ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2010

Όταν το ξεφτiλισμενο κράτος ξεχνάει μαθητες σε κοντέινερ για 3 χρόνια ...πάμε για τέταρτο!





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Κυρία Διαμαντοπουλου, 

αρχίζει νέα σχολικη χρονιά και οι μαθητες του Θέρμου Αιτωλοακαρνανιας, που τα τελευταία 3 χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ξέρουν και το έχουν πάρει απόφαση ότι τους περιμένει μια ακόμα δύσκολη χρονιά, κατα τη διαρκεια της οποίας θα κρυώνουν και θα σταματάνε το μαθημα όταν βρέχει δυνατά, γιατί δεν θα ακούνε τον εαυτό τους. Κυρία Διαμαντοπούλου βάλτε επιτέλους ένα τερμα σε αυτή την αθλια κατάσταση και αρχίστε τις διαδικασιες για να χτιστεί κτίριο στο ήδη αγορασμενο από τον Δημο οικόπεδο. 

Τρια χρόνια έχουν περάσει και πάμε για το τέταρτο. Βρισκεστε σε αυτό το Υπουργείο για να δίνετε λύσεις σε χρονια προβλήματα σαν αυτό. Οι μαθητές του Θέρμου έκαναν το χρεος τους και περιμεναν τρια μαρτυρικα χρόνια το αναλγητο, προβληματικό ελληνικο κράτος.  Δεν αντεχουν άλλο κρυο-υγρασία και αθλιες συνθηκες εγκλεισμού στα λυόμενα κλουβιά που τους βάλατε για να ησυχάσει η συνειδηση σας. Θέλετε να συναντησετε κάποια από αυτά τα παιδιά, να τους κοιτάξετε στα μάτια και να τους πείτε μια ακόμα καλή δικαιολογια ενός "καλού" πολιτικού?

Κυρία Διαμαντοπούλου δειξτε αν είσαστε με τους καλούς ή με τους αδιάφορους. Παρτε την κατασταση στα χερια σας!

Γραφει ο Antii
Δεν ήξερα το Θέρμο, ούτε που βρίσκεται, ούτε που μπαίνει ο τόνος, ούτε αν είναι αρσενικου ή ουδέτερου γένους. Όλα αυτά, μέχρι χθες που επικοινωνησε μαζί μου ένας 17χρονος μαθητης από τη συγκεκριμένη κοινότητα της Αιτωλοακαρνανίας. Μου ζήτησε βοηθεια για την αναδειξη του τραγικου τους προβληματος, μιας και κανενας δεν ενδιαφέρεται χρόνια τώρα. Και επειδή το blogging για αυτά είναι φτιαγμένο, να αναδεικνύει σοβαρα θεματα που αγνοούν τα αδηφάγα και εμπορικά ΜΜΕ, νομίζω ότι καθε blogger θα χαρεί να ποστάρει την καταγγελία καποιων ταλαιπωρημενων από το κρατος αλλά υπερηφανων ελληνόπουλων, κοντα στη λίμνη Τριχωνίδα, με την ελπιδα ότι το κρατος θα ξυπνησει επιτέλους και θα δώσει λύση σε αυτό το χρονίζον πρόβλημα. Το παρόν θα σταλεί σε πολιτικά γραφεία αλλά και στη κα. Διαμαντοπούλου (ηθελημένα δεν την προσφωνούμε με το δουλοπρεπές "κα. Υπουργέ", γιατί φουσκώνουν τα μυαλά τους μετά). Καταρχάς θα τηρήσουμε καλοπροαίρετη στάση αναμονής ... για μετά βλέπουμε...

Το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας είχε σχολείο από το 1926. Στο Θερμο,  πριν από 3 χρόνια -στις 10 Απρίλιου του 2007- έγιναν σεισμοί. Ηταν Πάσχα τότε και ευτυχως τα παιδιά δεν βρίσκονταν στο κτιριο του σχολείου.  Όμως λόγω του καταστροφικού αυτού σεισμού που έπληξε την περιοχή, οι μαθητες στεγάστηκαν σε λυόμενες αίθουσες, περνωντας διαβεβαιώσεις από την πολιτεια ότι αυτή θα είναι μια "προσωρινή λύση". Στην Ελλάδα όμως όπως ξέρουμε "ουδεν μονιμότερο του προσωρινού" και τα παιδιά κάνουν ακόμα μαθημα, στα λυώμενα! Παρότι ο δήμος έχει ήδη προβει σε αγορά οικόπεδου 200.000 ευρώ, όλα έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια.

Οι μαθητες του Θέρμου ξεχασμένοι από τους "ελληνες θεους μας" στη Βουλή και στα Υπουργεία -που ασχολούνται με το να δεσμευουν τεράστια ποσά για άλλες "σημαντικές" υποθέσεις τους- τρια χρόνια μέτα συνεχίζουν να κάνουν μάθημα μέσα στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα λυόμενα. Ειδικά τον χειμωνα τους μαντρώνουν 7 ωρες μέσα στα container-κλουβιά, για λόγους ασφαλείας και δεν μπορουν ουτε να βγουν να παρουν κατι να φάνε, ενώ υπάρχει υγρασία, ασταθης-αναποτελεσματικός κλιματισμός με συνέπεια τα παιδιά να αρρωσταίνουν με μεγάλη συχνότητα. Σαν να μην εφταναν όλα αυτά, τα λυόμενα βρίσκονται κοντά σε ρέμα, όπου υπάρχουν παντού νερά, ενώ όταν βρέχει πολύ, δεν κανουν μαθημα γιατί δεν ακουνε ουτε τον εαυτό τους από τον πολύ θόρυβο της βροχής που πέφτει πάνω στο κουβουκλιο ... και όλα αυτά "προσωρινά"!

Τα παιδιά του Θερμου έχουν κανει μια πορεία, κάποιες καταλήψεις, ενώ οι καθηγητές έχουν κάνει απεργίες, αλλά ποιός πιστεύεται ότι ενδιαφέρθηκε? ... ο κανείς. Ενα μόνο κανάλι τοπικό έχει καλύψει τις αντιδράσεις της κοινότητας και των μαθητών. Τα μεγάλα κανάλια δεν πάνε. Ισως αν εστηναν ένα reality, εκεί στο Θέρμο, όλη η κοινοτητα μαζί, τότε μπορεί να δελεάζονταν και να έκαναν τον κόπο.

Τι μπορεί να πει κανεις σε αυτά τα παιδιά;