ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

"Μας τελείωσε το Εμείς και το Μαζί. Ο ένας δεν ανέχεται τη γνώμη του άλλου" - Συναισθηματικό ξέσπασμα του Ανδρέα Μαζαράκη [ΒΙΝΤΕΟ]


Αυτό το βίντεο πρέπει να το δείτε.
*γράφει το antiitroktiko*  Συγκινητική ήταν η παρέμβαση του Μαζαράκη στη χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Ακόμα και αν δεν συμμεριζόμαστε ότι ο αναρχισμός που πρεσβεύει αποτελεί πρακτική και εφαρμόσιμη πρόταση για μια συγχρονη κοινωνία, χθες με την παρέμβαση του αυτή μας χτυπησε μια ευαίσθητη χορδή και έδειξε ότι η θεωρία που υποστηρίζει έχει πολλά να δώσει, τουλαχιστον σε όρους εφαρμοσμένης φιλοσοφίας αν όχι σε όρους εφαρμοσμένης πολιτικής. Η περιγραφή του για το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Αστέρας Εξαρχείων, η στηλιτευση της κατάστασης των ελληνικών πανεπιστημίων και των κομματικοποιημένων φοιτητικών παρατάξεων και η υποστηριξη της θέσης ότι πρέπει να αρχίζουμε να επικοινωνούμε όσο και να διαφωνούμε, μας βρίσκει εντελώς Μαζί του!

Ο Ανδρέας Μαζαράκης, ο γνωστός-άγνωστος Αποδυτηριάκιας του Φιλάθλου, μπορεί να δηλώνει αναρχικός αλλά
αυτό δεν τον εμποδίζει  να είναι συνεργάτης του ΣΚΑΙ από το 1991 ενώ έχει συνεργαστεί και με πολλές δεξιές εφημερίδες (Ελευθερος Τυπος, Αδέσμευτος κτλ). Όλα αυτά βέβαια δεν τα κάνει από οπορτουνισμό, αλλά από την πεποιθηση του ότι πρέπει να συζητάς και να συναλλάσεσαι με την αντίθετη άποψη γιατί αν ο καθενας κλειστεί στη δική του τότε όλοι είναι χαμένοι.

Τι δήλωσε ο Ανδρέας Μαζαράκης μεταξύ άλλων:

"Το Μαζί πρέπει να μπει στη ζωή μας, έτσι θα μπορέσει και η πατρίδα μας να βγει από το μεγάλο της πρόβλημα"

"Το άσυλο δεν χρειάζεται κανείς να το νομολογήσει ούτε να το νομοθετησει απλά χρειάζεται να το πιστέψει ... αν αρχίσουμε να επικοινωνόυμε ο ένας με τον άλλον..."

"Οι φοιτητές δεν μπαίνουν φανατισμένοι μέσα στο πανεπιστήμιο ... ο καθένας προσπαθεί να πείσει ότι εγώ έχω δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο ... εκεί μεταμορφώνονται σε μικρές αγέλες η οποίες δεν ανέχονται η μια την γνώμη της άλλης ... δεν τα αφήνουν τα παιδιά να συμφωνήσουν ... πίσω από τις ακρότητες υπάρχει η κομματική πελατεία ... έτσι 85% των φοιτητών γίνονται απολιτίκ"

"Ζω σημερα τον ζόφο των μεταναστών ... ζω και την προσπάθεια του Δικτύου και του Γιαννόπουλου ... προσφέρει μαθηματα υπολογιστών, ελληνικών ... που η πολιτεία έπρεπε να προσφέρει ενώ αυτή αδιάφορα τους αντιμετωπίζει σαν τους Αλλους"