ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

Ο Αμβρόσιος δεν θελει τον Ιερώνυμο πραό και κατανυκτικό. Τον θέλει ... Παλαιων Πατρών Γερμανό!

Σχόλιο Antii : Για ακόμα μια φορά έχουμε τα παλια ελληνικα μυαλα της Εκκλησιας να συγκρουονται με την κλασσική πνευματικότητα και μετριοπαθεια, που υποτείθεται ότι πρέπει να αντιπροσωπευει ο κληρος -τουλαχιστον συμφωνα με την Καινη Διαθηκη και τα Ευαγγελια. Οι Ελληνες παπαδες με τα σκουριασμένα μυαλά, μαλλον δείχνουν να προτιμουν, του "παπαδες στα όπλα", ενω δειχνουν να αδιαφορούν για θέματα όπως η αγαπη, η πραότητα, η μειλιχιότητα, η πνευματικότητα. Για αυτους ένας οργισμένος λόγος επί παντως επιστητου ή για  το θεμα της περιουσιας της εκκλησιας, ή ένα κατηγορώ προς την κυβερνηση, έχει μεγαλύτερη αξία από ένα κηρυγμα λογικής, αγαπης και μετριοπαθειας. 

Το είδαμε : eglimatikotita.blogspot
Για μια ακόμη φορά επιτίθεται στα ΜΜΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος και ασκεί κριτική μέσω του προσωπικού του blog και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατηγορώντας τον για στάση σιγής και χαρακτηρίζοντάς τον αριστερό στις πολιτικές πεποιθήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από της εκλογής του καθιέρωσε την τακτική της σιωπής και της προσευχής! Αλλά ο τρόπος αυτός δεν συνάδει με την εκκλησιαστική μας παράδοση. Αν δεν υπήρχαν Κληρικοί ως ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄, Ιεράρχες ως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Σαλώνων Ησαΐας κ.ά.,Κληρικοί ως ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος κ.ά, η Ελλάδα σήμερα δεν θα υπήρχε! Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, με το πρόσχημα των χαμηλών τόνων, τηρεί σιγήν ιχθύος! Με τον τρόπο του σιγοντάρει και χωρίς προσχήματα στηρίζει την πολιτική της Κυβερνήσεως.

Η σιωπή του λοιπόν είναι νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ! Μερικοί μάλιστα τόν θέλουν νά είναι φίλος της ......αριστεράς του Κυρίου».

Και συνεχίζει: «Η υπόθεση Βατοπεδίου, για την οποία δεν ευθύνεται η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά το Άγιον Όρος, παραπέρα δε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μας εκόστισε αιματηρά και ακόμη μας κοστίζει! Εμείς οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι είμεθα αναρμόδιοι καί συνεπώς ανεύθυνοι, πληρώνουμε το τίμημα! Τα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν ξεσχίζουν τις σάρκες μας, μόνο και μόνο για να έχουν τηλεθέαση».
Σχόλιο...Παπάδες σαν τον Αμβρόσιο,κράτησαν το έθνος και το ηθικό μας σε υψηλό επίπεδο,τα δύσκολα χρόνια.Τώρα που πάλι περνάμε μια τέτοια περίοδο,δυστυχώς ο αρχηγός της εκκλησίας τηρεί σιγή ιχθύος.
Μακάρι να ζούσε ο Χριστόδουλος..Ή ας υπήρχε ένας άξιος αντικαταστάτης του.

Το blog του Αμβρόσιου είναι το http://mkka.blogspot.com/