ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

Συνεντευξη του Αβραμόπουλου στα ΝΕΑ ... που είχες χαθεί ρε Δημητρη τοσο καιρό?


του Διονύση Νασόπουλου
Με κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος στην πρόταση-παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη να τεθεί υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. «Ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης έκλεισε οριστικά» ξεκαθαρίζει, ενώ δεν αποκλείει «διορθωτικές κινήσεις» στη ΝΔ εάν το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου είναι αρνητικό.

Όσον αφορά στο υπό σχεδιασμό κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος απαντά με τη φράση «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Παράλληλα, σχολιάζοντας τη στάση σιωπής που τηρεί ο τέως πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, δηλώνει με νόημα πως «το πότε μιλούν οι πολιτικοί, το κρίνουν οι ίδιοι και κρίνονται από αυτό».

Σε συνέντευξή του στα Νέα, και απαντώντας στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει: «Εδώ και χρόνια έχω πει ότι ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης έκλεισε οριστικά με την οκταετή θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Όσο για την παράταξή μου, έχουμε κάνει ήδη την επιλογή μας».

Στηρίζει, δε, τον Βασ.Κικίλια, λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του «ενός νέου και άφθαρτου πολιτικού» είναι «μία πρόταση τόλμης, ανανέωσης και υπέρβασης».

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν εσωκομματικά ζητήματα, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν αποκλείει να υπάρξουν «διορθωτικές κινήσεις», αλλά «πάντα σε πνεύμα ενότητας».

«Είναι νωπή η εντολή στη νέα ηγεσία, η οποία προωθεί πολιτικές ανασυγκρότησης της παράταξης, με παράλληλη άσκηση υπεύθυνου αντιπολιτευτικού ρόλου» σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ σταδιακά απαλλάσσεται από το όποιο κακό της παρελθόν και επανασυνδέεται με την ιστορία της».

Τονίζει, επίσης, ότι η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και «κάθε κόμμα έπειτα από μία τέτοια ήττα χρειάζεται χρόνο, σωστές κινήσεις και υπομονή για να ανασυνταχθεί».

Αναφερόμενος στο υπό σχεδιασμό κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει ζωτικός χώρος για έναν νέο πολιτικό φορέα, ο κ. Αβραμόπουλος λέει:

«Τον χώρο για να περάσουν οι όποιες νέες πρωτοβουλίες τον ανοίγουν οι πολίτες. Όσο για την ευρύτερη φιλελεύθερη δημοκρατική και προοδευτική Κεντροδεξιά, πάντα πίστευα στη δύναμη της ενότητας των δυνάμεών της. Αλλά, κατά πώς είχε πει και ο Μάο, 'αφήστε όλα τα λουλούδια ν΄ ανθίσουν'».

Σημειώνει, πάντως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποσταθεροποίησης της ΝΔ και όσοι το επιχειρήσουν «δεν έχουν καμία ελπίδα». «Η παράταξή μας δεν είναι απλά ένα κόμμα. Είναι η μεγαλύτερη πολιτική συνιστώσα της ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου. Η δε καινούργια ΝΔ, ισχυρή και συνεκτική, σύντομα θα καταστεί και πάλι αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης» αναφέρει.

Τέλος, απαντώντας στο εάν έχει έρθει η ώρα να μιλήσει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο κ. Αβραμόπουλος λέει με νόημα: «Το πότε μιλούν οι πολιτικοί, το κρίνουν οι ίδιοι και κρίνονται από αυτό». 
Διαβαστε παρακατω όλη τη συνεντευξη του Αβραμόπουλου...

Για την υποψηφιότητα Κικίλια ποιο είναι το όριο της επιτυχίας;

Η ίδια η επιτυχία. Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η οποία κρίνει με αυστηρά πολιτικά κριτήρια και συνδυάζει τις υποψηφιότητες με το ζητούμενο της εποχής, που είναι η ανανέωση σε πρόσωπα, καθιστά την υποψηφιότητα Κικίλια, ενός νέου και άφθαρτου πολιτικού, μία πρόταση τόλμης, ανανέωσης και υπέρβασης. Η κοινωνία περιμένει και εκτιμά τις τολμηρές κινήσεις.

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για την Αυτοδιοίκηση ή για το Μνημόνιο; Ποιος είναι, τελικώς, ο στόχος της Ν.Δ.;

Η στρατηγική στόχευση της Ν.Δ. ορίζεται από εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ταχύτερη δυνατή απεμπλοκή της από το ΔΝΤ και την τρόικα. Γιατί σίγουρα υπάρχει και άλλος δρόμος και άλλη λύση. Οσο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, να σημειωθεί ότι οι μεν πρώτες έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, οι δε περιφερειακές εκ των πραγμάτων χρωματίζονται πολιτικά. Να μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι νεοσύστατες περιφέρειες θα είναι φορείς εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής σε σχέση με το Μνημόνιο.

Ενα αρνητικό αποτέλεσμα θα ανοίξει εσωκομματικά ζητήματα;

Είναι νωπή η εντολή στη νέα ηγεσία, η οποία προωθεί πολιτικές ανασυγκρότησης της παράταξης, με παράλληλη άσκηση υπεύθυνου αντιπολιτευτικού ρόλου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, πάντα σε πνεύμα ενότητας. Η Ν.Δ. σταδιακά απαλλάσσεται από το όποιο κακό της παρελθόν και επανασυνδέεται με την ιστορία της.

Εκτιμάτε ότι η στρατηγική κατά του Μνημονίου δικαιώνεται;

Το Μνημόνιο ακόμα δεν έχει οδηγήσει σε δυσβάστακτη, για την κοινωνία και την οικονομία, πίεση. Πολλά από αυτά που προβλέπει ωστόσο θα έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό. Και εκεί μοιράζονται τις ευθύνες όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία. Κάποιες όμως άλλες προβλέψεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή, εάν θέλετε, στη θέση τους να είχαν προταθεί άλλα μέτρα. Το Μνημόνιο ως έχει, δηλώνει αδυναμία και υποταγή. Σε λίγους μήνες, η κοινωνία θα το νιώσει, η δε οικονομία και η αγορά ήδη δυσφορούν. Η Ν.Δ. δείχνει τον δρόμο για την επόμενη, μετά την κρίση, ημέρα. Δείχνει τον άλλο δρόμο.

Για πολλούς η εικόνα της Ν.Δ. παραμένει προβληματική. Τι φταίει;

Κάθε κόμμα έπειτα από μία τέτοια ήττα χρειάζεται χρόνο, σωστές κινήσεις και υπομονή για να ανασυνταχθεί. Η παράταξη αυτή έχει βγει τραυματισμένη βαριά και οι πληγές θέλουν τον χρόνο τους για να επουλωθούν.

Εχετε μιλήσει για την ανάγκη να ενωθεί η Κεντροδεξιά. Είναι εφικτό;

Στρατηγικός στόχος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης, σύγχρονης, δημοκρατικής και προοδευτικής Κεντροδεξιάς. Σήμερα, κανένα κόμμα δεν εκφράζει την πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, η οποία απαιτεί βαθιές και πειστικές ανανεωτικές κινήσεις και αλλαγές, μακριά από ιδεοληπτικές προκαταλήψεις και περιχαρακώσεις. Η καινούργια Ν.Δ. οδηγείται στον δρόμο της νέας μεγάλης ενότητάς της. Για το χτίσιμο αυτής της ενότητας, καλούμεθα να δουλέψουμε όλοι, αφήνοντας πίσω και μακριά πικρίες και απογοητεύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε η δύναμη της σύνθεσης και της κοινωνικής ενότητας.

Ζωτικό χώρο για ένα κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη βλέπετε;

Τον χώρο για να περάσουν οι όποιες νέες πρωτοβουλίες τον ανοίγουν οι πολίτες. Οσο για την ευρύτερη φιλελεύθερη δημοκρατική και προοδευτική Κεντροδεξιά, πάντα πίστευα στη δύναμη της ενότητας των δυνάμεών της. Αλλά, κατά πώς είχε πει και ο Μάο, «αφήστε όλα τα λουλούδια ν΄ ανθίσουν»!

Υπάρχει σχέδιο «αποσταθεροποίησης» της Ν.Δ. ή πρόκειται για «κακόβουλα σενάρια»;

Μην κρυβόμαστε. Πολλοί θα το ήθελαν. Οχι μόνο για τη Ν.Δ. αλλά και για τα άλλα κόμματα. Ωστόσο, και εάν το επιχειρήσουν κάποιοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Η παράταξή μας δεν είναι απλά ένα κόμμα. Είναι η μεγαλύτερη πολιτική συνιστώσα της ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου. Η δε καινούργια Ν.Δ., ισχυρή και συνεκτική, σύντομα θα καταστεί και πάλι αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

Η ώρα για να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής έχει έρθει;

Το πότε μιλούν οι πολιτικοί, το κρίνουν οι ίδιοι και κρίνονται από αυτό.