ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Βορίδης όπως Αλ Σαλέχ! Το ΛΑΟΣ επιλέγει να τον διώξει παρά να του φύγει με συννενοήσεις κάτω από το τραπέζι


Τι κοινό μπορεί να έχει ο Βορίδης με την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ? Μάλλον και τους δύο τους κυνηγάει το κακό παρελθόν τους και οι νεανικές τους απερισκεψίες ... αν και πολλοί λένε ότι δεν είναι απερισκεψίες αλλά το έχουν στο αίμα τους, την σεξουαλική προκληση η κυρία και τον φασισμό ο κύριος.
Δεν μπορεί όμως να μην σας παραξένεψε η δήλωση του Καρατζαφέρη, ότι αυτό που ακουγόταν  ότι μην επιτρεποντας του να θέσει υποψηφιότητα για τη Νομαρχία Αττικής, ο Πρόεδρος ήθελε να τον "προστατέψει". Αυτή η λέξη ήταν πολύ θολή και καθένας την εκλάμβανε διαφορετικά ... εκτός από αυτούς που γνώριζαν τα εκ των έσω. 

Ο Μακης (κανονικό όνομα Μαυρούδης) Βορίδης είναι μια περιεργη, αξιοσημείωτη περιπτωση ανθρωπου που ασχολείται με την πολιτική. Στην Αθήνα όλοι ξέρουν ότι μεγάλο μέρος των νέων με παραβατικότητα είναι νέοι με μια άνετη ζωή. Οι πιό πολλοί εξ αυτών κατευθύνονται στον αριστερό ή/και αναρχικό χώρο. Ο Μαρούδης όμως -που τελειωσε το Κολέγιο Αθηνών- κατευθύνθηκε προς τον φασιστικό χώρο. Παράλληλα έβγαλε τη Νομική Σχολή Αθηνών με άριστα και συνέχισε με μεταπτυχιακά στο Δίκαιο στο University College of London αριστεύοντας -συμφωνα με αυτά που λέει- και εκεί.

Η εποχή όμως του πανεπιστημίου, άφησε πίσω της κάποια φωτογραφικά ντοκουμέντα που απεικονίζουν τον Μάκη Βορίδη σε διαφορα "ντου" φασιστικών ομάδων με ρόπαλα και τσεκούρια στα χέρια. Στην εποχή του ίντερνετ που ανθισε στη χώρα μας την τελευταία πενταετία, οι φωτογραφίες αυτές έκαναν κατά καιρούς μεγαλο σουξέ. Παρόλαυτα, η άνοδος του ΛΑΟΣ, η σοβαρή σταση του Βορίδη στην πολιτική σκηνή και ο μεστός του λόγος κράτησαν αυτές τις φωτογραφίες κάτω από το χαλί. Πολλοί είπαν πως ο λύκος και που γερνάει δεν αλλάζει και ότι ο Βορίδης έχει κρυφές ακροδεξιές ατζέντες τις οποίες θέλει να βγάλει στο προσκήνιο της αστικής ελληνικής δημοκρατίας από τα υπόγεια στα οποία αυτές βρίσκονται. Άλλοι είπαν ότι φιλοτεχνεί την πολιτική του καριέρα οπορτουνιστικά, ενώ αρκετοί τον είδαν σαν περιπτωση ανθρωπου κι πολιτικού που με το καιρό άλλαξε θεωρηση και "μαλάκωσε". Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ακροδεξιά δράση του Βορίδη είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιονδήποτε μέσα στο ΛΑΟΣ, στην νέα εποχή πολύ ευκολα βρίσκεις φασιστικά ξεσπάσματα του υιού  Πλεύρη, αλλά κανένα του Βορίδη. 

Αυτη η αλλάγή (ή το φιλοτέχνημα πολιτικού προφίλ, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) από ακροδεξιος σε δεξιός ή πολλές φορές ακόμα και κεντροδεξιός, έκανε την πολιτική παρουσία του Μάκη Βορίδη ελκυστική ακόμα και στη ΝΔ. Σταθερές δεξιές απόψεις, ψύχραιμη ανάλυση, περιορισμένος λαϊκισμός. Τελίκα ο Βορίδης αρχισε να συζητείται ακόμα και για το νέο κεντροδεξιό κόμμα της Μπακογιάννη. Κανείς δεν ξέρει αν κάποια τέτοια συζητηση έγινε αναμεσα στους δύο πολιτικούς, αλλά είναι σίγουρο ότι σε ανθρωπινο επίπεδο οι δύο πολιτικοί τα πάνε μέχρι στιγμής πάρα πολύ καλά. Από την άλλη και στη Νέα ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, με την έλλειψη αξιόλογου πολιτικού προσωπικού να είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόμματος της δεξιάς, ο Μάκης Βορίδης φαίνεται να αποτελεί άριστη επιλογή! ... απλά να μην ήταν αυτές οι γαμη...νες φωτογραφίες ρε γαμ...το!

Ο Καρατζαφέρης ξέρει ότι ο Βορίδης έχει προχωρημένες επαφές με τη ΝΔ και σαν άριστος προγνώστης των μελλούμενων θεωρησε ότι ο Βορίδης έχει ήδη φτιάξει βαλίτσες και περιμένει κάποια αφορμή. Πρακτικός και ψυχρός υπολογιστής που είναι λοιπόν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, χωρίς πολλές σκέψεις σκεφτηκε να του δώσει την αφορμή αλλά με τους δικούς του όρους. Ετσι λοιπόν στην προχθεσινή συνεντευξη του ο Καρατζαφέρης φρόντισε δίνοντας του την αφορμή να "τραυματίσει και τα πόδια του αλόγου" που παραχωρεί σε άλλο κόμμα. Εφερε λοιπόν ξανά στην δημόσια συζητηση το αμαρτωλό ακροδεξιό παρελθόν του Βορίδη, χαρακτηριζοντας το έμμεσως ντροπιαστικό και τάχαμου ότι ήθελε να τον προστατέψει.

Μένει λοιπόν στον καθένα να σκεφτεί το θέμα, κατα πόσο ό Μάκης Βορίδης έχει αλλάξει και του συγχωρείται το ντροπιαστικό νεανικό παρελθόν, επομένως και το χτύπημα του Καρατζαφέρη είναι κάτω από τη ζώνη ή κατα πόσο αυτή η τακτική του προέδρου του ΛΑΟΣ, πέρα από προσωπική/κομματική διάσταση έχει και πολιτική διασταση, περιθωριοποιώντας έναν πολιτικό με κρυφή ακραία πολιτική ατζέντα.

Ο Μακης Βορίδης αν όντως έχει αλλάξει, χρειάζεται να βγει δημόσια και να μιλήσει για το πως βλέπει ο ίδιος το παρελθόν του...ναι, γιατί όχι να απολογηθεί για αυτό...μόνο έτσι θα μπορέσει ίσως να εξαγνίσει το άτομο του και μόνο έτσι ίσως ακυρώσει τις συνέπειες κάθε επιθετικής κίνησης πολιτικού του αντιπάλου και στο παρόν αλλά και μελλοντικά. Αποτελεί παλαιοπολιτική λογική να κρύβεις τα θέματα που σε αφορούν κάτω από το χαλί.  Εκτός και αν δεν θέλει να αποταχθεί κάτι από το παρελθόν του και όντως ισχύουν τα περι κρυφης ατζέντας.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ DREAM TEAM ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ "ΩΡΑΙΑ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.