ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Τίνα Μπιρμπίλη ... τελικά οι καλοί υπουργοί έρχονται σε συσκευασία μικρού μπουκαλιού! [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε το ενδιαφέρον video.
Τίνα Μπιρμπίλη: Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες (=δεν είμαι ΠΑΣΟΚ)


*γράφει το antiitroktiko* Σήμερα είπαμε να κάνουμε μια αγιογραφία! Ναι! Γιατι σε αυτή τη χώρα χρειάζεται που και που να ενθαρύνουμε τις "δυναμεις του καλού", μπας και προσελκυθουν και άλλες καλές δυναμεις στην πολιτική ζωή της χώρας και ξεκολήσουμε από τον πάτο. Πάντα χαμηλών τόνων, πάντα συγκεκριμένη και μεθοδική και πάντα με άγνοια κινδύνου (είναι όντως άγνοια?) , η Τίνα αποδεικνύεται μέχρι στιγμής μια από τις πιό εργατικές  και προσηλωμένη στους στόχους της υπουργούς της κυβερνησης Παπανδρέου...παρά το ξεφωνητό από τους ξερόλες και παρά το "σκατό" που τρώει από όσων τα συμφέροντα θίγονται.

Μια νέα "πολιτική σχολή" χαράσσει -άθελα της, το πιό πιθανό- η Τίνα Μπιρμπίλη. Δεν είναι υπερβολικό αυτό, αν και το βάλαμε σε παρένθεση γιατί  κάποιοι από σας σκανδαλίζεστε (...διαολίζεστε) πολύ εύκολα. Η σιδερένια στη θέληση Τίνα φαίνεται να γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενο του υπουργείου της, έχει την πλήρη αισθηση της πολυπλοκότητας των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, φαίνεται να θέτει ρεαλιστικότατους στόχους αλλά πάνω απόλα φαίνεται άνθρωπος με όραμα, το οποίο μπορεί να μην βγαίνει να το διαλαλήσει, αλλά ότι λέει και ότι πράττει διαπερνάτε από αυτό. Και κάτι ακόμα...ο πολιτικός της λόγος είναι προσεκτικός, ζυγισμένος και όχι προκάτ, όπως και οι ενεργειες της. Αξίζει να προωθούμε τέτοια καινούργια φαινόμενα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει ίσως η πολιτική να φανεί λιγο πιό θελκτική στους νέους αλλά και σε όλους τους πολιτές που έχουν ανεξάρτητη σκέψη και βγάζουν σπυριά με τα κόμματα.  

Η Τίνα Μπιρμπίλη όταν ορκίστηκε υπουργός και όταν πρωτοπηγε στο υπουργείο της και οι δημοσιογραφικές κάμερες την κατεγραψαν με το σακίδιο και τα αθλητικά παπούτσια, προξενησε γέλιο ή/και οργή σε πολλούς συντηρητικούς και συνηθισμένους στα παλιά ήθη και έθιμα. Επιπλέον το ασθενικό παρουσιαστικό της "πράσινης Τίνας" σιγουρα έκανε πολλούς να την υποτιμήσουν. Που να ξεραν όμως ότι έκαναν την πιό λάθος εκτίμηση της ζωής τους. Η Τίνα αρνήθηκε να λυγίσει  σε εσωκομματικές ΠΑΣΟΚικές πιέσεις, αγνόησε πολλές φορές μεγάλα οικονομικά συμφεροντα αλλά υπερίσχυσε και των πιέσεων λοιπών ορθολογιστών που ισχυρίζονται ότι στην παρούσα φάση το περιβάλλον πρέπει να μπει πίσω από την οικονομία. Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά η Τίνα Μπιρμπίλη τα κάνει επειδή είναι μια άμυαλή ακτιβίστρια ή μια ανίδεη, σαν προκαλούμε να δείτε έστω και λίγα λεπτά από την συνεντευξη που έδωσε στον Τελλογλου στην εκπομπή Φάκελοι του ΣΚΑΙ. Θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η γυναίκα είναι το είδος του νέου πολιτικού που χρειάζεται η χώρα μας για να βαδίσει προς το μέλλον.  Ξέρει πολύ καλά τι λέει! 

Άγνοια κινδύνου? Τόλμη? Επιμονή? Γνώση? Ορθολογισμός? Όραμα? Ολα αυτά μαζί? Η Τίνα Μπιρμπίλη σίγουρα θα κριθεί στο σύνολο αυτού που κάνει, στα αποτελέσματα που αυτά θα φέρουν, αλλά και στην εφαρμογή τους, αλλά επίσης σίγουρα είναι "ηρεμη δυναμη" και έχει κάνει από τώρα την διαφορά σε σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό δυναμικό της κυβέρνησης.