ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Η χώρα παρήκμασε εξαιτίας μας και εμείς νομίζουμε ότι μας αδίκησαν!

Σχόλιο Antii: Συμφωνούμε με το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες στο periothiko. Δεν νομίζουμε ότι η ουσία του κειμένου αυτού είναι να αθωώσει τους πολιτικούς από τις ευθύνες τους για την κατάντια της χώρας μας. Πολλοί που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο θα έχουν άμεσα αυτή την ενστικτώδη αντίδραση. Θα είναι λάθος όμως, ας κάτσουμε μια φορά πάνω από το πρόβλημα, για να δουμε ότι όλοι είχαμε το μυαλό μας αλλού και στραβα αρμενίζαμε. Άλλοι φταίνε 100%, άλλοι 80%, αλλοι 60% και άλλοι 40%. Είναι σημαντικό σε κάποια στιγμή να τιμωρηθούν έστω και για παραδειγματισμό όλοι αυτοί που φταίνε περισσότερο, όμως όλοι μαζί σαν κοινωνία πρέπει να βελτιωθούμε και να παρουμε αποφάσεις που τόσο καιρό τώρα -δεκαετίες ολόκληρες- δεν πέρναμε. Θα είναι αυτό στην Παιδεία, στην περιουσία του Κράτους, στην Δημόσια Διοίκηση ... τέλοσπαντων πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε τις αλλαγές, αλλιώς θα πέσει το κράτος -ένα κράτος που τώρα σέρνεται- κάτω για τα καλά.

Πολύ δακρύβρεχτα και μελό τα θεατρικά δρώμενα στα οχτάδικα. Ένας ένας αρχίζει να βγάζει την ουρά του απέξω. Φταίνε όλοι οι άλλοι πλην ημών! Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αυτοί που δεν έφαγαν (οι περισσότεροι), ευθύνονται γιατί... ανέχτηκαν την κατάσταση της διαφθοράς που κυριάρχησε στη χώρα και περίμεναν και οι ίδιοι να "πιάσουν την καλή".

Εδώ βρίσκεται και η πηγή της αντιδικίας που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στην κοινωνία. Το αίσθημα αδικίας και η έλλειψη δικαιοσύνης υποβοηθούν στην κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών.

Πολύ εύκολα θύματα είναι οι πολιτικοί που απλά είναι η εικόνα μας στο Κοινοβούλιο. Η κοινωνία τα έχει βάλει με την εικόνα της! Αυτήν που έχουν επιβάλει τα μέσα ενημέρωσης και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που διαπλέκονται με την ενημέρωση!

Οι δημοσιογράφοι έχουν εντολή να κατευθύνουν την οργή του κόσμου εναντίον των πολιτικών για να περάσουν τα συμφέροντα και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στο απυρόβλητο! Τελικά αυτοί που βγάζουν την ουρά τους απέξω, είτε ανέχονται την ανομία, είτε συμμετέχουν σε αυτήν.

Οι πιασάρικες καταγγελίες του τύπου «οι πολιτικοί φταίνε για όλα» οδηγούν σε μεγαλύτερη κρίση αξιών γιατί κρύβουν την αλήθεια κάτω από το χαλί της ανευθυνότητας και της μετάθεσης ευθυνών ….

Αν προσέξετε το ιδεολογικό background όλων αυτών που φωνασκούν θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο αθώοι! Συνοδεύον τις θορυβώδεις καταγγελίες τους με έναν επιπλέον ανεύθυνο λαϊκισμό, είτε προέρχονται από ακροδεξιά, είτε από ακροαριστερά.

Οι ακροδεξιοί π.χ. εμπλουτίζουν την ιδεολογία τους με επιχειρήματα όπως, μας μισούν οι ξένοι, είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, δεν μας αφήνουν να χαρούμε τον «εθνικό» μας πλούτο και όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη «μας χρωστάνε»!

Οι δε ακροαριστεροί έχουν αναγάγει σε επιστήμη την «θεωρία των ασημικών» και των «αδίστακτων δανειστών»! 

Και στις δύο περιπτώσεις φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.
Έτσι απαλλασόμεθα όλοι από τις δικές μας ευθύνες!
Μόνο που η πραγματικότητα δεν είναι παραμύθι!