ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2010

Το Wikileaks αποκαλύπτει τα μυστικά του "άγνωστου" πολέμου του Ιράκ. Εκθετη η αμερικανική κυβέρνηση ακόμα και ο Obama






















Νέα τεράστια συλλογή αρχείων και καταγραφών από τον πόλεμο στο Ιρακ έφεραν στη δημοσιότητα οι Wikileaks προωθώντας στη συνεχεια το υλικό μέσω της βρετανικής Guardian. Τα 390.000 αρχεία είναι διαθέσιμα προς όλους αλλά απευθύνονται περισσότερο στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το θέμα, έτσι ώστε ψαχνωντας στο χαώδη αυτό κατάλογο μυστικών αρχείων και συνδιάζοντας αυτά τα αρχεία με τα στοιχεία που αυτοί έχουν στα χέρια τους, να φτάσουν σε συμπεράσματα για δίαφορες υποθέσεις που αφορούν τις Αμερικάνικες και ΝΑΤΟΪΚΕΣ επιχειρήσεις στο Ιράκ από το 2004 μέχρι το 2009.

Τα μυστικά αυτά αρχεία εμφανίζουν μεγαλό ενδιαφέρον αφού αποτελούν απτές αποδείξεις βασανιστηρίων, αλλά και της τακτικής των αμερικανικων δυναμεων να κανουν τα στραβα μάτια στις βαναυσότητες του συνεργαζόμενου ιρακινού στρατού όταν πρόκειται για Ιρακινό αιχμάλωτο, κάτι που ονομάστηκε blind eye. Πέρα από αυτό, όταν ιρακινοί έκαναν καταγγελείες στο αμερικάνικο στρατό δεν υπήρχε καμία παροχή βοήθειας και η υπόθεση έκλεινε, πραγμα που δείχνει ότι η επευφημούμενη ειρηνευτική αποστολή είχε πάει στον βρόντο. Συνολικά καταγράφονται 66.000 θάνατοι αμαχου πληθυσμού εναντι μόνο 24.000 εχθρών. Γενικά από τα αρχεία αυτά αποδεικνύονται εκατοντάδες εγκλήματα πολέμου και μπορεί στο μέλλον να χρησιμεύσουν πολύ πιό πρακτικά.

Πηγή των αρχείων θεωρείται το ίδιο άτομο που παρέδωσε στο Wikileaks και την προηγούμενη φουρνιά αρχείων για τον πολεμο του Ιράκ. Το Wikileaks λειτουργεί ως ακτιβιστικό whistleblower site, στο οποίο ο καθένας με σοβαρά στοιχεία στα χέρια του για κάποια υπόθεση διεθνούς ενδιαφέροντος, μπορεί να πάει και να "ψιθυρίσει" ανώνυμα τα στοιχεία αυτά, έτσι ώστε να δουν το φως της δημοσιότητας πραγματα που υπό νορμάλ συνθηκες θα δημιουργούσαν σοβαρό προβλημα στο άτομο που θα μπαινε σε αυτή τη διαδικασία.

Το επιτελείο του αμερικάνικου στρατόυ ανακοίνωσε ότι τέτοιες διαρροές είναι παράνομες και φέρνουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τα αμερικάνικα στρατεύματα που βρίσκονται στο Ιράκ ενώ δίνουν άφθονα στοιχεία και στους εχθρούς είτε για να τα χρησιμοποιήσουν στην κατασκοπία  είτε στην προπαγάνδα τους εναντίων των ΗΠΑ. 


Να σημειωθεί επίσης πως ο διευθυντης συνταξης και εκπρόσωπος στα ΜΜΕ του Wikileaks, ο αυστραλός Julian Assange κατηγορήθηκε πριν μερικούς μηνες για βιασμό, αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνεχεια όλα ήταν στημένα. Είναι λογικό αν δεν μπορούν να βλάψουν το Wikileaks απευθείας να προσπαθούν δια πλαγίων και βρώμικων οδών. 

video + photos: guardian , pressgr