ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Κυριακή, Αυγούστου 01, 2010

Συνεδριαση σήμερα Κυριακη - Ληγει η απεργια των φορτηγων την Δευτερα ... εκτός απροοπτου

...και το απροοπτο θα ειναι κάποιος λάθος χειρισμός της κυβερνησης.

Δεν ονομαζεται αδικως η εποχη στην οποία ζουμε "εποχη της τηλεοπτικης δημοκρατιας". Χρειαστηκαν δυο τηλεοπτικοι σταθμοί, ένα Σαββατο απόγευμα και μπολικη απελπισια, για να διαφανει αχτίδα στο οριζοντα του αδιεξόδου. 
Καθε μερα που περνάει το στρατοπεδο των απεργων εμφανίζει και άλλα ρηγματα, σε λεκτικό επίπεδο μεν, αλλα που δεν μπορουν να αγνοηθούν πλεον (αγνοηθηκαν ήδη αρκετες φορες με πιό εμφανη την περιπτωση της συνελευσης της Παρασκευης).

Χθες Σαββατο μερα, και μεσω τηλεοπτικων υποχωρήσεων σε διαφορετικους τηλεοπτικους σταθμους, εγινε το πρωτο βήμα, για τη λύση της απεργιας των φορτηγαντζηδων. Ο κ. Τζωρτζατος εμφανιστηκε για πρωτη φορα αρκετα σιωπηρος (σαν να ειχε παρει την αποφαση να βαδισει το δρομο της συγκλισης, αφου ομως τον εχουν πιεσει αφόρητα διαφορες πλευρες), ενω το μόνο που ζητησε σαν ενδειξη καλης θελησης από τη κυβερνηση, ήταν να αρει αυτη πρωτα το μετρο της επικήρυξης για να ανακοινωθεί στη συνεχεια η λήξη της απεργιας, ώστε να αρχίσει ο διμερης διάλογος. Από την άλλη, η κυβερνηση σκεφτεται αν πρωτα αυτη πρεπει να αρει την επικηρυξη (αν και ειναι μόνο μια τεχνικη λεπτομερεια), γιατι σε αυτη τη περιπτωση αν δεν λήξει η απεργια, θα αναγκαστει να ξαναεπαναλαβει τη διαδικασια και θα ειναι αυτο πληγμα για την εικόνα της (μπρος-πισω). Παρόλαυτα, μπροστα στο αδιεξοδο που προκειται να επελθει με οδυνηρες συνεπειες για την χωρα μας, αλλα και τον τουρισμό μας, το να αρει την επικηρυξη πρωτα αυτη είναι το μίνιμουμ που μπορει να κανει ώστε να φανει ότι εισερχεται στον διαλογο με θετικη διαθεση. Και δια στοματος του κ. Ρέππα αλλα και από κύκλους της κυβερνησης εκφραζεται σταθερα ότι ο διαλογος δεν θα αφορα την ειλημμένη αποφαση για ανοιγμα του επαγγελματος, αλλα μόνο ασφαλιστικα θέματα και θέματα φορολογικων ελαφρυνσεων...