ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

Αρχίζει το μεγάλο φευγιό στην πρώην Νέα Δημοκρατία ... με τη χθεσινή ήττα σφράγισαν αρκετές βαλίτσες

Πρώτος στη λίστα είναι ο Κακλαμάνης που παίζεται θρίλερ εάν θα προλάβει να φύγει μόνος του ή αν θα τον προλάβει η Ρηγίλλης. Η βασική κριτική που γίνεται αυτή την ώρα στον πρόεδρο του κόμματος είναι ότι έπαιξε το θεωρητικά αβανταδόρικο, λαϊκίστικο χαρτί του αντιμνημονίου αλλά ο αθεοφοβος ... πήγε και έχασε! Ως εδώ μαλλον ήταν η περίοδος χάριτός για τον Σαμαρά.


Ουρά έχει δημιουργηθεί για το ποιός θα φύγει και πότε από τη ΝΔ. Αυτή την εβδομάδα ίσως υπαρξουν καταρχάς διαγραφές από πλευράς Σαμαρά μιας και η αποτίμηση της τραγικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας προσφέρεται πλέον για να ανοίξουν τα στόματα και να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους, όσοι ένιωθαν αδύναμοι μέχρι τώρα να μιλήσουν μέσα στο απολυταρχικό πλέον κόμμα της ΝΔ. Η νίκη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη αργά χθές το βράδυ με τον τρόπο που ήρθε -μετα από ένα αυθεντικά τρομαχτικό θρίλερ- ήταν δυνατή κλωτσιά στα ήδη λυγισμένα γόνατα του Αντώνη Σαμαρά (ήττα σε περιφέρεια Αττικης, χάσιμο δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης μετά απο 25 χρόνια, αλλά και ήττα μέσα στο σπίτι του στην Πελλοπόνησο, απ' όπου κατάγονται και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ και ο γραμματέας της). 

Από εβδομάδα όμως που ιδρύεται ο νέος πολιτικός φορέας από την Ντόρα Μπακογιάννη, αρχίζουν οι οικοιοθελείς αποχωρήσεις που θα λάβουν μορφή επιδημίας στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την 21 Νοεμβρίου. Όχι τίποτα άλλο αλλα ο ίδιος ο Σαμαράς έχει αποκλείσει από το κόμμα τους πολιτικούς που διαφωνούν με τις απόψεις του (οι οποίες απόψεις Σαμαρά είναι σε κόντρα με την ιδρυτική διακύρηξη του κόμματος). Ο Κωστής Χατζιδάκης  αλλά και πολλοί άλλοι προβληματίζονται αν πρέπει να ταχθούν από την αρχή με αυτή τη προσπάθεια για να της δώσουν αρχική μεγάλη δυναμική ή να δουν πως πανε τα πραγματα στη ΝΔ και να φύγουν εφόσον διαφωνήσουν σε κάποιο σημαντικό πολιτικό θέμα  (κάτι πολύ πιθανό μιας και ο Σαμαράς δεν ακούει κανένα πλέον και κλείνετε όλο και περισσότερο στον εαυτό του και στη κλειστή κλίκα που δημιουργησε όλους αυτούς τους μήνες στη Ρηγίλλης). Επίσης μεγαλο προβληματισμό για το πως πρέπει να κινηθεί έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιας και σκέφτεται πως σε λίγο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς ίσως αναγκαστεί να φύγει από τη προεδρία και τότε ίσως το κόμμα να πάρει άλλη ρότα. Γενικά το έδαφος κάτω από την ΝΔ μετακινείται όσο ποτέ άλλοτε από χθες το βράδυ. Τα επεισόδια του σήριαλ "ΝΔ το νησί των καταραμένων" θα είμαστε εδώ να τα δούμε τις επόμενες βδομάδες και μήνες. 

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη την επόμενη Κυριακή θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος και θα παρουσιάσει το σήμα του σε ανοιχτη προς όλους συναντηση στο Badminton στο Γουδί, όπου θα υπογραφεί και από όποιον επιθυμεί  η ιδρυτική διακήρυξη.  Στη διακήρυξη θα τονίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι:
  • Το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η χώρα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα.
  • Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς
  • Η Δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.
  • Επίσης, από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.