ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010

Ξεχναμε ότι οι αλλες χώρες ρισκάρουν να χάσουν όλα τα δανεικά σε περιπτωση χρεοκοπιας

Πολλοί συμπατριώτες μας, εχουν πλημμυρισει με αρθρα και post το διαδικτυο αναφεροντας ότι οι άλλες χωρες θα κερδισουν δίνοντας μας δανεικά. Λένε όμως την μισή αλήθεια, γιατί δεν αναφέρουν, είτε επιτηδες, είτε άθελα τους, ότι αυτες οι χώρες βάζουν τεράστια ποσά τα οποία σε περιπτωση χρεοκοπίας της Ελλαδος θα τα χάσουν όλα! 

Σκεφτείτε εσεις ποσο ευκολα θα δανείζατε σε ένα γείτονα σας που έχει μπλέξει με δικαστηρια για οικονομικες οφειλές, κάποια τεραστια ποσα, ακόμα και αν σας έδεινε επιτοκιο 30%. Ε ε ε? δεν σας ακούω εσάς, που μιλάτε τόσο εύκολα για το μηχανισμό στηριξης και λέτε ότι θα κερδισουν μόνο οι χωρες που μας δανειζουν.

Είναι βασική οικονομική αρχή ότι όταν μεγαλώνει το ρισκο, μεγαλώνει και το επιτόκιο. Γι αυτό λοιπον μας περνουν 5%. Αλλα ακόμη και αυτό το 5% φανταζει πολύ μικρό για να θυσιάσει κάποια χώρα τέτοια τεραστια ποσά. Γι αυτό άλλωστε και φτωχες χωρες όπως η Σλοβενια και η Τσεχια, δνε θέλουν να πάρουν τετοιο ρισκο και γι αυτό αν βγουμε σημερα στις αγορές το επιτοκιο θα γίνει 10% και φεύγα...γιατί υπαρχει μεγαλος κινδυνος.

Και αν καποιοι αναρωτιουνται πως γίνεται και μας δανείζουν άλλες χώρες με εξίσου μεγάλα προβληματα...θα πρέπει να τους πουμε να σκεφτουν απλά, έναν φτωχό γειτονα ή ενα γείτονα με χρεη σε καρτες και έναν γείτονα που κολυμπάει στα χρεη και βρισκεται ενα βήμα από τις χειροπέδες. Πολύ απλά η Ελλαδα ειναι η μόνη που βρισκεται στο χείλος του γκρεμου, αυτή την ώρα και μπορουν να μας βοηθήσουν ακόμα και άλλοι προβληματικοί ακόμα και φτωχώτεροι!