ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

Νέα ανεξαρτητοποίηση! Τα βρόντηξε και έφυγε από τη Σαμαρική ΝΔ ο Κοντογιάννης!

Αυτή τη ταχεία κατάρρευση δεν φαίνεται ικανός κανένας μεσα στη ΝΔ να τη σταματήσει. Το μεσημέρι ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέβηκε στο βήμα της βουλής αποφασισμένος για την ανεξαρτητοποίηση του. Στο λόγο που εκφώνησε κατηγόρησε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό και ιεράρχιση του κομματικού και προσωπικού του συμφέροντος πανω από αυτό της χώρας. Είπε επίσης ότι δεν ακούει την άλλη άποψη και έχει τη λογική του στρατοπέδου.

Ανάστατη η Ρηγίλλης απάντησε αμέσως δια στόματος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, που πλέον δεν τον πέρνει να το παίζει άνετος, υποτιμώντας τις διασπαστικές τάσεις που ο ίδιος δημιουργησε.

Κανένας πλέον δεν φαίνεται ικάνος να σταματήσει την κατάρρευση της Νέας Νέας Δημοκρατίας. Η ήττα στις εκλογές σε συνδυασμό με τον στρατιωτικό νόμο της σιωπής που έχει επιβληθεί μέσα στο παλιοδεξιό κόμμα, σε αμεση συνάρτηση με την κρίση που περνάει η χώρα μας, που πλέον απαιτεί να ακούγονται αλήθειες, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και ξαφνικά διαφαίνεται ότι πιθανόν η κοινοβουλευτική ομάδα του νέου κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας να γίνει και τρίτη ή τέταρτη σε αριθμό βουλευτών, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πριν ακόμα καλά καλά τρέξει κάποιος μηχανισμός. Και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν πρέπει να αποχωρήσουν ή όχι απο τη ΝΔ, πάρα πολύ "κοντινοί" πολιτικοί της Ντόρας Μπακογιάννη. Βουλευτές σαν τον κ. Κοντογιάννη ήταν από αυτούς που υπολόγιζε η Ρηγίλλης ως προσκείμενους στη Ντόρα, αλλά και το είδος βουλευτή που δεν θα έκανε καμία κίνηση παραπάνω, μιας και τον αξιολογούσαν ως "δεμένο με το κόμμα της ΝΔ" και ότι δεν θα είχε την τόλμη να κάνει βήμα έξω από τον κομματικό σωλήνα της ΝΔ, μετά τις αυστηρές προσταγές του Σαμαρά για κομματική πειθαρχία. Ο Κοντογιάννης όμως τους διέψευσε και μαζί φαίνεται ότι καταρρέει ο μύθος με τα κοντά ποδάρια, ότι οι Νεοδημοκρατες βουλευτές φοβουνται τον πρόεδρο Σαμαρά και δεν θα τολμήσουν να κανουν καμια πολιτική κίνηση, ενάντια στον λόγο του. Δεκάδες βουλευτές της ΝΔ -αυτή τη στιγμή- σκέφτονται αν θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν ή  ότι μπορεί να "πέσει" πολύ γρήγορα ο Αντώνης Σαμαράς από την προεδρία και να μην χρειαστεί να κάνουν καμία κίνηση προς άλλο κόμμα.

Το μεσημέρι ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέβηκε στο βήμα της βουλής αποφασισμένος για την ανεξαρτητοποίηση του. Στο λόγο που εκφώνησε είπε: 

"Ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον. H νέα Ν.Δ. λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης γιατί αντί να ενώνει την παράταξη την οδηγεί σε διχασμό. Δεν ακούει την άλλη άποψη, έχει τη λογική στρατοπέδου. Να σταματήσουμε τους λεονταρισμούς και τους λαϊκισμούς, δεν θα ταυτιστώ με τακτικές της νέας Νεας Δημοκρατίας"

Στην συνέχεια ο Κοντογιάννης υπέβαλλε αίτηση ανεξαρτητοποίησης από τη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, στον πρόεδρο της βουλής κ. Πετσάλνικο. Η απάντηση από τη Ρηγίλλης δεν άργησε να έρθει από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν ξέρει πλέον πως να σταματήσει τα ασταμάτητα!
"Ο Γ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους. Αυτό από προχθές γίνεται ανοιχτά. Σήμερα έγινε και χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Και όλα αυτά πότε; Μόλις ο λαός μας με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές έβαλε και πάλι τη ΝΔ σε ανοδική τροχιά. Ο κόσμος και βλέπει και κρίνει και τιμωρεί»

...ο λαός έβαλε και πάλι τη ΝΔ σε ανοδική τροχιά είπε ο Αντώνης Σαμαράς...μαλλον βρέχει φτύσιμο και αυτός ονειρεύεται λιακάδες.


Στό δραματικό σήριαλ που παίζεται στην "παλιά πολυκατοικία"  παρενέβει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να σοβαρευτεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Κάνω έκκληση στη Νέα Δημοκρατία. Δείτε τα πράγματα πως έχουν. Σοβαρευτείτε. Μην περιχαρακώνεστε όλο και σε στενότερο κύκλο. Μην τους δίνετε χώρο να κάνουν παιχνίδι. Υπάρχει δυνατότητα αυτή η μεγάλη παράταξη να πάρει ισχυρές πρωτοβουλίες, για να βάλουμε τρικλοποδιές σε αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα κελεύσματα εκείνων που έχουν προγραμματίσει δυσάρεστες εξελίξεις για τον τόπο. Επιμένω λοιπόν σταματήστε εσείς το δικαίωμα προς το ΠΑΣΟΚ να κάνει ότι θέλει».