ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

... και ξαφνικά και απροσδόκητα ... σοβαρεύει και ωριμάζει η λύση της “Μακεδονίας του Βαρδάρη”

Από : realpolitics.gr
 
Antiitroktiko: Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες. Πολύ καλή λύση θα αποτελέσει το "Μακεδονια του Βαρδάρη" (Vardarska Macedonia ή Republic of  Macedonia Vardarska)

«Στη συνάντηση εκφράσθηκε η βούληση και η ετοιμότητα για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, η οποία δεν θα είναι επιζήμια για καμία από τις δύο πλευρές» καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.


Η συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει
με κοινή πρωτοβουλία στο πνεύμα της ήδη εγκαθιδρυθείσας πρακτικής των διμερών επαφών σε πρώτο στάδιο. Το περιεχόμενο όμως των συνομιλιών τηρείται μυστικό
Ερωτηθείς σχετικά με την ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη» που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Κάθε πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης».
Ως προς το περιεχόμενο της συνάντησης, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε στον κ. Γκρούεφσκι την ελληνική βούληση για λύση του προβλήματος και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει την αναζήτηση μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα προσφέρεται για κάθε χρήση», ενώ παραμένει πιστή στη διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Δρούτσας παραδέχθηκε πως «οι δημόσιες δηλώσεις της άλλης πλευράς δεν είναι ενθαρρυντικές», παρατηρώντας ωστόσο πως «για τον λόγο αυτό εξάλλου έχουν μεγάλη σημασία οι απευθείας επαφές».
Όπως εκτίμησε, οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν, τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων, όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος, για να συμπληρώσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση».
Δηλώσεις Γκρούεφσκι
«Κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας των πρωθυπουργών της Μακεδονίας και της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, συνάντηση των Νίκολα Γκρούεφσκι και Γιώργου Παπανδρέου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για αρκετά ζητήματα κοινού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
«Οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν -μεταξύ άλλων- για τις προκλήσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση των χωρών της περιοχής, καθώς και για αρκετά ζητήματα διμερούς χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και για το ζήτημα της ονομασίας, για το οποίο εξέφρασαν την απαρέγκλιτη υποστήριξή τους στη διαδικασία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τη μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
«Στη συνάντηση εκφράσθηκε η βούληση και η ετοιμότητα για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, η οποία δεν θα είναι επιζήμια για καμία από τις δύο πλευρές» καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.