ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2010

Ετοιμη και η "Ελλάδα του Βορρά" για να μπει υπό τη σκέπη του ΔΝΤ! IMF προς Ιρλανδία: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε....

Αλλά ρε Αντωνάκη Σαμαρά, κανείς δεν σ' ακούει! Είδες που και οι Ιρλανδοί έκαναν το λάθος και δεν δανείστηκαν από πριν όσα χρηματα θέλανε για ένα ολόκληρο χρόνο, ώστε να παρουν τα λεφτά σε χαμηλότερο επιτόκιο και να μην χρειαστούν το ΔΝΤ!  Τελικά μόνο ένας Σαμαράς με  τις κουτοπονηρίες του, το επιστημονικό επιτελείο του και τα μαγικά τους φίλτρα, θα ήξεραν να λύσουν έναν τέτοιο οικονομικό "γορδιο δεσμό"!

Έτοιμη η Ιρλανδία για να μπει σε πρόγραμμα σωτηρίας. Ο Ντομινίκ Στρος Καν σήμερα δήλωσε ότι το IMF είναι έτοιμο και μπορεί να βοηθήσει την Ιρλανδία. Είναι λοιπόν οι Ιρλανδοί ακριβώς στην ίδια φάση που είμασταν και μεις λίγο πριν υπογράψουμε το μνημόνιο. Δηλαδή η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι έτοιμοι και μένει απλά η χώρα να αποφασίσει πότε θα μπει. Το καλό θα ήταν να μπει αρκετά γρήγορα, έτσι ώστε να μην φτάσει σαν την Ελλάδα 15 μέρες πριν το πλήρες άδεισμα των κρατικών ταμείων.

Προς το παρόν φυσικά οι Ιρλανδοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα διαφορετικό προγραμμα σωτηρίας, με λεφτά μόνο από την Ε.Ε. Δεν θέλουν ούτε τα λεφτά της συνεισφοράς των κρατών μελών ούτε τα λεφτά του ΔΝΤ. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να γίνει, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να το καταλάβουν, όπως το καταλάβε και η δική μας κυβέρνηση.

Ετσι λοιπόν μπορεί να είμαστε στην ίδια διαδικασία με την Ιρλανδία, αλλά δυστυχώς τα δικά μας προβλήματα είναι ασύλληπτα χειρότερα. Ενώ δηλαδή οι Ιρλανδοί μπαίνοντας στο προγραμμα έχουν καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν, τα δικά μας βάρη και οι δικές μας τρύπες έιναι τόσο πολλά που οι ελπίδες διασωσης της Ελλάδας δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές της "Ελλάδας του Βορρά"!