ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

Θυμωμένο έθνος οι Τούρκοι ... και δεν μπορούν να αντιδράσουν!


Βράζει ο τόπος στην Τουρκία. Μόλις πριν δύο ώρες δόθηκαν τα ονόματα τεσσάρων Τούρκων νεκρών ενώ αναμένονται και άλλα. Αισθάνονται ότι υποτιμάτε το κύρος και η δύναμη της Τουρκίας, μην μπορώντας να αντιδράσει δυναμικά, έχοντας μάλιστα τόσους νεκρους. Σκεφθείτε πως αισθανόμασταν εμείς στα Ίμια.

Ο Ερντογάν με ανεβασμένους τόνους έναντι του Ισραήλ και με αγώνα δρόμου διεθνών επαφών, προσπαθεί να καλύψει το κενό ενεργητικής αντίδρασης. Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως  δεν θέλει να κρύβεται και ότι είναι πραγματικά απογοητευμένοι (οι Τούρκοι) με τη χλιαρή στάση του Ομπάμα, ενώ δήλωσε πως θα εκφράσει ευθέως τη δυσαρέσκεια του στη Χίλαρυ Κλιντον, με την οποία θα συναντηθεί.

Όλα δείχνουν ότι αυτή η ιστορία θα καταλήξει να θεωρείται απλά ένα φιάσκο για τον Τουρκικό σχεδιασμό, καθώς υπονοείται από πολλές πλευρές ότι αυτή η τελευταία ανθρωπιστική αποστολή του Free Gaza, χρησιμοποιήθηκε -ερήμην της πλειοψηφίας των ακτιβιστών- από την πλευρά της Τουρκίας για συγκεκριμένους εθνικούς και διακρατικούς σκοπούς. Οι κρεμασμένες τούρκικες σημαίες στα τούρκικα πλοιάρια και ο σαφής στόχος ενεργής εμπλοκής Ισραήλ-Παλαιστίνης, δείχνουν ξεκάθαρα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Από την άλλη, οι πιέσεις που άρχισαν με την κοινή έκκληση Ε.Ε. και Ρωσίας  για άρση του αποκλεισμού της Γάζας (ερωτήματα γεννούνται γιατί επελέγει η εναλλακτική μιας κοινής δήλωσης), αλλά και πριν λίγο με το κείμενο καταδίκης (έστω και μετριασμένης) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -δεδομένης της διεθνής κατακραυγής του Ισραήλ- μπορεί να ενεργήσουν και να κάμψουν την στάση του Εβραϊκού κράτους, με μια προσωρινή άρση να είναι πιο πιθανή.

Ήδη οι πιέσεις προς την Αίγυπτο έπιασαν, και ο Μουμπάρακ διέταξε να ανοίξει το πέρασμα  Rafah  προς τη Λωρίδα της Γάζας, για να γίνει μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Το πέρασμα μέχρι σήμερα άνοιγε δύο φορές την εβδομάδα. Στο άκουσμα αυτής της είδησης και στην εξάπλωση της, υπάρχουν δημοσιογραφικές αναφορές ότι  χιλιάδες Παλαιστίνιοι μάζεψαν γρήγορα ότι μπορούσαν από τα υπάρχοντα τους και κατευθύνονται προς το συγκεκριμένο πέρασμα με την ελπίδα να μπορέσουν να βγουν από τη Γάζα.