ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2010

Δημόσιος τομέας τέλος! ... πρώτα θύματα θα είναι οι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου

Στην ουσία σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε το δημόσιο με πολύ διαφορετικό μάτι!

Το απόλυτο "Σοκ και δέος" θα ζήσει το Δημόσιο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η κυβερνηση θα ανοίξει τη συζήτηση για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.  Σύμφωνα με αναλύσεις και εκτιμήσεις διεθνώς, εάν η Ελλάδα θέλει να έχει κάποιες ελπίδες, θα πρέπει να μειώσει τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι να συμπτίσει υπηρεσίες και να κάνει ιδιωτικοποιήσεις, κρατώντας όμως ουσιαστικά τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλληλων...αλλιώς οι ελπίδες να μην χρεωκοπήσουμε είναι μηδαμινές. 

Οι απολύσεις θα αρχίσουν από τους αδύναμους κρίκους, αυτούς που όλα τα προηγουμενα χρόνια μπήκαν στο δημόσιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, ενώ για αυτούς που έχουν προσληφθεί ως μόνιμοι
δημόσιοι υπάλληλοι ή σε προσωποπαγείς θέσεις, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα μιας και δεν θα μπορέσουν να τους αγγίξουν άμεσα, παρα μόνο με περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Άλλωστε το ότι οι περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βάσει συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου, δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο. Το ήξεραν οι τελευταίες πολιτικές ηγεσίες μας ότι θα ερχόταν μια τέτοια δυσκολη ώρα για το δημόσιο και φρόντισαν να είναι καλυμμένος τουλαχιστον συνταγματικά/νομικά όποιος στο μέλλον επιχειρησει να μειώσει το δημόσιο.