Δείτε το βίντεο με την ανάλυση των ευρυμάτων. 41% έναντι 19% κερδίζει ο Παπανδρέου τον Σαμαρά στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός. Τεράστια παραμένει η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue, παρότι έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες (38,5% και 30,5%). Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει την εφαρμογή του φοβερού και τρομερού μνημονιου και τρώει όλο το φτύσιμο, ενώ η ΝΔ επέλεξε την "ψευδοαντιμνημονιακή" ρητόρική που χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτών, τότε το 8% μοιάζει ταφόπλακα προς κάθε σκέψη της Ρηγιλλης (ακομα έτσι τη λένε) για να πιέσει για εκλογές στην παρούσα φάση. Φαίνεται ότι ο λαϊκισμός , η στροφή προς τα δεξιά και η κομματικές καθαρότητες δεν έχουν και πολύ πέραση στον βασανισμένο ελληνικό λαό και ήδη φαίνεται καθαρά η στροφή του Αντώνη Σαμαρά προς την κεντροδεξιά.
Μεγάλη άνοδος του ποσοστού του ΚΚΕ, αλλά σύμφωνα με τον Μαυρή της Public Issue αυτό ίσως να οφείλεται μερικώς και στην ποσοστιαία μεταβολή της αποχής, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πιό πιστοί στο κόμμα τους με ελάχιστη ροπή προς την αποχή.
Το ΛΑΟΣ δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή στον δύσκολο δρόμο που έχει επιλέξει να υποστηρίξει το μνημόνιο και κύριο μέλημα του πέρα από τον αντιπολιτευτικο του ρόλο, θα πρέπει να είναι η συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας ή οποία τίθεται εν αμφιβόλω μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ανακατατάξεων του πολιτικού συστήματος μας.
Το ΛΑΟΣ δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή στον δύσκολο δρόμο που έχει επιλέξει να υποστηρίξει το μνημόνιο και κύριο μέλημα του πέρα από τον αντιπολιτευτικο του ρόλο, θα πρέπει να είναι η συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας ή οποία τίθεται εν αμφιβόλω μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ανακατατάξεων του πολιτικού συστήματος μας.
Από την άλλη χαμηλές πτήσεις συνεχίζουν τα δύο νέα κόμματα της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε αυτές τις πρώτες δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετέχουν κανονικά ως επιλογή στα ερωτηματολόγια. Η μεν Δημοκρατική Αριστερά αρθρώνει αρκετές φορές θαρρετά τον πολιτικό της λόγο, κόντρα σε αρκετά "αριστερίστικα" taboo, αλλά τις περισσότερες φορές ο τόνος και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στις ανακοινώσεις είναι βγάλμενες από έκθεση λυκείου. Η δε Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη σχηματίζει σιγά σιγά μια "μορφή" στον κόσμο ως προσωποκεντρικό κόμμα μιας και έχει αργήσει να προωθήσει στον δημόσιο διάλογο νέα άτομα και νέους πολιτικούς και αυτό το πρόβλημα το έχει και ο κ Κουβέλης. Και εδώ που τα λέμε, μόνη της η κ Μπακογιάννη περιτριγυρισμένη επικοινωνιακά από άλλους ήδη γνωστούς πολιτικούς δεν αποτελεί ότι πιό ελκυστικότερο πολιτικά αυτή τη στιγμή, όσο και να τα λέει πολύ διαφορετικά από τους άλλους και έξω από τα δόντια. Για να το πούμε πιό απλά: "το Παλιό προσθέτοντας το Νέο, μπορεί να ισχυριστεί ότι φέρνει το ΝΕΟ. Το Παλιό όμως από μόνο του δεν μπορεί να πείσει ότι θα γίνει ΝΕΟ". Εάν πραγματικά θέλουν να παίξουν κάποιο ρόλο αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί, θα πρέπει να παρουσιάζουν άμεσα νέους πολιτικούς και να μην μείνουν στα λόγια. Το να συζητιέται ποιοί θα αποχωρήσουν από τη ΝΔ και να βγαίνουν ονόματα όπως του κ Ορφανού, της Ελσας Παπαδημητρίου και άλλων παλιών στελεχών της ΝΔ, πάλι δεν είναι ότι καλύτερο για τη Δημοκρατική Συμμαχία. Η άμεση αναγκή αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι καμία άλλη από την παρουσίαση στον κόσμο νέων στελεχών. Αν τους κρύβουν και κάνουν οικονομία δυνάμεων για να μην καούν οι "άπειροι υποψήφιοι πολιτευτές" τους στην αφιλόξενη ζούγκλα των ελληνικών ΜΜΕ, τότε κάνουν λάθος στην τακτική τους μιας και αυτό είναι μια αναχρονιστικη΄τακτική που παραπέμπει στο παλιό κομματικό συστημα. Αν όμως δεν είναι ακόμα έτοιμοι και στελεχωμένοι τότε έχουν κάποια δικαιόλογία με το μέρος τους, αλλά πάλι αυτό είναι πρόβλημα τους που πρέπει να λυθεί άμεσα, μιας και οι εκλογές δεν θα αργήσουν πάνω από 8 μήνες