ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2010

Νέα δημοσκόπηση σεισμός ALCO/Newsit - Κατακερματισμένο το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται.

Έρχονται και άλλες δημοσκοπήσεις με παρόμοια ευρύματα. Με αυτά τα δεδομένα συν το νομοσχέδιο για τον νέο "γερμανικό" εκλογικό νόμο, πλησιάζουμε όλο και πιό πολύ το γερμανικό μοντέλο κυβερνησεων συνασπισμών.  

Τι στοιχεία συντείνουν όμως σε αυτό το συμπέρασμα?
1. Έρχεται ο εκλογικός νόμος που θα ευνοεί τους κυβερνητικούς συνασπισμούς
1. Τα ρουσφέτια και η βόλη στο δημόσιο που κρατούσε προσκολημένους σε κόμματα εκατομμύρια Έλληνες, πλέον είναι μια πρακτική που δεν
μπορεί να εφαρμοστεί μαζικά. Έχει χαθεί με λίγα λόγια η ελπίδα του ρουσφετιού!
2. Ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο και το εξέφραζε εδώ και καιρό, πως πρέπει να συνεργαστουν τα κόμματα. Επειδη δεν υπάρχει κάτι πραγματικά καινούργιο να αντικαταστήσει το παλιό, το καινούργιο θα έρθει μέσα από μια νέα φιλοσοφία συνεργασίας των κομμάτων στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και από τη σταδιακή εισαγωγή νέων προσώπων και νεαρών στην ηλικία.
3. Θα δημιουργηθούν κόμματα όπως της Μπακογιάννη και του Κουβέλη τα οποία θα έχουν μετριοπαθή και διαλλακτικό προφίλ, αλλά και ήδη εκδηλωμένη τη διαθεση συνεργασίας βάση προγραμματικής σύγκλισης και με πρακτικό πνεύμα.
4. Ακόμα και ο Καρατζαφέρης εδώ και καιρό φαίνεται να το έχει καταλάβει και σπρώχνει το κόμμα του προς το κέντρο -σε αρκετά ζητήματα- προσπαθώντας να αποτινάξει την ρετσινία του ακροδεξιού. Εξού και η θερμη στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου ή οι φιλοφρονήσεις στην Μπακογιάννη.
5. Η πρόβα τζενεράλε των συνεργασιών  έχει ήδη γίνει. Οι τόσοι ανεξάρτητοι βουλευτές που συνασπίστηκαν μάλιστα σε κοινοβουλευτική ομάδα (έστω και υποτυπώδη), καθώς και η στήριξη της κυβέρνησης την δύσκολη ώρα της κρίσης, από διάφορες πλευρές, όλα αυτά είναι ενδείξεις μιας νέας εποχής για το κοινοβούλιο, που θα διαγραφεί ακόμα πιό ξεκάθαρα όταν (και εφόσον) αποτραβηχτούν τα νερά της κρίσης.

Τα μόνα κόμματα που φαίνονται προσκολημένα σε προ-κρίσης στρατηγικές είναι η ΝΔ και το ΚΚΕ. Και μπορεί το μεν ΚΚΕ να είναι αυτό το "κρυφοεξωσυνταγματικό" κόμμα που όλοι γνωρίζουμε και γι αυτό να είναι αναμενόμενη η στάση του, αλλά για τη ΝΔ μάλλον είναι προβλημα αντίληψης, μιας και ακολουθεί το δόγμα του Σαμαρά κατά την διάρκεια των εσωκομμάτικών εκλογών : "Προτεραιότητα στους Δεξιούς. Να γυρίζουν στο κόμμα οι πληγωμένοι δεξιοί" ... Κάνοντας όμως  αυτόν τον ελλάσον παράγοντα αυτοσκοπό, εξαϋλωσε την ενότητα και πολυσυλλεκτικότητα του κόμματος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κινούμενη άμμο (η άμμος πρέπει να χει φτάσει ίσα με τους γοφούς). Μάλλον τελευταία το κατάλαβαν το στρατηγικό τους λάθος εκεί στη Ρηγίλλης και προσπαθούν να διορθώσουν την κατάσταση, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να διορθωθεί με σπασμωδικές κινήσεις. Ίδομεν ...