ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Κυριακή, Μαΐου 22, 2011

Εκτός γραμμης ΝΔ ο Χατζηδακης: Η Νέα Δημοκρατία να υπογράψει κείμενο γενικών αρχών & στόχων με την κυβερνηση

Σπάει τη σιωπή του με σημερινή του συνεντευξη στο ΕΘΝΟΣ ο πρώτος εκλεγέντας στην Β'Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, εκφράζοντας έτσι πολλούς Νεοδημοκράτες αλλά και βουλευτές στελέχη στη ΝΔ, που καταλαβαίνουν ότι είμαστε ένα μήνα πριν την χρεοκοπία, αν δεν στείλουμε ηχηρό μύνημα στο εξωτερικό ότι ΘΕΛΟΥΜΕ να σωθούμε. Ο Σαμαρας δέχεται εισηγήσεις να τον διαγράψει, αλλά η απόφαση του είναι να τον ανεχτεί γιατί φοβάται μην ξεσπάσει κύμα φυγής των στελεχων που διαφωνούν με την επίσημη θέση της ΝΔ. ...antiitroktiko speaking

Ο πρώην υπουργός προτείνει τη σύνταξη ενός κείμενου, που θα φέρει την υπογραφή των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και όσων παρατάξεων το επιθυμούν, έτσι ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα συναίνεσης στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης απευθύνεται επίσης σε εκείνους που στηρίζουν τη «σκληρή γραμμή», λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αυτό αυτόματα σηματοδοτεί την αίσθηση εθνικής και κοινωνικής ευθύνης στις δύσκολες στιγμές».

Συνέντευξη στον Γιάννη Σαραντάκο

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πιστεύετε ότι άνοιξε» ο δρόμος για ουσιαστικά εθνική συνεννόηση μεταξύ των δύο κομμάτων;
Αν ο κ. Παπανδρέου συγκρίνει την αντιπολίτευση που ασκεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία με τη δική του άγονη αντιπολίτευση πριν από το 2009 θα δει ότι υπάρχει μια σαφής ποιοτική διαφορά. Ας θυμηθούμε την αντίδραση του ίδιου του κ. Παπανδρέου για το Ασφαλιστικό, για τους αγρότες, για την οικονομική κρίση και τη συνεννόηση που ζήτησε ο κ. Καραμανλής στις αρχές του 2009.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι η κριτική της Νέας Δημοκρατίας έχει επαληθευθεί. Σχεδόν σε όλους τους τομείς οικονομίας η κατάσταση είναι ίδια ή και χειρότερη σε σχέση με έναν χρόνο πριν, παρά τον ορυμαγδό μέτρων. Εν πάση περιπτώσει, όλοι οφείλουμε να είμαστε παρόντες στη μάχη που δίνει η Ελλάδα. Για το σωστό όμως, όχι για το λάθος.
Πιστεύετε ότι η συνεννόηση αυτή είναι αναγκαία και ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή αυτής της μεγάλης περιπέτειας;
Υπενθυμίζω ότι πριν από την υπογραφή του Μνημονίου, όχι μόνο δεν συνεκλήθη Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο πρωθυπουργός ούτε τους προέδρους των κομμάτων ενημέρωσε για το θέμα. Ομως, όλοι είμαστε στο ίδιο πλοίο. Και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεραστεί η μεγάλη κρίση. Πριν, όμως, από την εθνική συνεννόηση πρέπει να προηγηθεί η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. Διότι άλλα λέει ο ένας υπουργός και άλλα ο άλλος. Πολλές φορές και την ίδια μέρα. Η σύγχυση για τις απολύσεις ή μη των δημοσίων υπαλλήλων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ποιο θεωρείτε ότι πρέπει να είναι το επόμενο βήμα της δικής σας παράταξης;
Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε εμποδίσαμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το σχέδιό της ούτε μπορούμε να την κάνουμε πιο αποτελεσματική. Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε μάλιστα τις προτάσεις μας για την οικονομία, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης τα πράγματα είναι θολά. Η προσχώρηση στην κυβερνητική πολιτική δεν είναι ούτε λογική ούτε δημοκρατική επιλογή. Πολύ περισσότερο όταν η πολιτική αυτή διαψεύδεται και αποτυγχάνει. Οι άκομψες, επίσης, παρεμβάσεις των Βρυξελλών δεν βοηθούν.
Αν είναι αναγκαίο να σταλεί ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στις διεθνείς αγορές, ότι όλοι οι Ελληνες παλεύουμε για την αντιμετώπιση της κρίσης, τότε ας προσπαθήσουμε να συμπέσουμε σε ένα κείμενο ορισμένων γενικών αρχών και στόχων με διακομματική στήριξη. Πριν από αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει την πολιτική της, αλλά και να δεχθεί βασικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως π.χ. για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Διότι, αλλιώς, δεν μιλάμε για συνεννόηση, αλλά για συνενοχή. Και, φυσικά, την ευθύνη εφαρμογής της πολιτικής, συνολικά, έχει πάντοτε η ίδια η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να φορτωθεί η αντιπολίτευση τις κυβερνητικές ευθύνες.
Πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τις «φωνές» στο εσωτερικό της ΝΔ που ζητούν μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση;
Είμαστε το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτό αυτόματα σηματοδοτεί την αίσθηση εθνικής και κοινωνικής ευθύνης στις δύσκολες στιγμές. Αλλωστε, αυτή που περισσότερο αντιπολιτεύεται τον εαυτό της είναι η ίδια η κυβέρνηση. Εκείνη αυτοδιαψεύδεται, εκείνη πέφτει έξω στις προβλέψεις της.
Οι εκλογές, σε αυτήν τη φάση, θεωρείτε ότι θα λύσουν το πρόβλημα;
Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν η κυβέρνηση δηλώσει αδυναμία, οι εκλογές είναι ευπρόσδεκτες. Το ερώτημα, ωστόσο, μόνο του υπογραμμίζει τα κυβερνητικά προβλήματα.