια που την περιμένει. Ο Χατζηνικολάου την κράτησε όμως προσγειωμένη σε θέματα εσωκομματικής χροιάς και περιεχομένου (πουλάνε άλλωστε περισσότερο). H κ. Μπακογιάννη έχει αρχίσει να μην φοβάται να πει αυτά που πιστεύει, κάτι που ίσως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ελέω "εσωκομματικών ισορροπιων" και της κουρσας για τη προεδρία. Πλέον όμως μετά την ήττα στο εσωκομματικό μέτωπο αλλά και την εθνική κρίση , φαίνεται να μην τη σταματάει κανείς από το να εκφράσει αυτό που θέλει. Τι είπε στην συγκεκριμένη συνεντευξη? Διαβάστε παρακάτω τα βασικά σημεία, αλλά δείτε και το βίντεο μιας και έχει άλλα τόσα.
  • Δεν ήταν στραβος ο γυαλός εμεις στραβα αρμενίζαμε, το τεράστιο αδηφάγο κράτος απέτυχε, ρουφούσε όλο το αίμα του ιδιωτικού τομέα
  • "Είμαστε τόσο δυνατοί (η ελληνική κοινωνία), όσο ο πιό αδύναμος μας κρίκος"
  • Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα Κεντρώο Ευρωπαϊκό κομμα ... ο Αλέκος Παπαδόπουλος δεν θα έρθει στο κόμμα.
  • Από το '80 όποιος προτεινε  αλλαγές/ανατροπές ρήξεις οι δυνάμεις της αδράνειας του κόλλαγαν τη στάμπα φιλελευθερος ... πρέπει οπωσδήποτε να χτυπηθεί ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός και αν αυτό είναι νεοφιλελευθερο είμαι έτοιμη να το υποστηρίξω. Αυτά λοιπόν εμείς θα τα πούμε με τ' ονομα τους, δεν με ενδιαφέρει αν θα με βρίσουν, δεν με ενδιαφέρει αν θα μου κολλήσουν τη οποιαδήποτε ταμπέλα
  • Οι μισοι υπουργοι κρύβονται κύριε Χατζηνικολάου, κρύβονται αντι να κανουν τη δουλεια τους για να σωσουν το πολιτικό τους image, για να μην πω τίποτα άλλο ... αν χαθεί η Ελλάδα ποιός από μας θα επιβιώσει (πολιτικά)?
  • Εγώ οφιτσια και υπουργικές καρέκλες σε κυβερνηση Παπανδρέου δεν θέλω, απλά ζητάω εθνική συνεννόηση.
  • Στην αυριανή κοινοβουλευτική συνεδρίαση της ΝΔ, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο θα λαβουν το λόγο βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία ... ήδη η παρουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει πετύχει να επηρεάσει. Οι συνάδελφοι βουλευτές κάνουν τεράστια προσπάθεια να δουν αν μπορούν να περάσουν τις απόψεις τους στο κόμμα που ήδη ανήκουν.
  • Εγώ δεν κάλεσα κανένα από τη ΝΔ, από το Badminton είπα σας παρακαλω πάρα πολύ ... η Δημοκρατική Συμμαχία έχει στόχο να βγάλει 80 καινούργιους και 20 έμπειρους πολιτικούς ... το κίνημα μας είναι ανοιχτό στους νέους ανθρώπους ... η διαφορετική άποψη θα είναι καταστατικά κατοχυρωμένη. 

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2010

Λουκέτο στο ΒΗΜΑ! Μόλις κλεισαν οι στρόφιγγες δημόσιου χρήματος, όλες οι εφημερίδες πέφτουν μια-μια σαν τις ψείρες!

Σχόλιο του Antiitroktiko: Όταν μας έλεγαν οι Ευρωπαίοι πως "τελείωσε το πάρτι", κάτι τέτοια θα είχαν στο μυαλό τους. Μετά τον Ελευθερο Τύπο, τον Αδέσμευτο και την Απογευματινή (που ήταν λογικό να κλείσουν πρώτες μιας και είναι αντιπολιτευόμενες και το ελληνικό κομματικό συστημα τους χτύπησε πρώτους-πρώτους), ήρθε η σειρά του ιστορικού βήματος να παρει τη σκληρή απόφαση για έκδοση μόνο ενός φύλλου τη βδομάδα. Οι διαφημίσεις από τον ιδιωτικό τομέα  έπεσαν κατά συντρηπτικό ποσοστό, ενώ οι διαφημίσεις του δημοσίου σχεδόν εκμηδενίστηκαν...ενώ αποτελούσαν τη βασική πηγή εσόδων όλων των ελληνικών εφημερίδων (με ευννοούμενες πάντα τις κυβερνητικές).

Το πολύ μέχρι αύριο το πρωί θα γίνει η ανακοινωση της απόφασης από τον ίδιο τον Ψυχάρη. Θα εκδίδεται πλέον μόνο το φύλλο της Κυριακής και θα λειτουργήσει με φουλ τις μηχανές το "ανέξοδο" site (εθελοντική ή/και μαύρη εργασία, αποφυγή κόστους εκτύπωσης κτλ). Ατομικές συμβάσεις εργασίας και τρομερές μειώσεις αποδοχών εώς και 60% θα προτείνει στους εργαζόμενους για να γίνουν πολύ λίγες απολύσεις. Παράλληλα και ο Αλαφουζος προχωράει σε κατακόρυφες μειώσεις μισθών στον ΣΚΑΙ και στη Καθημερινή.

Γενικά τα media κοινώς την έχουν βάψει. Απλήρωτοι οι του Alter, οι του ANT1, αλλά ακόμα και σε νέες εφημερίδες όπως το Παρασκήνιο κτλ. Κανείς δεν λυπάται τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε χρεοκοπημένα media -αυτοί φάγαν ότι φάγαν- αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε τους εργαζομενους σε αυτά που θα μείνουν χωρίς δουλειά. Παρόλα αυτά η κατάσταση αυτή δεν θα μπορούσε πλέον να συνεχιστεί, γιατί το βαρος της χρηματοδότησης τους το πλήρωνε ο ελληνικός λαός.

Πρώτη πηγή : katalipsiesiea
Το θέμα είδαμε στον: kontiloforos

Βασίλης Λεβέντης: Ο Σαμαράς πήγε στρατό μόνο 3 μήνες και έριξε την Νέα Δημοκρατία για Κόκκαλη και Αλαφούζο...όχι για τη Μακεδονία



Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ τι λέει για τον Σαμαρά και ο Μέγας Λεβέντης, γιατί από μικρό και απο τρελό μαθαινεις την αλήθεια ...Και να θυμόμαστε πάντα πιό μικρό κόμμα της δεκαετίας του 90 χρηματοδοτήθηκε από τη Siemens...όλα δένουν

Το "πλατωνικό φλέρτ" του Αλέκου Παπαδόπουλου με τη Δημοκρατική Συμμαχία...μέσω πολιτικών θέσεων

Αν ευοδωθεί τελικά αυτό το φλέρτ, θα είναι μια δυναμική κίνηση της Μπακογιάννη προς το πολιτικό Κέντρο και τη πολυσυλλεκτικότητα. 

Αυτές τις μέρες αρχισε να κινείται στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα -μετά από πολύ καιρό- ο Αλεκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Στους  πολιτικούς λόγους που εκφωνεί (πχ. χθες σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ) αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης στην ανάγκη ο πολιτικός κόσμος να λέει πλέον τις σκληρές αλήθειες στον λαό και να μην χαϊδεύει αυτιά, αλλά προχωράει και σε συγκεκριμένες προτάσεις όπως για παράδειγμα η άμεση μείωση του δημοσίου τομέα κατά 30%. 

Όλες σχεδόν οι θέσεις που προτείνει ο πρώην υπουργός αλλά και η γνωστή και δεδηλωμένη συμπάθεια και σεβασμός που τρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη προς το πρόσωπο του, οδηγούν σε σκέψεις περί πολιτικού φλέρτ των δύο πολιτικών. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη σε παλιότερη συνεντευξη της κατέκρινε τον κ. Παπανδρέου, ότι την ώρα που έχει αδύναμη κυβέρνηση και έλλειψη πολιτικού δυναμικου, δεν μπορεί να αφήνει έξω από την κυβέρνηση έμπειρα στελέχη όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Χθες ο Αυγενάκης, σήμερα ο Κοντογιαννης ... αύριο ποιός?

Όλοι περιμένουν οι επόμενες αποχωρήσεις να είναι του στενού περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις. Άτομα υπεράνω υποψίας που θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική στο νέο πολιτικό φορέα εκ της γεννήσεως του. Οι "προφανείς" θα φύγουν μονάχα στο τέλος, όταν πλέον δεν θα υπάρχει κανένα νόημα να μείνουν στη ΝΔ και η διάλυση θα είναι γεγονός.


Άρον-άρον άλλαξε χθες τη στρατηγική του ο Αντώνης Σαμαράς. Από την επίδειξη πλήρους απάθειας προς τον σχηματισμό του νέου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πέρασε στις προσωπικές απαντήσεις προς αυτούς που φεύγουν και στις κατηγορίες περί "αποστασίας", ξεχνώντας ότι για να χαρακτηριστεί μια πολιτική κίνηση αποστασία, πρέπει να συνδέεται με κυβέρνηση ή πτώση κυβέρνησης, κάτι που ο ίδος έχει κάνει, αλλά δεν συμβαίνει σε αυτή τη περίπτωση. Οι αποχωρήσεις στελεχών από τη ΝΔ, γίνονται σε νεκρό πολιτικό χρόνο (να ευχαριστεί τον θεό για αυτό ο κ. Σαμαράς), μετά από εκλογική ήττα και πιστοποίηση της αποτυχίας της στρατηγικής Σαμαράς (μετακίνηση δεξιά, ψευδο-αντιμνημόνιο), αλλά πάνω απ' όλα με την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά ένα χρόνο τώρα που εχει βάλει μια ομάδα Πελλοπονήσιων φίλων του να διοικούν ένα πρώην πολλυσυλεκτικό κόμμα και πέρα από αυτούς να μην κουνιέται φύλλο, ούτε να ακούγεται άλλη άποψη.

Η χθεσινή λοιπόν αλλαγή στάσης και η ταραχώδης αντίδραση του μηχανισμού της Ρηγίλλης, ανακόπτουν προς το παρόν τον κίνδυνο αθρόων αποχωρήσεων. Όλοι αναμένουν αποχωρήσεις στενών φίλων της Ντόρας Μπακογιάννης (Ελσα, Κυριάκος), όμως αυτοί είναι που θα φύγουν τελευταίοι από τη ΝΔ όταν πλέον η διάλυση θα είναι εμφανής. Το νέο κόμμα δεν θέλει να δώσει σημα ότι βασίζεται σε στενους και συγγενικούς κύκλους, θέλει να δείξει ότι εκφράζει νέους πολιτικούς διαφόρων τάσεων. Επομένως οι επόμενες αποχωρήσεις/διαγραφές αναμενεται να έχουν το στοιχείο του μη αναμενόμενου και αυτό το ξέρουν στη Ρηγίλλης και έχουν πάθει παράκρουση στην προσπάθεια τους να βρουν ποιοί είναι αποφασισμένοι να φύγουν από το κόμμα, ώστε να τεθεί έγκαιρα σε λειτουργία ο μηχανισμός απαξίωσης τους. Εντωμεταξύ, ενώ οι διαγραφές και αποχωρήσεις σε βουλευτικό επίπεδο συμβαίνουν σε χαμηλό ρυθμό, εκεί που γίνεται χαμός είναι στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, όπου οι αποχωρήσεις και διαγραφές εχουν πάρει μορφή χιονοστοιβάδας. Πραγματικά μετά από αυτή τη θύελα μεταγραφών κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων, ειδικά στην επαρχία, όπου ο Σαμαράς έχει τη μεγάλη δύναμη του έναντι της Μπακογιάννη.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

Νέα ανεξαρτητοποίηση! Τα βρόντηξε και έφυγε από τη Σαμαρική ΝΔ ο Κοντογιάννης!

Αυτή τη ταχεία κατάρρευση δεν φαίνεται ικανός κανένας μεσα στη ΝΔ να τη σταματήσει. Το μεσημέρι ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέβηκε στο βήμα της βουλής αποφασισμένος για την ανεξαρτητοποίηση του. Στο λόγο που εκφώνησε κατηγόρησε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό και ιεράρχιση του κομματικού και προσωπικού του συμφέροντος πανω από αυτό της χώρας. Είπε επίσης ότι δεν ακούει την άλλη άποψη και έχει τη λογική του στρατοπέδου.

Ανάστατη η Ρηγίλλης απάντησε αμέσως δια στόματος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, που πλέον δεν τον πέρνει να το παίζει άνετος, υποτιμώντας τις διασπαστικές τάσεις που ο ίδιος δημιουργησε.

Κανένας πλέον δεν φαίνεται ικάνος να σταματήσει την κατάρρευση της Νέας Νέας Δημοκρατίας. Η ήττα στις εκλογές σε συνδυασμό με τον στρατιωτικό νόμο της σιωπής που έχει επιβληθεί μέσα στο παλιοδεξιό κόμμα, σε αμεση συνάρτηση με την κρίση που περνάει η χώρα μας, που πλέον απαιτεί να ακούγονται αλήθειες, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και ξαφνικά διαφαίνεται ότι πιθανόν η κοινοβουλευτική ομάδα του νέου κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας να γίνει και τρίτη ή τέταρτη σε αριθμό βουλευτών, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πριν ακόμα καλά καλά τρέξει κάποιος μηχανισμός. Και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν πρέπει να αποχωρήσουν ή όχι απο τη ΝΔ, πάρα πολύ "κοντινοί" πολιτικοί της Ντόρας Μπακογιάννη. Βουλευτές σαν τον κ. Κοντογιάννη ήταν από αυτούς που υπολόγιζε η Ρηγίλλης ως προσκείμενους στη Ντόρα, αλλά και το είδος βουλευτή που δεν θα έκανε καμία κίνηση παραπάνω, μιας και τον αξιολογούσαν ως "δεμένο με το κόμμα της ΝΔ" και ότι δεν θα είχε την τόλμη να κάνει βήμα έξω από τον κομματικό σωλήνα της ΝΔ, μετά τις αυστηρές προσταγές του Σαμαρά για κομματική πειθαρχία. Ο Κοντογιάννης όμως τους διέψευσε και μαζί φαίνεται ότι καταρρέει ο μύθος με τα κοντά ποδάρια, ότι οι Νεοδημοκρατες βουλευτές φοβουνται τον πρόεδρο Σαμαρά και δεν θα τολμήσουν να κανουν καμια πολιτική κίνηση, ενάντια στον λόγο του. Δεκάδες βουλευτές της ΝΔ -αυτή τη στιγμή- σκέφτονται αν θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν ή  ότι μπορεί να "πέσει" πολύ γρήγορα ο Αντώνης Σαμαράς από την προεδρία και να μην χρειαστεί να κάνουν καμία κίνηση προς άλλο κόμμα.

Το μεσημέρι ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέβηκε στο βήμα της βουλής αποφασισμένος για την ανεξαρτητοποίηση του. Στο λόγο που εκφώνησε είπε: 

"Ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον. H νέα Ν.Δ. λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης γιατί αντί να ενώνει την παράταξη την οδηγεί σε διχασμό. Δεν ακούει την άλλη άποψη, έχει τη λογική στρατοπέδου. Να σταματήσουμε τους λεονταρισμούς και τους λαϊκισμούς, δεν θα ταυτιστώ με τακτικές της νέας Νεας Δημοκρατίας"

Στην συνέχεια ο Κοντογιάννης υπέβαλλε αίτηση ανεξαρτητοποίησης από τη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, στον πρόεδρο της βουλής κ. Πετσάλνικο. Η απάντηση από τη Ρηγίλλης δεν άργησε να έρθει από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν ξέρει πλέον πως να σταματήσει τα ασταμάτητα!
"Ο Γ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους. Αυτό από προχθές γίνεται ανοιχτά. Σήμερα έγινε και χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Και όλα αυτά πότε; Μόλις ο λαός μας με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές έβαλε και πάλι τη ΝΔ σε ανοδική τροχιά. Ο κόσμος και βλέπει και κρίνει και τιμωρεί»

...ο λαός έβαλε και πάλι τη ΝΔ σε ανοδική τροχιά είπε ο Αντώνης Σαμαράς...μαλλον βρέχει φτύσιμο και αυτός ονειρεύεται λιακάδες.


Στό δραματικό σήριαλ που παίζεται στην "παλιά πολυκατοικία"  παρενέβει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να σοβαρευτεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Κάνω έκκληση στη Νέα Δημοκρατία. Δείτε τα πράγματα πως έχουν. Σοβαρευτείτε. Μην περιχαρακώνεστε όλο και σε στενότερο κύκλο. Μην τους δίνετε χώρο να κάνουν παιχνίδι. Υπάρχει δυνατότητα αυτή η μεγάλη παράταξη να πάρει ισχυρές πρωτοβουλίες, για να βάλουμε τρικλοποδιές σε αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα κελεύσματα εκείνων που έχουν προγραμματίσει δυσάρεστες εξελίξεις για τον τόπο. Επιμένω λοιπόν σταματήστε εσείς το δικαίωμα προς το ΠΑΣΟΚ να κάνει ότι θέλει».

Νέοδμητη οικοδομή σηκώνεται δίπλα στην παλιά Πολυκατοικία ...

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

Χατζηνικολάου : "Διαβάζω τη σπάλα και ... προβλέπω ότι θα προσχωρήσετε στη Δημοκρατική Συμμαχία"

Το κούρασε πολύ ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Νικος Χατζηνικολάου αναγκάστηκε να διαβάσει τη ... σπάλα για να πει την προβλεψη του για το τι ακριβώς θα κάνει στη συνέχεια ο νεαρός πολιτικός. Συμβουλή μας -σαν απλοί πολίτες- είναι να λέει τα πράγματα ευθέως όπως άλλωστε και η αρχηγός του κόμματος στο οποίο θα ανήκει σε λίγες μέρες. Εχουμε κουραστεί από μισόλογα και ισορροπίες Λευτέρη

Σε συνεχεια της πρωινής συνέντευξης στο ραδιόφωνο του REAL FM που έλαβε χώρα πριν να διαγραφει ο κρητικός βουλευτής (εκεί ο Νίκος τον ρωτούσε αν θα μείνει στη ΝΔ και παλι δεν έπερνε απάντηση), ο δημοσιογράφος του Αλτερ πρέσαρε τον Αυγενάκη επίμονα να του πει εάν θα προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο βουλευτής μάλλον με αμηχανία, αποκρινόταν μη πειστικά ότι δεν ξέρει τι θα κάνει στη συνέχεια. Αγανάκτισε λοιπόν ως συνηθως ο Χατζη και του είπε "Αφού λοιπόν δε λέτε εσείς τι θα κάνετε θα προβλέψω εγώ κύριε Αυγενάκη...Θα πάτε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη...διάβασα τη σπάλα και μπορώ να το προβλέψω". πάλι καλά που δεν του έβαλε τις φωνές όπως κάνει συνήθως με τον Τράγκα, τον Κώνστα, τον Κωνσταντάτο και τη Κάτια!

Τράγκας καλεί Πολ Τομσεν...

Τον Πολ Τομσεν εκπροσωπο του ΔΝΤ στην Τρόϊκα δήλωσε ότι επιθυμεί να δει από κοντά ο Γιώργος Τράγκας. Ο Ταμτάκος του δελτίου ειδησεων του Αλτερ δηλωσε ότι ζηλεύει τον Κώνστα που μπορει και συναντά μέλη της Τρόικας, ενώ αυτός όχι ... με τη συνηθισμένη ειρωνία-σαχλαμπούχλα φυσικά!

Μετά τη θεαματική άνοδο, σε θεαματική κατάρρευση οδηγούν τον Σαμαρά η αλαζονεία και τα απωθημενα

Το όνειρο έγινε εφιάλτης και κόμπος στο λαιμό. Αν μπορουσε ο αρχηγός της ΝΔ να πάρει πίσω όλες τις κινήσεις και όλες τις συμπεριφορές του τελευταίου χρόνου, σίγουρα θα το έκανε.

Κατηφεία και σφίξιμο στο στομάχι επικρατεί στην Ρηγίλλης όλες αυτές τις μέρες μετά τις εκλογές. Τα σκέφτονται έτσι, τα σκέφτονται αλλιώς, τίποτα δεν τους βγαίνει. Σειρά βουλευτών περιμένουν στη σειρά την κατάλληλη ευκαιρία για να δηλώσουν την αντίθεση τους με τις πρακτικές και τη συμπεριφορά του.  Φοβάται ότι με μια λάθος κίνηση θα δώσει την εύκαιρία σε ολόκληρη ομάδα βουλευτών να αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία. Παγιδεύτηκε λοιπόν ολόκληρο κόμμα στις αρχηγικές βλέψεις και στην αμυαλη επιδειξη δύναμης του Αντώνη Σαμαρά, όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Ο Αντώνης Σαμαράς κουβαλώντας πολλά απωθημένα  από την αποτυχία της ΠΟΛΑΝ αλλά και από τον 12ετή του αποκλεισμό από την ελληνική πολιτική σκηνή,  βρεθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και πήρε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Αισθάνθηκε δικαιωμένος και κυρίαρχος του κόσμου. Φερθηκε όμως το λιγότερο αλαζονικά και η πτώση του φαίνεται να είναι εξίσου θεαματική και αιφνίδια, όσο και η άνοδος του.

Πλέον οι κεντρώοι και κεντροδεξιοί της ΝΔ (Δήμας, Αβραμόπουλος) πιέζουν για αλλαγή στρατηγικής και απόρριψη έστω και αργά της αποτυχημένης ακολουθούμενης πορείας που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς. Τόσο καιρό δεν τολμούσαν ούτε εισήγηση να πάνε στον πρόεδρο, του έδωσαν χρόνο να ξεδιπλώσει τον στρατηγικό του σχεδιασμό. Πλέον όμως εδώ και 10 μερες μετά την ήττα των αυτοδιοικητικών τα στόματα άνοιξαν , οι εισηγήσεις πανε και έρχονται και ο Σαμαράς πελαγοδρομεί και δεν ξέρει αν πρεπει να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση ή να αλλαξει αποδεχόμενος της ήττα του στους συναγωνιστές του, χάνοντας παράλληλα και μεγάλο μερος της εσωκομματικής του δύναμης.

Ντόρα: Είμαι προσωρινή...

...από nonews-news
Αχ πολύ γελάσαμε. Με καλαμπουράκι ξεκίνησε τη συνέντευξη στο Ντερμπεντέρη. Τι...είπε η Πρόεδρος; "Δεν είμαι Πρόεδρος, προσωρινή είμαι. Πρόεδρο θα εκλέξει το συνέδριο του κόμματος."

Καλέ πως τα λες, πως τα λες θα σου πέσει (η κουπάρα δίπλα)κι ο καφές...

Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

Γιάννης Παπαγιάννης: Το επάγγελμα μου είναι κατίνα και σχολιάζω το facebook! - Ημερήσιο Δελτίο ΒοθροBlog, τεύχος 2


Ο Γκεμπελίσκος των blogs Γιαννης Παπαγιάννης στρατευμένος από τη Ρηγίλλης και με το ελεύθερο να λέει ότι κακοήθεια θέλει, αποδεικνύεται κάθε μέρα όλο και πιό πολύ αθλιος σε αυτό που κάνει. Θέλησε σήμερα να χτυπήσει τον εκπρόσωπο τύπου του νέου κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιαννη Οικονόμου...

...να χτυπήσει τρόπος του λέγειν, μιας και επέλεξε να σχολιάσει μια φωτογραφία της γυναίκας του νέου πολιτικού, που είναι αναρτημενη στο facebook. Δείτε τι άθλιο σχολιασμό κάνει, δεν κανουμε πλακα ο άνθρωπος έχει προβλημα! Εννοείται βέβαια ότι όποιος νοήμων ανθρωπος διαβάσει το συγκεκριμένο ποστ θα γελάει με την μαλακοπιτουροσύνη του χλιμίντζουρα Παπαγιάννη και όχι με μια απλή γυναίκα που απλώνει φύλλο ή τον ανδρα της που ποσταρε τη φωτογραφία της στο facebook και τι σχολιασε. 

Φαίνεται ότι ο Παπαγιάννης έχει γεράσει και δεν τα καταλαβαίνει αυτά με το facebook και τo social networking και μαλλον δεν ξέρει ότι πλέον το να αναρτά κανεις φωτογραφίες της παρέας του και αγαπημένων του προσώπων στο facebook είναι αναποσπαστο κομματι της καθημερινότητας εκατομυρίων νέων ανα τον κόσμο!

Ρηγίλλης - Τώρα που μας κάηκε το χαρτί του αντιμνημονιου, βάζουμε μπρος τα βοθροblogs! -Ημερήσιο Δελτίο ΒοθροBlog, τεύχος 1


Στη ΝΔ αυτή τη περίοδο είναι αυτό που θα λέγαμε «φίλε μου, το παίζω ανετίλα και ας γκρεμίζεται το σπίτι»...κάτι τέτοιο τεσπα. Όσοι όμως παρακολουθείτε τα πολιτικά τεκτενόμενα και έχετε καλή αντίληψη, θα ψυλλιάζεστε ότι αυτή είναι η σιωπή  των πολιτικών υποστηρικτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα...

Επισήμως η Ρηγίλλης και ο Σαμαράς δεν ασχολούνται με την ίδρυση του νέου κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ανεπισήμως όμως έχουν παθει ταχυκαρδία από χθες (η ψυχούλα τους το ξέρει) και  έχουν βάλει κάτι βοθροκαθαριστές-blogs, να διαδίδουν διάφορες ευφάνταστες ιστορίες, κατινίστικους σχολιασμούς  και υστερικές  αναλύσεις /εκτιμήσεις. Εμείς εδώ στο antiitroktiko αποφασίσαμε να μαζεύουμε για σας μέρα παρά μέρα, ότι βοθρίλα αναβλύζει  για το θέμα από τα συγκεκριμένα sites αλλά και από άλλα media (βλέπε ANT1) και να σας λέμε το Δελτίο-Βόθρου της Ρηγίλλης.

Είπε χθες το Fimotro: "Κανένας εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. δεν πήγε τελικά στην εκδήλωση της Ντόρας. Ούτε η κολλητή της Έλσα Παπαδημητρίου δεν στάθηκε δίπλα της. Τους μάντρωσε όλους ο Σαμαράς. Μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Δεν παρεβρέθει ούτε καν ο πατέρας της και οι μητέρα της!"

Ναι την εγκατέλειψαν όλοι, κανείς δεν τη νοιάζεται πλέον τη Ντόρουλα...σνιφ, κλαψ...Για τα μητέρα-πατέρα δεν σχολιάζουμε. Είναι τόσο άχρηστοι όποιοι γράψαν αυτη τη κακοήθεια (Παπαγιάννη γειά χαρά σου!) που αυτοακυρώνονται από μόνοι τους.

Υπαρχει όμως κανεις που να πιστεύει ότι οι προαναφερόμενοι πολιτικοί και δεκάδες αλλοι, θα μεινουν στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά έτσι όπως το κατάντησε, παλαιοδεξιό και μουχλιασμένο? Το ότι δεν πήγαν και ούτε μίλησαν ακόμη όσοι ανηκουν στη ΝΔ -αλλά θα φύγουν σε κάποια φάση από αυτή- δεν σημαίνει ότι φοβάται κανένας τον Σαμαρά. Γραμμένο τον έχουν ξέρετε που, με τέτοιες διαλυτικές τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη ΝΔ-Πολιτική Ανοιξη. Πολύ απλά ο καθένας ψάχνει να βρει το κατάλληλο timing και τη καταλληλη αφορμή. Αλλωστε βαση της θεωρίας του «κινέζικου μαρτύριου» η απλή λογική λέει ότι έχει πιό πολύ fun να μείνουν μεσα στη ΠολιτικήΑνοιξη-ΝΔ πολιτικοί που προσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία, οι τελευταίοι από τους οποίους θα φύγουν λίγο πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές. Οπότε παιδια (Παπαγιάννη ακούς?) μην βιάζεστε και μην ζορίζεστε, υπάρχει χρόνος μπόλικος για να «απλωθούν» οι αποχωρήσεις στελεχών. Όσοι παρακολουθείτε τα πολιτικά τεκτενόμενα και έχετε καλή αντίληψη, θα ψυλιάζεστε ότι αυτή είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα.

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2010

Εντονα απολογητική εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας - Δειτε Video απόσπασματα




Αυτό ομολογούμε ότι δεν το έχουμε ξαναδει. Στην ομιλία ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα η Μπακογιαννη εμφανίστηκε  σε ορισμενα σημεια να κανει καταθεση ψυχής. Ήταν τόσο απόλογητική μάλιστα που δεν έχουμε συνηθίσει από κανένα άλλο ελληνα πολιτικό μεχρι σήμερα να ακούμε τετοια πραγματα. Η αυτοκριτική της έφτασε στα όρια του αυτομαστιγώματος.

Ομολόγησε ότι ήταν και αυτοί μεσα στους Ελληνες που "στραβα αρμενίζαμε", ότι οι πολιτικές επιλογές μεχρι σημερα ορίζονταν με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές κάτι που δεν πρέπει να ξαναγίνει, ότι το πολιτικό σύστημα παραδίδει στις επόμενες γενειές μια καταχρεωμένη χώρα η οποία ως καταχρεωμένη δεν μπορεί να ειναι πραγματικα ελεύθερη.

Δηλωσε πως ξερει πολύ καλά ότι πολύς κόσμος συζητάει και δυσπιστεί απέναντι στο προσωπο της, αποδεχόμενη ότι προέρχεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και χαρακτηρισε λογική την προβληματική καποιων που ρωτάνε "και μετά απο τοσα χρόνια στην πολιτική τι έχει να προσφέρει η Ντόρα?". Απάντησε ότι έχει καταλάβει πολλα λάθη της και ότι πρέπει να τα αποδεχθεί με ειλικρινή τρόπο απέναντι στους Ελληνες, ασχετα αν αυτό μπορεί να τις κοστίσει μιας και κανενας άλλος πολιτικός δεν αναγνωρίζει ότι συμμετείχε στη λάθος αυτή πορεία.

Δήλωσε ότι "ξέρω πολύ καλά πως έιναι να πέφτεις και να πρεπει να ξανασηκωθείς και σε προσωπικό επίπεδο και σε πολιτικό". Ότι έχει νιώσει και φόβο και αποτυχία και δεν φοβαται πλεον να το πει, γιατί όποιος μπορεί να το ομολογήσει αυτό είναι πργαμτικά δυνατός και όχι αυτό που μεχρι τώρα και αυτή πιστευε ότι ο δυνατός είναι αυτός που κρύβει τα συναισθηματα του.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Bαdminton ιδρυθηκε πριν από λίγο η Δημοκρατική Συμμαχία

Χωρίς συνθήματα, χωρίς φωτισμούς και ιδιαίτερα σκηνικά (όπως προέβλεπαν διάφοροι ξερόλες) με την βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών και με την αντισυμβατική -για πολιτικές εκδηλώσεις- υπόκρουση του We will rock you των Queen, γεννηθηκε ο νέος φορέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας λιγά λεπτά πριν στο ασφυκτικά γεμάτο Badminton στο Γουδί. Να σημειωθεί ότι περα από το αμφιθέατρο της ομιλίας (κεντρική σκηνή του Badminton Theatre) υπήρχαν και καταμεστες αίθουσες όπου αναμεταδιδόταν η πολιτική ομιλία της Ντόρας Μπακογιαννη μέσω videowall και οθονών

Η ελιά ειναι το σημα του νέου κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη

Αυτό είναι το σήμα του νέου κόματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που αποκαλύφθηκε μολις πριν λίγο. Το νέο κόμμα ορίστηκε από την ίδια τη κ. Μπακογιάννη ως Κεντρώο, προς έκπληξη όλων που περιμεναν κάπου μέσα στον πολιτικό της λογο να ακούσουν τον όρο Κεντροδεξιά.

Πρωτοσέλιδο στη Hurriyet ο Μπουτάρης...Στον Βαρδάρη θα στηθουν μνημεία για τον Κεμαλ Ατατουρκ και τους Εβραίους

Δείτε εδώ το άρθρο της Ηurriyet (αγγλικα,τουρκικα)

Φιρί-φιρί το πάει ο κυρ Γιαννης  να γίνει ο πρώτος Ελληνας δήμαρχος που θα πέσει από τη Δημαρχία πριν ακόμα χρηστεί δήμαρχος. Αντι να εστιάσει σε ένα ρεαλιστικό πλάνο αναμορφωσης της φιλοσοφίας και της αισθητικής της συμπρωτεύουσας, ξοδεύει το πολιτικό του κεφάλαιο -πριν ακόμα χρηστεί επίσημα δήμαρχος!- σε ηλίθια "ριζοσπαστικά" ντεμεκ-μαγκιλίκια. Λες και επειδή νίκησε στις εκλογές αυτός είναι και αλλος δεν είναι ... Είπαμε να σπάσουμε μερικά αυγά για να κανουμε ομελέτα όχι να βαλουμε φωτιά στο κοτέτσι! Κυριε Μπουτάρη η θεσσαλονικη έχει σοβαρά προβλήματα, δεν αφήνετε λέμε εμείς τις μλκς κατα μέρους σας και να ασχοληθείτε με αυτά ή μηπως όταν σκεφθήκατε να γίνεται δήμαρχος φανταστήκατε ότι αυτά θα είναι τα μεγαλα προβληματα που θα επιλύσετε?

Κοκορομυαλιές αποδεικνύονται οι πρωτες δηλώσεις προθέσεων του Γιαννη Μπουτάρη. Ο κύριος Μπουτάρης καλά θα κάνει να αφήσει κατά μέρους του την νοοτροπία μέθυσου που λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Οι Θεσσαλονικείς σίγουρα χρειαζεται να γίνουν περισσότερο ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί, αλλά αυτό που επιδεικνύει προς το παρόν ο κ. Μπουτάρης δεν έχει να κάνει ούτε με προοδευτικότητα ούτε με ανοιχτομυαλιά. Μας το είπε πολλές φορές και το εμπεδώσαμε ότι δεν έχει να χάσει τίποτα, οπότε θα κινηθεί στην δημαρχία ανεξάρτητος και κανωντας αυτό που έχει στο μυαλό του, αψηφώντας τις ισορροπίες, θα πρεπει όμως να του πει καποιος πως σαν πολιτικός και δήμαρχος πλέον  πρεπει να δρα πολιτικά με συναινέσεις, συνεννόηση, διαλογο. Η δημαρχία δεν είναι τρόπαιο που μπορεί καποιος να το παρει και να το κάνει ότι γουστάρει, να το βαλει φωτιά να το κάψει. Η δημαρχία σε μια δημοκρατία οφείλει να κινέιται προς αυτό που πιστεύει, λαμβανοντας όμως υπόψη και καποιες άλλες παραμετρους. Είπαμε να σπάσουμε μερικά αυγά για να κανουμε ομελέτα, όχι να βαλουμε φωτιά στο κοτέτσι!

Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - "Εξ Αμελίας" ... η διαρροή του ονόματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη


Αποκλειστικά στο Αntii - Προς απάντηση διαφόρων δημοσιογράφων που προσπαθούν απλά να μαντέψουν τι έγινε και έτσι διέδωσαν όλες τις προηγούμενες ημέρες πραγματα που δεν ισχύουν, το antIItroktiko είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τελικά δεν ήταν o Χατζηνικολάου στον οποίο εμπιστεύθηκε η Μπακογιάννη το όνομα του νέου πολιτικού φορέα. Δεν ήταν καν ότι κάποιος λάκισε από το περιβαλλον της πολιτικού... Απλά ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και ένας ρεπόρτερ βρίσκεται πάντα εκεί για να το εκμεταλλευτεί αυτό! Η Αμελία Ροδάνθη Αναστασάκη (Alter, ΚΑΡΦΙ), δημοσιογραφικό παιδι του Κακαουνάκη, που παλιότερα έκανε στον Alpha πρωινή εκπομπή με τον Πέτρο Καρσιώτη, ήταν αυτή που έδωσε την αποκλειστική πληροφορία στον Νίκο Χατζηνικολάου. Διαβαστε παρακάτω πως έγινε αυτό...

Η διαρροή τελικά ήρθε από τη πλευρά της εταιρίας παραγωγής της αυριανής διοργάνωσης στο Badminton και από ένα στέλεχος του οποίου η συνεργασία  διεκόπη με τη συγκεκριμένη εταιρία PR. Για προσωπικούς αλλά και προφανείς λόγους το συγκεκριμένο στέλεχος ένιωσε ελεύθερο να προβεί σε αποκαλύψεις και έτσι εκμυστηρεύτηκε στη δημοσιογράφο Αμελία Αναστασάκη το όνομα του νέου πολιτικού φορέα το οποίο γνώριζε διότι εμπλεκόταν άμεσα με την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ή αλλιώς ΔΗ.ΣΥ. θα ονομαζεται τελικά το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Ο κύβος ερρίφθη και για το όνομα του κόμματος. Σημερα ο Χατζηνικολάου ανακοίνωσε τη διαρροή από το περιβάλλον της Μπακογιάννη. Προφανώς και ο τίτλος υπονοεί ότι το κόμμα αυτο θα χτιστεί πανω στη συνεννόηση και εσωτερικά αλλά και με τα αλλα κόμματα, δεν θα είναι αδιάλλαχτο και στενόμυαλο και θα αφηνει πίσω αυτές τις λογικές του κόμματος που κανει αντιπολίτευση απλά φωνάζοντας μόνο για τα αντιθετα. Ο πρώτος στόχος του κόμματος θα είναι να αναδειχθεί σε πρώτη φάση τρίτο κόμμα, πανω από το ΚΚΕ, αλλά κανεις από τα στελεχη του κόμματος δεν θα το ομολογήσει αυτό, μιας και όλοι τους θέλουν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ όσον αφορά τις προσδοκίες τους, αλλά και για να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα (όπως πχ κάνει ο Σαμαράς πανηγυρίζοντας για την "ολική επαναφορά της ΝΔ"). Θα γνωρίσετε τις επόμενες μέρες έναν-έναν τα βασικά στελέχη καταρχάς σε τηλεοπτικές συζητησεις και σε δελτία ειδήσεων, σημασία μεγάλη όμως θα δωθεί και στις περιοδείες στη περιφέρεια σε δεύτερη φάση. Η Ντόρα τους έχει ετοιμάσει όλους -όλα τα στελέχη- ψυχολογικά για τον πόλεμο που θα δεχθούν από το επιτελείο του Σαμαρά, ιδίως μόλις βγουν οι πρώτες επίσημες μετρησεις για το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 

Εκτιμάται ότι ο Σαμαράς πνίγεται αυτή τη στιγμή και ως γνωστον ο πνιγμένος απ'τα μαλλιά πιάνεται, οπότε και μόλις δει να του φευγει στις μετρησεις απευθείας ένα μεγαλο ποσοστό Νεοδημοκρατών, θα χάσει την ψυχραιμία του με ανεξέλεγκτες συνεπειες...

Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

BINTEO-Ντοκουμέντα και μνημες τις ιστορικής ημέρας του Πολυτεχνείου


sibilla

Το διαγγελμα του Παπαδόπουλου προς τον Ελληνικό λαό το 1967



από sibilla

Σχόλιο Antii: Ο φασισμός και η τρέλα πάντα φαίνονται στο βλέμα και στη φωνή. Χωρίς πολλά λόγια...

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

Ο Τράγκας μιλάει με τη Ανγκελα Μερκελ στα παράθυρα του ΑLTER !

Εφυέστατη η σημερινή σύλληψη του σκηνοθετη του δελτίου του ΑΛΤΕΡ. Έβαλε για πολλή ώρα στο παραθυρο του δελτίου, το κοντινό πλανο της Μερκελ, δίπλα στον Τραγκα ο οποίος έψελνε τα συνηθισμενα του για Τρίτο Ράιχ, στρατοπεδα κατοχής κτλ. Γενικά η Μερκελ είναι η αγαπημένη πολιτικός του Γιώργου και άλλωστε μοιάζουν και λίγο  φατσικά. Ήταν σαν να βλέπαμε δύο χαμένες αδερφές ψυχές να συναντιούνται έστω και για λίγα λεπτά
Ο Τράγκας είπε και το άλλο πολύ σοφό "όλοι λένε να 'βγούμε στις αγορές' - 'να βγουμε στις αγορές', αλλά κανείς δεν λέει ότι όταν βγούμε αυτές οι αγορές θα μας δανείζουν με ... τόκο! "

Και με τι ήθελες ρε Γιώργο να μας δανείζουν λεφτά? Με πληρωμή φιστίκια? Προτείνουμε να πας να το πεις στον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να αλλαξει τα  οικονομικά του πλανα για το μνημόνιο!

Άνθιμος-Μπουτάρης-Ψωμιάδης, episode 1 ... Άρχισε ήδη το πολυαναμενόμενο σήριαλ [ΒΙΝΤΕΟ]




Ζορό: Παναγιότατε λυπήσου το παληκάρι και δώσε του άφεση να αγιάσει και αυτός. Ακουσα σήμερα ο κυρ Γιάννης ήρθε στα συγκαλα του και έκανε λογικές δηλώσεις. Αύριο που θα σε ξανάπει Φενταγήν, Μουτζαχεντίν και Αγιατολαχ Χομεϊνί τον ξανακατακεραυνώνεις.

Απολαυστικό video-θέατρο του παραλόγου ... Αρχισε το πολυαναμενόμενο σήριαλ της "Τριάδας της Θεσσαλονικης", πολύ πιο σύντομα μάλιστα απ΄ ότι κανεις θα φανταζόταν. Απ' ότι φαίνεται παντως από το πρωτο επεισόδιο η σειρά θα μας επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις και σπαρταριστούς διαλόγους στα επόμενα χρόνια.  Επίσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι πρωταγωνιστές σφίγγουν τα δόντια να φερθούν πολιτισμένα, κάτι το οποίο σε δεύτερο χρόνο θα οδηγήσει σε δυνατά ξεσπάσματα!

Στον πιλότο της σειράς, δείτε τον Ψωμιάδη σε ρόλο προξενήτρας μεταξύ του Ανθιμου και του Μπουτάρη. Ανέλαβε την πρωτοβουλία  (χωρίς κανείς να του το ζητήσει ... ή μήπως τον έβαλε ο Ανθιμος) και ζήτησε ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ από τον Ανθιμο να συγχωρέσει τον Μπουτάρη, γιατί λέει έκανε  ... "λογικές" -όπως τις αποκάλεσε- δηλώσεις ...αχαχαχα. Λες και ζήτησε άφεση ο Μπουτάρης από τον Ανθιμο. Δεν είμαστε καλά ...


Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

Αρχίζει το μεγάλο φευγιό στην πρώην Νέα Δημοκρατία ... με τη χθεσινή ήττα σφράγισαν αρκετές βαλίτσες

Πρώτος στη λίστα είναι ο Κακλαμάνης που παίζεται θρίλερ εάν θα προλάβει να φύγει μόνος του ή αν θα τον προλάβει η Ρηγίλλης. Η βασική κριτική που γίνεται αυτή την ώρα στον πρόεδρο του κόμματος είναι ότι έπαιξε το θεωρητικά αβανταδόρικο, λαϊκίστικο χαρτί του αντιμνημονίου αλλά ο αθεοφοβος ... πήγε και έχασε! Ως εδώ μαλλον ήταν η περίοδος χάριτός για τον Σαμαρά.


Ουρά έχει δημιουργηθεί για το ποιός θα φύγει και πότε από τη ΝΔ. Αυτή την εβδομάδα ίσως υπαρξουν καταρχάς διαγραφές από πλευράς Σαμαρά μιας και η αποτίμηση της τραγικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας προσφέρεται πλέον για να ανοίξουν τα στόματα και να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους, όσοι ένιωθαν αδύναμοι μέχρι τώρα να μιλήσουν μέσα στο απολυταρχικό πλέον κόμμα της ΝΔ. Η νίκη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη αργά χθές το βράδυ με τον τρόπο που ήρθε -μετα από ένα αυθεντικά τρομαχτικό θρίλερ- ήταν δυνατή κλωτσιά στα ήδη λυγισμένα γόνατα του Αντώνη Σαμαρά (ήττα σε περιφέρεια Αττικης, χάσιμο δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης μετά απο 25 χρόνια, αλλά και ήττα μέσα στο σπίτι του στην Πελλοπόνησο, απ' όπου κατάγονται και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ και ο γραμματέας της). 

Από εβδομάδα όμως που ιδρύεται ο νέος πολιτικός φορέας από την Ντόρα Μπακογιάννη, αρχίζουν οι οικοιοθελείς αποχωρήσεις που θα λάβουν μορφή επιδημίας στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την 21 Νοεμβρίου. Όχι τίποτα άλλο αλλα ο ίδιος ο Σαμαράς έχει αποκλείσει από το κόμμα τους πολιτικούς που διαφωνούν με τις απόψεις του (οι οποίες απόψεις Σαμαρά είναι σε κόντρα με την ιδρυτική διακύρηξη του κόμματος). Ο Κωστής Χατζιδάκης  αλλά και πολλοί άλλοι προβληματίζονται αν πρέπει να ταχθούν από την αρχή με αυτή τη προσπάθεια για να της δώσουν αρχική μεγάλη δυναμική ή να δουν πως πανε τα πραγματα στη ΝΔ και να φύγουν εφόσον διαφωνήσουν σε κάποιο σημαντικό πολιτικό θέμα  (κάτι πολύ πιθανό μιας και ο Σαμαράς δεν ακούει κανένα πλέον και κλείνετε όλο και περισσότερο στον εαυτό του και στη κλειστή κλίκα που δημιουργησε όλους αυτούς τους μήνες στη Ρηγίλλης). Επίσης μεγαλο προβληματισμό για το πως πρέπει να κινηθεί έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιας και σκέφτεται πως σε λίγο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς ίσως αναγκαστεί να φύγει από τη προεδρία και τότε ίσως το κόμμα να πάρει άλλη ρότα. Γενικά το έδαφος κάτω από την ΝΔ μετακινείται όσο ποτέ άλλοτε από χθες το βράδυ. Τα επεισόδια του σήριαλ "ΝΔ το νησί των καταραμένων" θα είμαστε εδώ να τα δούμε τις επόμενες βδομάδες και μήνες. 

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη την επόμενη Κυριακή θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος και θα παρουσιάσει το σήμα του σε ανοιχτη προς όλους συναντηση στο Badminton στο Γουδί, όπου θα υπογραφεί και από όποιον επιθυμεί  η ιδρυτική διακήρυξη.  Στη διακήρυξη θα τονίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι:
  • Το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η χώρα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα.
  • Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς
  • Η Δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.
  • Επίσης, από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.

Δήμαρχος Δομοκού ο Στέλιος Σύρος που εξάρθρωσε την 17Ν

Ο πρώην αρχηγός της αντιτρομοκρατικής Στέλιος Σύρος εξελέγει πανυγηρικά Δήμαρχος Δομοκού με ποσοστό 56%. Κατέβηκε ως ανεξάρτητος. Ο Στέλιος Σύρος είχε γίνει πασίγνωστος γιατί επί θητείας του εξαρθρώθηκε ο βασικός κορμός της 17Ν.

Δημαρχος και ο Απόστολος Γκλέτσος στη Στυλίδα! με 54%

 
Mission accomplished! O Γκλέτσος εξελέγη δήμαρχος Στυλίδας. Άσπρες μέρες ξημερώνουν για την  πολη της Φθιωτιδας...Να σημειωθεί ότι ο Γκλέτσος που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, τελικά κατέβηκε ως ανεξάρτητος και δεν στηρίχθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές από το κομμουνιστικό κόμμα, αφού αυτό τον αποκύρρηξε με μια σκληρή ανακοινωση του πριν ακριβώς ένα μήνα.