ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ - ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 30/9/2010

Από : Filmboy.gr - Δείτε τα καινουργια trailers ταινιών στην Ελλάδα πιο γρήγορα απ'όλους! 










Πατήστε εδώ για τη συνοπτική παρουσίαση των ταινιων της εβδομάδας ή διαβάστε παρακάτω ...
Μία από τις πιο γεμάτες κινηματογραφικές εβδομάδες ξεκινάει σήμερα και όλα τα γούστα θα ικανοποιηθούν.
Τρισδιάστατα Πιράνχα και πολύ αίμα, επιστημονική φαντασία με πολύ καλά εφέ, δράμα περί μητρότητας και υιοθεσίας, χαζοκωμωδία με την Aniston, ασιατική κομεντο-περιπέτεια, κινούμενα σχέδια...και άλλα.

Piranha 3D, του Alexandre Aja. (6/10)
Θεοπάλαβη εντελώς ταινία, ξεκινώντας από ένα εντελώς παρανοϊκό σενάριο (προϊστορικά «πιράνχας» που ήρθαν απ το...πουθενά!) και καταλήγοντας σε μια σκηνοθεσία εκτός ορίων!   

Αν ο Τim Burton μας αιφνιδίασε το 1996 με κείνη την τρελλιάρικη Mars Attacks, ο Alexandre Aja μας...ισοπεδώνει μ΄ ένα απίστευτα χαβαλεδιάρικο splatter b-movie και μάλιστα σε 3D!   

Γυμνό, ερωτισμός, καυτά κορμιά και αίμα, πολύ αίμα.  
Αν σας...εκνευρίζουν τα remake αλλά είστε fun του splatter, τότε αυτή η ταινία είναι για σας! 

Splice, του Vincenzo Natali. (7/10)
Αν πάρεις τη κεντρική ιδέα από το μύθο του Frankenstein ή καλύτερα της Νύφης του Φρανκενσταιν, επηρεαστείς έντονα από τα ευφυέστερα στοιχεία ...body-horror του Cronenberg (eXistenZ, The Fly κλπ) και τύχει να έχεις μια από τις καλύτερες ομάδες special effects με λίγα χρήματα, τότε έχεις ένα Splice.  

Ο Clive και η Elsa (Adrien Brody και Sarah Polley) είναι αφοσιωμένοι επιστήμονες στα πρόθυρα της επιτυχής δημιουργίας νέας μορφής ζωής μέσω μίξης πολλών ειδών DNA.  

Η Elsa ειδικά όμως έχει μεγαλύτερα σχέδια στο μυαλό της, προχωρώντας πολλά βήματα παραπέρα και δημιουργώντας τη Dren (Nerd ανάποδα), ένα υβριδικό θηλυκό πλάσμα με ανθρώπινο ανάμεσα στα άλλα DNA που μεγαλώνει γρήγορα και που αναγκάζονται να το κρύψουν σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα. 


Μέχρι Να Σε Βρω (Mother and Child), του Roberto Garcia (7/10).
Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι η καλύτερη ταινία του Roberto Garcia (σενάριο και σκηνοθεσία) αν και το φόρτε του είναι στο τελευταίο μισάωρο, εκεί που οι αναστολές παύουν να υφίστανται και οι 3 γυναίκες σχίζονται ψυχολογικά η μια μετά την άλλη.  

Τα εύσημα η ταινία τα κερδίζει από το προσεγμένο στη κάθε λεπτομέρεια σενάριο, στη τραγικότητα των καταστάσεων (όπου εσύ ξέρεις αλλά οι χαρακτήρες όχι) και φυσικά στις ερμηνείες.  

Η Annette Bening είναι απίστευτη, η Naomi Watts (που γύρισε όλες τις σκηνές της σε 8 μόλις μέρες) καλή σε έναν ψιλοεύκολο για τις ικανότητες της ρόλο – και εδώ ίσως να ευθύνεται το σενάριο - και η Kerry Washington φανταστική (η σκηνή με το ξέσπασμα της στο νοσοκομείο σου ραγίζει τη καρδιά), χωρίς να παραβλέπω και τους υπόλοιπους μικρούς ρόλους. 


Δωρητής Σπέρματος (The Switch), των Josh Gordon και Will Speck.
Ο Wally (Bateman), ένας χαρτογιακάς της Wall Street  είναι ερωτευμένος με την Kassie (Aniston) η οποία όμως τον έχει βάλει στη κατηγορία ‘Φίλος’, έτσι εκείνος δεν το παραδέχεται σε κανέναν, ακόμα και στον εαυτό του.  

Όταν εκείνη αποφασίζει να κάνει εξωσωματική αυτός προθυμοποιείται να γίνει ο δότης αλλά η κοπέλα αρνείται θέλοντας να επιλέξει ‘κάτι πιο τέλειο’ (Patrick Wilson).  

Η κολλητή της φίλη (Juliette Lewis) διοργανώνει ένα πάρτι στο οποίο γίνονται όλοι λιώμα  - ακόμα και η υποψήφια μαμά – και στο οποίο ο Wally μέσα στο μεθύσι του αλλάζει τα μπουκαλάκια με το δικό του. 


Μια Γυναίκα, Ένα Όπλο κι ένα Noodle Bar (A Woman, A Gun and a Noodle Shop), του Yimou Zhang.
Σε μια θεαματική επιστροφή στο κινηματογράφο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου ήταν υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία στη τελετή έναρξης, ο βραβευμένος Yimoy Zhang Blood Simple φέρνει στην οθόνη ένα remake του του 1984 των αδελφών Coen.  

Ένας μίζερος ιδιοκτήτης φαγάδικου (Dahong Ni) υποπτεύεται ότι η γυναίκα του (Ni Yan) έχει ερωτική σχέση με έναν υπάλληλό του (Shen-Yang Xiao) και προσλαμβάνει έναν διεφθαρμένο αστυνομικό (Hunglei Sun), πρώτα για να επιβεβαιώσει τις υποψίες του και μετά να τους σκοτώσει και τους δυο.  


Τίνκερμπελ και η Μεγάλη Νεραιδο-διάσωση (Tinkerbell and the Great Fairy Rescue), του Bradley Raymond.
Οι νεράιδες έρχονται και φέτος με την 3η συνέχεια των περιπετειών της Tinker Bell και των φιλενάδων της - και με μια 4η να ετοιμάζεται για το 2011 – και είναι ένα ταξίδι για όλη την οικογένεια, αφιερωμένο στη δύναμη της πίστης και της φιλίας.  






Παίζονται ακόμη:


Είμαι ο Έρωτας (Io Sono L’Amore), του Λούκα Γκουαντανίνο.
Ιταλικό μελόδραμα με την Τιλντα Σουίντον

Great Directors, της Αντζελα Ισμαηλου.
Αμερικάνικο ντοκιμαντέρ όπου 10 μεγάλοι σκηνοθέτες μιλούν για την τέχνη τους. 

Μέσα Στο Δάσος, του Αγγελου Φραντζή.
Πολλοί θα δοκιμάσουν να κάνουν έναν νέο Αντίχριστο.
Δυστυχώς. 

Ταξιδιάρα Ψυχή, της Αγγελικής Αριστομενοπούλου.
Ντοκιμαντέρ για τη μουσική διαδρομή του ροκά Γιάννη Αγγελακα και τις Τρύπες. 

Benda Bilili, των Ρενο Μπαρε και Φλοραν Ντε Λα Τουλαγιέ.
Γαλλικό μουσικό ντοκιμαντέρ. 

Καλό Σινεμά.