ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

Χάμος στο παρασκηνιο της ΝΔ για τον «Πελλοπονησιακο γριφο». Στα πόδια του Νομαρχη Κορινθιας Ταγαρα ο Σαμαρας

Με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν τον Πέτρο Τατουλη πρώτο με τεράστια διαφορά από τον κ. Δράκο, ο Αντώνης Σαμαρας βρισκεται σε απελπιστικη κατασταση, μη ξέροντας πως να λύσει τον «Πελλοπονησιακό γρίφο». Η υποψηφιότητα Τατουλη, με το ισχυρό τοπικό έρεισμα, την χαλαρή υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της μισής ΝΔ, πάει να μετατρέψει  τη μαχη για την περιφέρεια του προπυργιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης, από υγειινό περιπατο σε εφιάλτη. Είναι θέμα τιμής για τον Αντώνη Σαμαρα να κερδισει ο υποψηφιος του κ. Δρακος, την συγκεκριμένη περιφέρεια, μιας και  είναι προσωπικη του επιλογή αλλά και επειδή και οι τεσσερις της ηγετικης ομάδας της ΝΔ είναι από την Πελλοπονησο (Σαμαρας, Δημας, Αβραμοπουλος, Λυκουρεντζος). Τόσο πολύ μάλιστα το θεωρεί θέμα "επιβιωσης", που διανυκτέρευσε εκτάκτως στο Λουτράκι, για να συναντησει την επομενη για δευτερη φορά τον Νομαρχή Κορινθίας κ. Ταγαρά και να τον πείσει να στηρίξει την υποψήφιοτητα Δράκου, μπαινοντας στο ψηφοδελτιο ως Αντιπεριφερειαρχης.
Γραφει το antIItroktiko     Αφου δεν πάει λοιπόν ο Μωάμεθ στο βουνό, αυτό το Σαββατοκύριακο πήγε το βουνό στο Μωάμεθ! Ο ίδιος ο Σαμαράς σηκώθηκε και πήγε  εκτακτως στο Λουτράκι  για να συναντησει τον Νομαρχη Κορινθιας κ. Ταγαρά. Για σχεδόν δυο ολοκληρες μερες, τριγυρνουσε αναμεσα σε μια απόσταση μόλις  30 χιλιομετρων (Λέχαιο-Καλάμια-Λουτρακι-Κορινθος), προσπαθώντας με αλεπάλληλες συναντησεις να τον πείσει. Το αρχικό μαραθωνιο τραπεζι στο restaurant Πευκακι στο Λουτρακι -το οποίο αρχισε βραδυ Σαββατου και τελειωσε αργα το ξημερωμα Κυριακής- δεν κρίθηκε επιτυχημενο και έτσι ο Αντωνης Σαμαρας αποφασισε να διανυκτερευσει στην περιοχή του Λουτρακιου για να τον πεισει την Κυριακή! Χθες Κυριακή λοιπόν, προσπαθησε να ξανασυναντησει τον κ. Ταγαρά, αναζητώντας τον στην περιοχή Καλάμια και τρωγωντας ξάνα μαζί του,  μεσημεριανό στο Λέχαιο. Αυτή τη φορά ο Αντωνης Σαμαρας έκανε πιό μεθοδευμένα την κρούση του.  Έφερε μαζί του και τον γραμματεα αλλά και τον αντιπροεδρο του κόμματος Σταύρο Δήμα, ώστε να καθησυχάσουν  τον κ Ταγαρα, για όλα αυτά που ακούγονται περι βουλευτικης υποψηφιότητας του γιού του κ. Δήμα στην Κόρινθο. Τι του είπαν στην προσπαθεια τους να τον πεισουν ή τι του υποσχέθηκαν δεν έχει διαρρεύσει ακόμα. Είναι αμφίβολο όμως -ότι και να του είπαν- ότι σταθηκε αρκετό ώστε να αντιστρέψουν τις ψυχρές σχέσεις που ειχαν δημιουργησει την τελευταία περίοδο μαζι με τον Νομαρχη Κορινθίας.
Κατα την διάρκεια των δύο τραπεζιών, ο Σαμαρας προσπάθησε να ηρεμήσει τον κ. Ταγαρά, μιας και ο τελευταίος είναι οργισμένος από τα πολλά που συμβαίνουν. Ο ίδιος, μετά από την Νομαρχία, σκεφτόταν να βάλει υποψηφιότητα ως Περιφερειάρχης Πελλοπονησου, αλλά το κόμμα δεν τον επέλεξε, κάνοντας τον πέρα και επιλέγοντας τον συντοπίτη του κ. Σαμαρά, νομαρχη Μεσσηνιας κ. Δράκο. Επίσης, σκεφτεται την υποψηφιότητα στις βουλευτικες εκλογές, αλλά είναι οργισμένος, γιατί  (όπως αναφέρθηκε και πιό πάνω) για υποψήφιος στην συγκεκριμένη εκλογικη περιφερεια προωθείται ο υιός του κ. Δήμα, αντιπροεδρου πλέον της ΝΔ. Ετσι πιστεύει ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ τον παραγκωνίζει, «πληρώνοντας» του την υπογραφη που είχε βάλει υπερ της υποψηφιότητας της Ντορας Μπακογιάννης στην διαδικασια των εσωκομματικών εκλογών. Επίσης θεωρεί ότι θα ήταν υποβαθμιση για αυτόν να μπει ως αντιπεριφερειαρχης στο ψηφοδέλτιο, κάτω από έναν άλλο νυν Νομάρχη.
Το επιτελειο της Ρηγίλλης εκτιμα πως τα πραγματα δεν πανε καλά, μετά από την ανακοινωση του κ. Δράκου ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελλοπονησου. Στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει διαχυτη ένταση για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, μιας και το μισό και πλεον κόμμα τη θεωρεί εμφανως αδύναμη, ενω παράλληλα οι μετρησεις που καταφθανουν είναι αποστομωτικές και επιβεβαιωνουν αυτη την άποψη. Έτσι λοιπόν ο Σαμαρας προχώρησε στο plan B, την εξέυρεση δηλαδή δυνατού αντιπεριφερειάρχη. Αυτό όμως δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται ή τουλαχιστον όσο εύκολο σκεφτόταν ο Σαμαράς ότι θα είναι. Σε μια περιφέρεια όπου κανονικά θα έτρεχαν οι υποψήφιοι να πιεζουν το κόμμα για να μπουν υποψηφιοι, η Νέα Δημοκρατία -για πολλους και διάφορους λόγους- δεν μπορεί να κλέισει το ψηφοδέλτιο της!