ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2010

Φορτσάρει ο Αβραμόπουλος για τη μετά-Σαμαρά εποχή στη Νέα Δημοκρατία!



Η Μπακογιάννη εξοστρακίστηκε, ο Σαμαράς τα κανε μπουρδέλο ... Τελικά ίσως ο κερδισμένος στη διαδικασία των περασμένων εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, να ήταν ο φαινομενικά χαμένος... Δημητρης Αβραμόπουλος.

Ισως θα αναρωτηθήκατε κάποιοι από σας εχθες για το θεμα που "έσκασε" με την επιστολή βόμβα που διέρευσε, του Αβραμόπουλου προς τον Καραμανλή, όταν ακόμα είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Με τη συγκεκριμένη επιστολή ο Δημητρης Αβραμόπουλος προειδοποιούσε τον Κώστα Καραμανλή για την επιβράδυνση της ανάπτυξης, για τον εκτροχιασμό του ελλειματος, για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, αλλά και την υποχρέωση να βγουν και πουν την αλήθεια στο ελληνικό λαό. Γιατί λοιπόν αυτή η επιστολή είδε το φως χθες?

Ολοι στην ΝΔ περιμένουν με αυθεντικά χιτσκοκικό τρόμο τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μιας και υπάρχει μεγάλη αγωνία αλλά και ομίχλη παντού ...  Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και οι προβλέψεις του επιτελείου στη Ρηγίλης είναι ακρως δυσοιωνες. Ο Σαμαράς σε λίγο καιρό κλείνει ένα χρόνο στην ηγεσία της ΝΔ και το μόνο που έχει να επιδείξει είναι γελοίες αλχημείες και οικονομικά σχέδια επί χάρτου  και powerpoint (τα οποία φέρνουν κλαψίγελο στην πλειοψηφία των Ελλήνων), εκδιώξεις στελεχών της ΝΔ (αγάπη μου συρρίκνωσα το κόμμα!),  δημιουργία κύκλωμάτων με ανθρώπους του (είναι ενδεικτικό ότι όλα τα στελέχη πρώτης γραμμης αυτή τη στιγμή είναι πρώην στελέχη της Πολ.Ανοιξης και αλλων μικρών κομμάτων, είτε είναι από Πελλοπόνησο/Μεσσηνία), αυταρχική συμπεριφορά (κανείς δεν μπορεί να διαφωνεί με τον Βασιλιά) και χαμένες από χέρι επιλογές για τις αυτοδιοικητικές (Γιατί άραγε το χαμόγελο του Κικίλια κάνει κλίκ μόνο στο 9% των πολιτών στην Αττική?). 

Μέσα σε αυτό το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία ψάχνονται να βρουν ποιός θα είναι ο εγγυητής ενότητας ή ο διαδόχος σε περίπτωση που όλο το βάρος της  επερχόμενης πανωλεθρίας πέσει πάνω στον Αντώνη Σαμαρά. Εξού και οι χαζομάρες με τις φήμες περί επιστροφής Καραμανλή. Στην ουσία όμως ο Καραμανλής δεν θέλει ούτε να ακούσει για πολιτική πλέον. Ετσι λοιπόν ο Αβραμόπουλος ώντας μόνο τυπικά στην ηγετική ομάδα της ΝΔ και νιώθοντας παραμερισμένος από τον Σαμαρά, χαράσει πλέον τη δική του στρατηγική, ώστε να εμφανιστεί ως η μόνη εφαρμόσιμη λύση για εγγυητή ενότητας ή διαδοχο, στην πιθανή περίπτωση να συστεί το κόμμα εσωκομματικά μετά τον Νοέμβριο.

Ετσι λοιπόν ο Αβραμόπουλος βλέπωντας την αδυναμία του Σαμαρά να πάρει αποστάσεις από την καταστροφική τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή, το κάνει αυτός, βγάζoντας στη δημοσιότητα την συγκεκριμένη επιστολή, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δικαια και αποδεδειγμένα πλέον μπορεί να ισχυρίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ότι είχε πάρει έγκαιρα σαφείς αποστάσεις από τον δρόμο που ακολουθούσε ο κουρασμένος από το 2008 Καραμανλής.