ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

Η πλειοψηφία των Γερμανων υπέρ μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας προς Ελλάδα-Πορτογαλλία

Ενώ οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ της βοήθειας των χωρών με οικονομικά προβλήματα, τα ΜΜΕ (ελληνικά και ευρωπαϊκά) συνεχίζουν να προβάλλουν μόνο τις ευρωσκεπτικιστικές φωνές, αγνοώντας την πλειοψηφία των Ευρωπαίων που θέλουν να συνεχιστεί το όραμα για την ενωμένη Ευρώπη, αυτή τη φορά βεβαίως σε πιό στέραιες βάσεις. Αυτό γίνεται βεβαίως επειδή η κόντρα και η κακίες πουλάνε περισσότερο επικοινωνιακά, από τις νηφάλιες φωνές που επαναλαμβάνουμε ότι αυτή τη στιγμή αποτελούν ακόμα την ήσυχη πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γιατί αν μια Ελληνική εφημερίδα δεν βάλει ούτε ένα αρθρακι που να κράζει τους γαμωΓερμανούς, τότε μάλλον αρχίζει να νιώθει ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης ... antiitroktiko speaking


Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της γερμανικής TNS-Emnid, το 48% των Γερμανων είναι υπέρ μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας στις χώρες που έχουν μεγάλο πρόβλημα χρέους. Αντίθετα ένα μεγάλο ποσοστό αλλά κατά αρκετά μικρότερο 41% τάσσονται μάλλον ή σίγουρα κατά επιπλέον βοήθειας. Παρομοίως, υπέρ της βοήθειας προς την Πορτογαλλία τάσσονται το 50% των Γερμανών ενώ κατά τάσσεται το 45%. Παράλληλα το 90% των Γερμανών είναι σίγουροι ότι τελικά η επιπλέον οικονομική βοήθεια θα δωθεί, άσχετα από τις τωρινές δηλώσεις της Μέρκελ και του επιτελείου της που μπορεί να είναι για λόγους τακτικής στο εσωτερικό της Γερμανίας ή μέσο για  την πίεση προς τις προβληματικές χώρες ωστε να διορθωθούν.

Η έρευνα έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή και πρέπει να αξιολογηθεί υπό το φως των γεγονότων, τα οποία είναι άκρως αρνητικά για την οικονομική κατάστασης της Ελλάδας και την ουσιαστικά μη εφαρμογή του μνημονίου από την Ελληνική κυβέρνηση. Υπό το φως λοιπον αυτών των εξελίξεων, είναι ένα ενθαρυντικό και πολύ θετικό μήνυμα, ότι ακόμα και στην χειρότερη φάση της ΕΕ, οι περισσότεροι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι η ΕΕ είναι μια κατασταση win-win και για την Γερμανία αλλά και για τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες και ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει οι μεν Γερμανοί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αλλά και οι οικονομικά προβληματικές χώρες να κάνουν το δικό τους χρέος, για να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η Ευρωπαική Ενωση στην πρότερη κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία για 10 και πλέον χρόνια απολαμβάνει τεράστια αναπτυξη και αυξηση ανταγωνιστικότητας, συνέπεια της άρσης των εμποδίων και δασμών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αλλά και της ηγετικής της θέσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε εμπόριο και τεχνολογία. Απόρροια όλων αυτών είναι και η ηγετική θέση της Γερμανίας και στα Ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα, κάτι που ενστικτωδώς ακόμα και οι απλοί Γερμανοί καταλαβαίνουν και κάτι το οποίο τους εξιλεώνει από την εθνική απομόνωση αλλά και τον ευνουχισμό που βίωσαν από τις υπόλοιπες χώρες για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα.