ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2010

"Ελεγχόμενη χρεοκοπία" προς μια νέα αρχιτεκτονική του Ευρώ ...


Έχει όνομα αυτό που προσπαθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη. "Ελεγχόμενη χρεοκοπία" είναι ο όρος κλειδί για την περίπτωση της Ελλάδας. Αρχικά, η Ε.Ε. δίνει τον χρόνο έτσι ώστε και να μπορέσουν οι επενδυτές (τράπεζες) να διορθώσουν σε ένα βαθμό τις τεράστιες απώλιες που θα είχαν σε μια περίπτωση ξαφνικής κατάρρευσης της Ελλάδας. 

Αυτό δεν το κάνει από καλή ψυχή ή φιλοσοσιαλιστικά συναισθήματα. Απλά δεν θέλει να καταρρεύσει ολόκληρη η ζώνη του Ευρώ και να πληγούν ανεπανόρθωτα οι μεγάλες Ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτά που λέει η κυβέρνηση μας δήθεν ότι η Ε.Ε. έχει δέσει τις τύχες της με την Ελλάδα, είναι κουραφέξαλα.Η κατάσταση αυτη που ζούμε είναι διάδοχη μια νέας όπου οι δυνατές Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι λιγότερο εξαρτημένες από τις αφελείς και ΟΠΑ! οικονομίες του νότου.  Τα παλιά εθνικά νομίσματα είναι μια πολύ πιθανή πλέον εναλλακτική, όχι μόνο για την Ελλάδα. Στην ουσία θα ξαναφτιαχτεί το Ευρώ από την αρχή σε άλλες βάσεις.

Από την άλλη, ο επιπλέον χρόνος βοηθάει και την Ελλάδα, να κάνει τις αλλαγές που πρέπει στην οικονομία της (ανέβασμα φορολογικών συντελεστών, ιδιωτικοποιήσεις, αναδιάρθρωση των οικονομικών κλάδων, άρση κρατικού περιορισμού κτλ). Φαντάζεστε να είχε ήδη καταρρεύσει η Ελλάδα, με τη δύναμη της λαϊκης οργής και του πανικού, δεν θα μπορούσε να επιβάλει τίποτα από τα μέτρα που τώρα πέρνει αλλά και αυτά που πρόκειται να πάρει. Αντίθετα, όσο μπορεί να παραταθεί το διάστημα χρηματοδότησης του εθνικού μας χρέους, η κυβέρνηση θα μπορεί να λάβει αυτά τα 10-15 μέτρα και να κάνει και τις 5-6 μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην οικονομία μας, ώστε μετά την κατάρρευση να μην είμαστε στο σημείο μηδέν, αλλά να έχει γίνει κάποια δουλειά προς τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας μας.