ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2011

Αρχισαν τα όργανα...θύελλα αντιδράσεων στην Ολλανδία για την ειδική συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας


Ανοιξαν οι ασκοί του αιόλου Μπένυ my friend ... Από χθες το πρωί όλα τα ολλάνδικα ΜΜΕ σχολιάζουν με έκπληξη και ειρωνικά σχόλια την κίνηση των Φιλανδών να επιδιώξουν μόνοι τους ειδική συμφωνία με την Ελλάδα και φέρνουν προ των ευθυνών του τον φιλελεύθερο Ολλάνδο πρωθυπουργό Mark Rutte (λείπει και αυτός σε διακοπές και τον κατηγορούν ότι πιάστηκε στον ύπνο), ενώ κατατέθηκαν και ερωτήσεις βουλευτών στην Ολλανδική Βουλή. Παράλληλα και η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει και αυτή παρόμοια ειδική συμφωνία. 

Όταν πρωτοανακοινωθηκε η διμερής συμφωνία με Φινλανδία σκεφτήκα ότι -δεν μπορεί- θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης των Ευρωπαίων ηγετών για να καμφθουν οι ισχυρές αντιστάσεις των Φινλανδών πολιτών. Τελικά φαίνεται ότι όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συννενόηση και σχεδιο για αυτή την πολιτικο-οικονομική κινηση, αλλά και ότι αυτή η συμφωνία εκτός του ότι θα καταρρεύσει, θα αποτελέσει και το πρώτο σπέρμα διχόνοιας και δυσπιστίας ανάμεσα σε δύο ευρωπαικές χώρες που ως τώρα ήταν στο ίδιο στρατόπεδο (οι "πλουσιοι και φιλελευθεροι βόρειοι")...όλους θα τους βάλουμε να τσακωθουν στο τέλος! Δηλαδή ήθελα να ήξερα τι σκεφτονταν οι δυο πολιτικοι όταν ανακοινωναν την συμφωνία, χωρίς τις κατάληλλες συννενοήσεις? Οτι θα κάτσουν όλες οι άλλες χώρες με δεμένα τα χέρια? 

Αργά χθες το απόγευμα ο όλλανδός υπουργός Οικονομικών Jan Kees de Jager αναγκάστηκε να κάνει μια αιχμηρή δήλωση, στοχοποιώντας περισσότερο την Φινλανδία που επιδιώκει διμερείς συμφωνίες παρά την Ελλάδα που πιέζεται από κάθε πλευρά. Με λίγα λόγια είπε πως δεν μπορεί να είναι αποδεκτό η Φινλανδία να επιδιώκει μονομερώς να ελαφρύνει τη συμμετοχή της στο πακέτο διασωσης γιατί έτσι πλήτωνται τα οικονομικα συμφέροντα της Ολλανδίας και κατέληξε ότι μια συμφωνία για  "collateral arrangements" (παροχές ασφάλειας ή/και εμπράγματες εγγυήσεις) πρέπει να αφορά όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και μόνο έτσι μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η γρήγορη αυτή αντίδραση του
υπουργού (από τις διακοπές του και αυτός) στην αντίδραση που ξεσηκώθηκε μέσα σε λίγες ώρες, δινεί και τον γενικό τόνο, του πως θα κινηθεί το όλο θέμα στο εσωτερικό της κάθε χώρας ιδίως από τον Σεπτέμβριο. Και όσο γίνονται τέτοιες ηλίθιες κινησεις από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και κάθε άλλης Ευρωπαϊκής χώρας, μην περιμένει κανένας να καταλαγιάσει η γιγάντωση της δύναμης των Ευρωσκεπτικιστών στην ΕΕ.