ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2010

Χθες ο Αυγενάκης, σήμερα ο Κοντογιαννης ... αύριο ποιός?

Όλοι περιμένουν οι επόμενες αποχωρήσεις να είναι του στενού περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις. Άτομα υπεράνω υποψίας που θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική στο νέο πολιτικό φορέα εκ της γεννήσεως του. Οι "προφανείς" θα φύγουν μονάχα στο τέλος, όταν πλέον δεν θα υπάρχει κανένα νόημα να μείνουν στη ΝΔ και η διάλυση θα είναι γεγονός.


Άρον-άρον άλλαξε χθες τη στρατηγική του ο Αντώνης Σαμαράς. Από την επίδειξη πλήρους απάθειας προς τον σχηματισμό του νέου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πέρασε στις προσωπικές απαντήσεις προς αυτούς που φεύγουν και στις κατηγορίες περί "αποστασίας", ξεχνώντας ότι για να χαρακτηριστεί μια πολιτική κίνηση αποστασία, πρέπει να συνδέεται με κυβέρνηση ή πτώση κυβέρνησης, κάτι που ο ίδος έχει κάνει, αλλά δεν συμβαίνει σε αυτή τη περίπτωση. Οι αποχωρήσεις στελεχών από τη ΝΔ, γίνονται σε νεκρό πολιτικό χρόνο (να ευχαριστεί τον θεό για αυτό ο κ. Σαμαράς), μετά από εκλογική ήττα και πιστοποίηση της αποτυχίας της στρατηγικής Σαμαράς (μετακίνηση δεξιά, ψευδο-αντιμνημόνιο), αλλά πάνω απ' όλα με την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά ένα χρόνο τώρα που εχει βάλει μια ομάδα Πελλοπονήσιων φίλων του να διοικούν ένα πρώην πολλυσυλεκτικό κόμμα και πέρα από αυτούς να μην κουνιέται φύλλο, ούτε να ακούγεται άλλη άποψη.

Η χθεσινή λοιπόν αλλαγή στάσης και η ταραχώδης αντίδραση του μηχανισμού της Ρηγίλλης, ανακόπτουν προς το παρόν τον κίνδυνο αθρόων αποχωρήσεων. Όλοι αναμένουν αποχωρήσεις στενών φίλων της Ντόρας Μπακογιάννης (Ελσα, Κυριάκος), όμως αυτοί είναι που θα φύγουν τελευταίοι από τη ΝΔ όταν πλέον η διάλυση θα είναι εμφανής. Το νέο κόμμα δεν θέλει να δώσει σημα ότι βασίζεται σε στενους και συγγενικούς κύκλους, θέλει να δείξει ότι εκφράζει νέους πολιτικούς διαφόρων τάσεων. Επομένως οι επόμενες αποχωρήσεις/διαγραφές αναμενεται να έχουν το στοιχείο του μη αναμενόμενου και αυτό το ξέρουν στη Ρηγίλλης και έχουν πάθει παράκρουση στην προσπάθεια τους να βρουν ποιοί είναι αποφασισμένοι να φύγουν από το κόμμα, ώστε να τεθεί έγκαιρα σε λειτουργία ο μηχανισμός απαξίωσης τους. Εντωμεταξύ, ενώ οι διαγραφές και αποχωρήσεις σε βουλευτικό επίπεδο συμβαίνουν σε χαμηλό ρυθμό, εκεί που γίνεται χαμός είναι στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, όπου οι αποχωρήσεις και διαγραφές εχουν πάρει μορφή χιονοστοιβάδας. Πραγματικά μετά από αυτή τη θύελα μεταγραφών κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων, ειδικά στην επαρχία, όπου ο Σαμαράς έχει τη μεγάλη δύναμη του έναντι της Μπακογιάννη.