ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

Είχε δεκαετίες η Τουρκία να δεχθεί τέτοιο τσαμπουκά από άλλο κράτος ή αλλιώς "Η κατάρρευση των Ισραηλινο-Τουρκικών σχέσεων"


Τα σημερινά γεγονότα αρχίζουν σιγά-σιγά να θεωρούνται από τη διεθνή διπλωματία, σαν διμερές επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ και λιγότερο σαν υπόθεση Ισραήλ VS ακτιβιστών πυο υποστηρίζουν την Παλαιστίνη. Μην ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία των νεκρών είναι Τούρκοι. Είχε δεκαετίες να ζήσει τέτοιο τσαμπουκά από άλλο κράτος η Τουρκία.

Το Ισραήλ μάλλον θέλησε να δώσει μια απροσδόκητη και πρώιμη απάντηση στις διαφαινόμενες κινήσεις προσέγγισης της Τουρκίας με το Ιραν. Θέλησε πιθανόν να δώσει ένα γερό σήμα πως δεν πρόκειται να κάτσει και να παίξει τις κουμπάρες, όσον αφορά τα παιχνίδια που σχεδιάζει το Ιράν. Και επειδή η Τουρκία στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κηρύξει πόλεμο μιας και είναι σε τροχιά αναπτυξης και προσέγγισης του δυτικού κόσμου, προτίμησε να παραδώσει σε αυτή το μήνυμα και όχι
στο Ιράν το οποίο δεν θα είχε να χάσει τίποτα και θα εμπλεκόταν πολύ πιό εύκολα σε πόλεμο.

Στην Τουρκία γινεται -και θα γίνει τις επόμενες μέρες ακόμα περισσότερο- χαμός. Η κυβέρνηση Ερντογάν με το μετριοπαθές δόγμα Νταβούτογλου, δυσκολεύεται και δεν αναμένεται να κλιμακώσει απότομα την ένταση. Όμως όσο τελικά και να καταλαγιάσει την ένταση ο Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας, θα το βρει μπροστά του αργά ή γρήγορα. Μεσομακροπρόθεσμα  οι προβλέψεις είναι πολύ άσχημες για τις σχέσεις των δύο χώρών. Σήμερα ήταν ένα ιστορικό turning point για Τουρκία-Ισραήλ.