ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Κυριακή, Μαρτίου 20, 2011

Το πτώμα του Μουαμάρ προσφέρεται για επίδειξη ισχύος. Κλέβουν εκκλησιά Γάλλοι, Αγγλοι, Αμερικάνοι


Πρώτη φορά ένας τέτοιου μεγέθους πόλεμος συμβαίνει σχεδόν στη γειτονιά μας. Ας ελπίσουμε ο Καντάφι να πέσει γρήγορα και η Λιβύη όπως και οι υπόλοιπες βορειοαφρικάνικες χώρες να πάρουν αργά αλλά σταθερά το δρόμο του εκδημοκρατισμού και όχι του φονταμενταλιστικού ισλαμισμού. Σήμερα Κυριάκη δόθηκαν στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη χθεσινή αλλά και σημερινή δρυμία επίθεση Γαλλων, Αγγλων και Αμερικάνων, κατά στρατιωτικών βάσεων του Λίβυου ηγέτη, αυτού του τρελού του Μουαμάρ. Τα Αρλεη Μπέρκ-κλας έριξαν χθές πολλές δεκάδες πύραυλους Tomahawk, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής ο αριθμός των πυραύλων που έχουν εκτοξευθεί έχει ήδη φτάσει τους 130.

Μπορεί να αναρωτιώμαστε όλοι εμείς πως τόσο εύκολα οι Γαλλοι μπήκαν μπροστάρηδες στην επίθεση και ακολούθησαν Αγγλοι και Αμερικάνοι. Καλά οι τελευταίοι είναι "όπου χαρά και η Βασίλω πρώτη", αλλά τώρα επί διακυβέρνησης Obama δείχνουν και αυτοί να επιζητούν για πρώτη φορά τη νομιμοποίηση διεθνώς, οπότε μετά από συνεννοήσεις έκαναν δύο βήματα πίσω.

Το γεγονός είναι ότι σε καμία ισλαμιστική χώρα δεν θα μπορούσαν να αποφασίσουν τόσο εύκολα να παρέμβουν, καμία από τις τρεις δυνάμεις. Στη παρούσα φάση όμως τα πράματα είναι απλά, γιατί ..."κλέβουν εκκλησία"... ο Μουαμάρ είναι σάπιο φρούτο και κανένας δεν τον υποστηρίζει, ούτε ισλαμιστής είναι, οπότε δεν τον υποστηρίζουν καν οι αραβικές χώρες. Ευκαιρία λοιπόν για ασκήσεις και επίδειξη δύναμης πάνω στο πτώμα του! Ευκαιρία επίσης να κάνουν ένα ανώδυνο γιαυτούς ζέσταμα για κάτι πιό σοβαρό που μπορεί να επακολουθήσει. Ευκαιρία να δώσουν μηνύματα προς "διάφορες κατευθύνσεις"... Και ευκαιρία πάνω απ'όλα, να βοηθήσουν τους αντικυβερνητικούς στη Λιβύη ώστε να έχει η Δύση τον πρώτο λόγο στη διάδοχη κατάσταση, έτσι ώστε να μην χαθεί η Λιβύη από σύμμαχος της Δύσης και να αποτελεί και δάκτυλο της στην περιοχή. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι θα φύγει ένας τρελός τύρανος και θα αυξηθούν οι πιθανότητες αποτροπής του ενδεχόμενου ισλαμιστικής εξτρεμοποίησης κάποιον από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι "Μεγάλες δυναμεις" βοήθησαν και την Ελλάδα, στην επανασταση του '21. Και τότε -όπως και πάντα στην ιστορία του ανθρώπου- το έκαναν με κάποιους σκοπούς στο μυαλό τους. Έτσι και σήμερα λοιπόν