ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Κυριακή, Ιουλίου 11, 2010

Μπακογιάννη - Την Δευτερα ανακοινωνει το "Φόρουμ για την Ελλάδα" που φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο think tank στην Ελλάδα

Επιβεβαιωμένες πλέον οι πληροφορίες. Αύριο κάνει την πρώτη της κίνηση η Ντόρα Μπακογιάννη. Ανοιχτή πρόσκληση θα απευθύνει σε όποιον θέλει να συνεισφέρει στην νέα προσπάθεια. Παρότρυνση για να είναι το ιντερνετ το κεντρικό μέσο στην όλη διαδικασία.

Σε πρώτη φάση έχει κάνει αρκετές επαφές με πολιτικές δυνάμεις που θα στηρίξουν στο επόμενο διάστημα την νέα της προσπάθεια. Κρίνει όμως ότι ήρθε η ώρα να απόδείξει πως κύριο μέλημα της είναι να μπορεί να εκφράσει κόσμο και όχι απλά να φτιάξει άλλο ένα προσωποκεντρικό κόμμα με παλιούς πολιτικούς.  Νέοι άνθρωποι, ξεκάθαρος πολιτικός λόγος, εξωστρέφεια και συνεργασία θα είναι τα σημεία κλειδιά. Μέσω της δημιουργίας ενός
Τhink Τank -που στην Ελλάδα δεν είναι πολύ γνωστή μέθοδος κοινωνικης οικονομικής και πολιτικής δράσης- θα προσπαθήσει να αφουγκραστεί απόψεις όσων συμμετέχουν αλλά και να εκφράσει ξεκάθαρα τις απόψεις της.

Με την βοηθεια του internet, με forums και με πάνελς λοιπον θα γίνει η έναρξη της προσπάθειας της Ντόρας Μπακογιάννης να δομήσει ένα νεο κόμμα το οποίο να μπορεί να αφουγκραστεί αλλά και να συνδιαλαγεί με ικανό κομμάτι πολιτών, έτσι ώστε να φανεί και αν συντείνουν οι προϋποθέσεις για έναν τέτοιου είδους πολιτικό φορέα. Ο τρόπος που επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη να γίνει η προδιαδικασία της δημιουργία του νέου κόμματος, σηματοδοτεί και τις προθέσεις της να εισάγει καινοτομίες στο γηρασμένο πολιτικό τοπίο αλλά και να δημιουργήσει ένα κόμμα ανοιχτό προς τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Εξου και η κεντρική σημασία του internet σε αυτή τη πρώτη προπαρασκευαστική φάση. Η Ντόρα φαίνεται να "παλεύει" να επικοινωνήσει στον κόσμο ότι δεν θέλει το πολιτικό της όνομα να είναι αυτό που θα συσπειρώσει νέες δυνάμεις γύρω από το κόμμα, αλλά αντίθετα να βάλει την ιδεολογία και τη συνεργασία στην καρδιά της νέας προσπάθειας.

Μένει να δούμε αν όλο αυτό θα είναι απλά μια βιτρίνα ή πραγματικά θα γίνει με ειλικρινές τρόπο και θα βγάλει κάποιο ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα (πχ αναδειξη νέων προσώπων μέσα από αυτή τη διαδικασία).