ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Βουλή-Βατοπέδι: Τα καλύτερα δράματα παίζονται εκεί γύρω στα μεσάνυχτα

Δούκας «Είμαι το μεγαλύτερο θύμα στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου»

Μπασιάκος: "Καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχω διαπράξει" 

Κιλτίδης: "Δεν περίμενα ότι στην όμορφη προσπάθεια για αναγέννηση της δασικής μας πολιτικής, θα βρισκόμουν ενώπιόν σας για μια παρωνυχίδα - και ξέρετε πόσο εύκολα στοχοποιούμαστε..."

Έξι Μάρθες Βούρτσες, έξι αγγελούδια και οι έξι αθώοι κατά τα λεγόμενα τους. Εμείς ένα πράγμα να τους πούμε ... ακόμα και να μην φταίει κάποιος από τους 6 ... όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Έτσι λοιπόν κάθε ένας από δω και πέρα που θέλει να μπλέξει με τη πολιτική, καλά θα κάνει να σκεφτεί τους κινδύνους και στη συνεχεια να κινείται το δυνατόν με διαφάνεια και σεβασμό προς τους πολίτες, έτσι ώστε να μην βρεθεί στη θέση αργότερα να τρέχει να συμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Τι είπαν οι τρεις από τους έξι που μίλησαν στο τέλος? Διαβάστε στη συνέχεια αναλυτικά...


πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΚΙΛΤΙΔΗΣ
«Δεν περίμενα ότι στην όμορφη προσπάθεια για αναγέννηση της δασικής μας πολιτικής, θα βρισκόμουν ενώπιόν σας για μια παρωνυχίδα - και ξέρετε πόσο εύκολα στοχοποιούμαστε, ιδιαίτερα στις εκλογικές μας περιφέρειες» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης της πλειοψηφίας, να παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή, για την υπόθεση του παράνομου διοικητικού χαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης ως δασικής έκτασης.
Ο κ. Κιλτίδης, επανήλθε στην Ολομέλεια στα όσα είχε καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την κακοποίηση που είχε δεχθεί η περιοχή του «χθαμαλού δάσους» της Ουρανούπολης κατά το παρελθόν.
Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε, η πρόταση της διευθύντριας Πολιτικής Γης, Σταματίνας Μαντέλη, να προσυπογράψει την παράνομη (όπως κρίθηκε εκ των υστέρων) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία το δάσος της Ουρανούπολης χαρακτηριζόταν διοικητικά ως «δασική έκταση», δεν τον βρήκε αντίθετο.
«Το κτήμα αυτό, ουδέποτε υπήχθη στη Δασική Υπηρεσία. Αν αυτό θεωρείτο ή ήταν δάσος, τότε θα πρέπει να πάμε να εκτελεστούμε όλοι μας. Διαστροφή και παρανομίες μέχρι το 2003. Μετά απ΄ το 2003, αλαλούμ με τον νόμο 3147/2003. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι τους γινόταν από την άναρχη παρουσία των δασικών υπηρεσιών» ανέφερε ο κ. Κιλτίδης, καταθέτοντας στα Πρακτικά και παράρτημα της Επιτροπής Διανομών του 1991, «που συνεχίστηκε μέχρι το 2003 και είναι στην ίδια περιοχή: Οικόπεδα, χωράφια - ουδέποτε υπήχθη στην δασική υπηρεσία. Το ``χθαμαλόν δάσος`` είναι κατά τοπωνύμιο. Το κάνουμε βοσκή, χωράφια, διανομές. Οι ελεγκτές δημοσίας διοικήσεως παρεμβαίνουν στην έκταση και διατάσσουν παύση διανομών και οι δασάρχες λένε ότι το κτήμα, ``υπάγεται στην αγροτική νομοθεσία ως προς τη χρήση της``. Εγώ λοιπόν, μπροστά μου έχω την έκταση αυτή, για πρώτη φορά υπό δασική προστασία. Για ποιο λόγο εγώ, να μην κάνω αποδεκτή την Γνωμοδότηση για την δασική πολιτική; Δεν με ενδιαφέρουν εμένα τα λοιπά που έχετε υπόψη σας. Ας απολογηθούν αυτοί που τα έκαναν. Η αγροτική νομοθεσία είναι μακράν εμού».
Ο κ. Κιλτίδης, υποστήριξε πως οι ενέργειές του για άρση των συνεπειών της υπογραφής αυτής, έγιναν πριν ξεσπάσει ο θόρυβος του σκανδάλου - ενώ ανέφερε και σειρά ενεργειών του, που συνεχίστηκαν και μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (με ερώτησή του προς την νυν υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη), οι οποίες οδήγησαν στον τελικό χαρακτηρισμό της περιοχής από το τοπικό δασαρχείο ως «δάσους».
Ο πρώην υφυπουργός, ανέφερε πως από παλιά έχει δηλώσει πως δεν θέλει την βουλευτική του ασυλία και καμία προστασία κατά την ευθύνη των υπουργών - αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Έτσι, επικαλέστηκε απόφαση δικαστηρίου που τον δικαιώνει, σε μήνυσή του εναντίον τοπικής εφημερίδας για «συκοφαντική δυσφήμιση».
«Ό,τι έκαμα, είναι προς την προστατευτική διάταξη του Συντάγματος. Ενσάρκωσα επί 40 χρόνια την πολιτική. Εσείς, κάντε ό,τι λέει η συνείδησή σας για την πατρίδα και το δίκιο. Εγώ, είναι αργά ν' αλλάξω» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κιλτίδης. 

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχω διαπράξει δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος χαρακτήρισε αόριστο και χωρίς αιτιολογημένη νομική βάση το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος κατασκευής ενόχων.
Παράλληλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο, ο κ. Μπασιάκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιαδήποτε εντολή στην διευθύντρια πολιτικής γης Σταματίνα Μαντέλη.
«Ποτέ δεν μίλησα με την κ. Μαντέλη. Είναι πρωτοφανής και αήθης η συμπεριφορά της. Επινόησε τα ονόματα γιατί έτσι καθοδηγήθηκε. Η ίδια το είχε καταθέσει ρητά πριν αλλάξει την κατάθεση της.
Μέχρι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ασχολείται με αυτή την κατάπτυστη μάρτυρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μπασιάκος και πρόσθεσε:
«Επί πολλούς μήνες κατασυκοφαντούμαι. Πλήττεται η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια μου. Ότι πιο ιερό έχω. Για ποιο λόγο να διασύρομαι; Δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν είναι ουτοπία να σας πω να ψηφίσετε κατά συνείδηση».
«Η πλειοψηφία της Βουλής προχωρά στη πρόταση αυτή χωρίς στοιχεία για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Χωρίς έλεγχο πόθεν έσχες», υποστήριξε ο πρώην υπουργός για να διερωτηθεί στη συνέχεια:
«Τι σκάνδαλο είναι αν δεν μπορεί να εντοπιστεί η ροή πολιτικού χρήματος;». «Δεν αγόρασα ποτέ τίποτα και αυτό αποδεικνύεται από τα πόθεν έσχες που κατέθετα στη Βουλή», τόνισε ο Ε. Μπασιάκος.
Ο κ. Μπασιάκος, υποστήριξε ότι ως υπουργός δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ερευνήσει την νομιμότητα της κυριότητας των ανταλλαγών, ούτε ποτέ έκανε εκτίμηση ή υπερεκτίμηση ακινήτων ή υπέγραψε πράξη μεταβολής περιουσίας του δημοσίου ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα για ψευδείς βεβαιώσεις ούτε θέμα απιστίας.
Απέρριψε δε, κατηγορηματικά την κατηγορία για ηθική αυτουργία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηθική αυτουργία σε νόμιμη πράξη υπαλλήλου δεν νοείται.
Εγώ απευθύνομαι με στοιχεία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι προκαθορισμένο. Κρίμα που αναζητείται σε εμένα το σκάνδαλο».
Και ο κ Μπασιάκος συνέχισε: «Μόνο αρμόδιο να γνωμοδοτήσει για τις ανταλλαγές ήταν το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Ο υπουργός είναι απολύτως αυτονόητο να αποδέχεται τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ του κράτους.
Τι άλλο κάναμε εμείς διαφορετικό από αυτά που έκαναν οι κ.κ. Φωτιάδης, Δρυς και Ξυνίδης; Γιατί εμείς πυροβουλόμαστε;»
Ο πρώην υπουργός επέμεινε πολλές φορές λέγοντας: «Δεν είχα καμία σχέση ούτε με ανταλλαγές ούτε με υποτιμήσεις ή υπερεκτιμήσεις ή με τα τελικά συμβόλαια».
Τέλος ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι «ο υπουργός δεν μπορούσε να διαφωνήσει με γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις ούτε του ΝΣΚ ούτε της ΚΕΔ που αποφάσισε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατό να ευθύνεται ένας υπουργός για τον κανονισμό λειτουργίας των υπηρεσιών».


ΔΟΥΚΑΣ
«Είμαι το μεγαλύτερο θύμα στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υφ. Οικονομικών Πέτρος Δούκας.
Είπε με νόημα ότι εαν υπήρχε ομάδα επιτελικού σχεδίου στην υπόθεση εκείνος δεν ανήκε ποτέ σε αυτή.
Επανέλαβε ότι ούτε γνώριζε την υπόθεση ούτε την επηρέασε με οποιαδήποτε παρέμβαση του και υπογράμμισε ότι το 2003 έθεσε υποψηφιότητα για να βοηθήσει την κυβέρνηση Καραμανλή και όχι όπως είπε για να αποκατασταθεί πολιτικά και οικονομικά ή να κάνει ανταλλαγή οικοπέδων.