ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

Και οι τρανσέξουαλ έχουν ψυχή ... στην Ταϋλάνδη! Οι πρώτες αεροσυνοδοί του τρίτου φύλλου είναι γεγονός

Η παρουσίαση των νέων υπαλληλων της αεροπορικής PC Air -από όπου και βλεπετε την φωτογραφία- έγινε στο  "Bangkok's Esplanade shopping mall" στην Μπανγκοκ προχθές Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011. Μόνο οι τρεις από τις εικονιζόμενες πέντε θα προσληψθούν τελικά.

Θαυμάσια νέα για την ισότητα των ... τριών φύλλων, μας έρχονται από την Ταϋλάνδη μεριά. Η Ταϊλάνδη η χώρα του χαμογέλου όπως της αρέσει να πλασάρετε διεθνώς (αν και έχουν κατι προβλήματα με τη παιδική πορνεία αλλά δεν βαριέσαι ...), πραγμάτικα κάνει τη διαφορά σε αυτό το θέμα. Θέλεις λίγο το ότι ο
ανταγωνισμός στις αεροπορικές γραμμες είναι τεράστιος, θες λίγο ότι στην Ταϋλανδη η κοινότητες των τρανσέξουαλ είναι αρκετά οργανωμένες και έχουν απτήσει ήδη αρκετα δικαιώματα που μπορεί να θεωρούνται αδιανόητα σε άλλες "δημοκρατικές χώρες" (πχ τουαλέτες ειδικά για τρανσέξουαλς σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας) , έτσι λοιπόν η νέα αεροπορική εταιρία P. C. Air που αρχίζει πτήσεις τον Μαρτιο (Ταυλανδη και Ιαπωνία περισσότερο), ανακοίνωσε την πρόσληψη αρχικά τριων τρανσέξουαλ αεροσυνοδών, μαζί με 17 γυναίκες και 10 άνδρες. Η εταιρία προφανώς και το είδε συνδυαστικά ως εταιρική ευθύνη μέσω πολιτικής ίσων ευκαιριών αλλά και ως μια καλή προωθητική ενέργεια για τη δύσκολη αρχή της, ώστε να εξασφαλίσει ένα καλό μερίδιο δημοσιότητας (και το κατάφερε παγκοσμίως μάλιστα!)...

Της σχολής Καρατζαφέρη λοιπόν και ο Ταϊλανδός marketing manager, ο οποίος δήλωσε πως αρχικα αυτή θα είναι η αναλογία, αλλά σκοπεύει η εταιρία να την αυξήσει με τον καιρό και να βασιστεί η επιλογή περισσότερο στα ατομικά προσόντα του κάθε υποψηφίου.
Η Thanyarat Jiraphatpakorn (photo) ήταν η νικήτρια για το 2007 του διαγωνισμού ομορφιάς  Miss Tiffany, που είναι καλλιστεία για τρανσέξουαλ στη Νοτιοανατολική Ασία. Η Thanyarat  έκανε μια αίτηση μην ελπίζοντας σε κάτι, αλλά τελικά προσλήφθηκε από την εταιρία και ακόμα δεν το πιστεύει. Δήλωσε ότι είχε κάνει πολλές αιτήσεις σε διάφορες εταιρίες αλλά το πολύ-πολύ να της έπερναν κάπια συνέντευξη για ξεκάρφωμα! 

Η κοινότητα των διασεξουαλικών και διαφυλλετικών ατόμων στην Ταϋλάνδη είναι πάρα πολύ μεγάλη και η mainstream κοινωνία έχει αρχίσει να τους δέχετε κάπως καλύτερα τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν όμως να εργάζονται σε καμπαρέ για τουρίστες, σε πορνεία, να συμμετέχουν σε καλλιστεία ή στην καλύτερη να παίζουν στην τηλεόραση και το σινεμά. Η Ταυλάνδη βέβαια είναι φημισμένη σε όλο τον κόσμο ως η χώρα με τους καλύτερους χειρούργους για περιπτώσεις αλλαγής φύλλου. Πολλές κοπέλλες που εργάζονται ως αεροσυνοδοί ή συνοδοί εδάφους με το άκουσμα της είδησης εξέφρασαν τους φόβους τους ότι μπορεί σε 20 χρόνια οι τρανσέξουαλ να κατακτήσουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας στις αεροπορικές εταιρίες εις βάρος τους, αλλά βέβαια αυτό είναι περισσότερο αυτό που λέμε φοβία για το άγνωστο. Από την άλλη πολλές τρανσέξουαλ δηλώνουν ότι ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία να ανοίξουν και άλλα επαγγέλματα προς το φύλλο τους, να πέσουν οι προκαταλήψεις και τελικά να ζήσουν καλύτερης ποιότητας ζωές.

Πρώτη μετάδοση είδησης στην Ελλάδα : ΕΘΝΟΣ