ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Σάββατο, Μαΐου 15, 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 13/5/2010


Από το kostasblog 

Προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μην κάνω κανένα σχόλιο για την ...υπεροχη ημερα που ξημέρωσε και ...το πόσο ομορφο είναι το σεντόνι όταν τεντώνει ...(άντε, ένα σχόλιο θα μου το συγχωρήσετε). 

Σε ρόλο ενός μοντέρνου Ρομπέν των Δασών, όπου
ο φτωχός γκρέμισε τον υπερφίαλο πλούσιο και τον οδηγησε σε έναν Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λευκες, έχοντας στο βάθος του μυαλού του ένα μεγαλο ονειρο, μια Κρυφη Ερωμένη, τους ομιλους. (Χα!) 

Ρομπέν Των Δασών (Robin Hood), του Ridley Scott.
Και μόνο ότι πρόκειται για τη νέα ταινία του Ridley Scott, δε σας αφήνει και πολλά περιθώρια
να μην τη δείτε. 

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία Ρομπέν που έχουμε δει (ο 45χρονος Russell Crowe) στο χιλιοειπωμένο κινηματογραφικά τρίγωνο Ρομπέν – Σερίφης του Νοττιγχαμ – Μαριάμ (Cate Blanchett) σε νέες περιπέτειες, ίσως πιο epic
και σίγουρα πιο προσεγμένο. 

Το πρωτο trailer που κυκλοφόρησε έμοιαζε υπερβολικά στον Μονομάχο, γι’αυτο και η παραγωγή βιάστηκε να βγάλει δυο νέα, λαβαίνοντας υπ’οψην της τα ειρωνικά σχόλια. 

Εφιάλτης Στο Δρόμο με τις Λεύκες (Nightmare on Elm Street) του Samuel Bayer.
Ο πιο δημοφιλής κακός του παγκόσμιου σινεμά, ο Freedy Kruegger ετοιμάζεται να στοιχειώσει τα όνειρα μας εν έτη 2010, σε μια εποχή που δεν είμαι καν σίγουρος αν ο κόσμος ονειρεύεται. 

26 Ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη ταινία που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς στα horror movies, ένα classic που άργησε λίγο να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής και να γίνει κι αυτό remake μετά τα Friday the 13th και Halloween

Αν και τα σημαδια δεν είναι ενθαρυντικα (διαβασε εδώ τη κριτικη μας) το φιλμ έχει οπαδούς που δε νομιζω να τους κρατησουν μακρυα οποιοαδηποτε κακα σχολια. 

Κρυφή Ερωμένη (Vincere), του Marco Bellocchio.
Μια δύσκολη ταινία που πραγματεύεται την ιστορία της Ida Dalser (Giovanna Mezzogiorno), ερωμένη και φημολογούμενη ως πρώτη γυναίκα του Μουσολίνι. 

Η ταινία εστιάζει στην τρέλα που έζησε αυτή η γυναίκα, στον εφιάλτη που μπερδεύτηκε μέσα στην πραγματικότητα της, και στην ερωτική της εξάρτηση από τον Μουσολίνι – στα πρώτα του χρόνια όταν αυτός ήταν ακόμα αριστερός και δημοσιογράφος. 

Παίζονται ακόμη:
Τα Ομορφόπαιδα (Les Beaux Gosses), του Ριαντ Σατουφ.
Γαλλική κομεντι με έναν 14χρονο και τις εμπειρίες του με το αντίθετο φύλο. 

Ο Άνθρωπος Ελέφαντας (The Elephant Man), του Ντειβιντ Λιντς.
Αριστουργηματική ταινία του 1980 με τον Antony Hopkins και τον John Hurt, όπου ένας παραμορφωμένος άνδρας περιφέρεται σα δημόσιο θέαμα. 

Καλό τσου λου...εμ, Σινεμά!