ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

Ψηφοφορία για την πιό άσχημη πολιτικό του κόσμου

Λένε πως στην πολιτική αντέχουν και προχωράνε μόνο οι άνδρες. Μήπως όμως αντέχουν και οι γυναίκες που έχουν χάσει τη θηλυκότητα τους ή που δεν τη βρήκαν ποτέ, σκληρές και άκαρδες? Ολμπράιτ, Κοντολίζα Ράις, Μέρκελ, Λαγκάρντ, Θάτσερ. Η μια είναι πιο άσχημη απ' την άλλη. Δείτε, κρίνεται και ψηφίστε.
Πάντως η αλήθεια είναι πως η ασχήμια στην πολιτική μπορεί να σε φτάσει πολύ ψηλά. Δεν θα περίμενε κανένας να γίνει μια πανέμορφη γυναίκα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καγκελάριος,
πρωθυπουργός, πρόεδρος δημοκρατίας κτλ. Αυτά μόνο στις μοναρχίες μπορούν να συμβούν. Στα δημοκρατικά καθεστώτα η ασχήμια μάλλον αποτελεί ένα είδος εχεγγύου εξυπνάδας, σκληρότητας, αποτελεσματικότητας και οργανωτικότητας, εμμονής στην ουσία κτλ. ίσως πάλι η ζωή να τα φέρνει έτσι ώστε αυτά τα άτομα να πρέπει να αναπτύξουν ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες, σε αντίβαρο προς την εμφανισιακή τους αδυναμία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι υπάρχει ένας είδους ρατσισμός προς την ομορφιά όταν πρόκειται για θέσεις ευθύνης, εξουσίας και δύναμης.
Οι περισσότερες από τις γυναίκες πολιτικούς αυτού του poll, έχουν πετύχει μοναδικά πράγματα, η Madeleine Albright ήταν η πρώτη γυναίκα στη θέση της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (United States Secretary of State), η Condoleezza Rice ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα στην ίδια θέση, Thatcher ήταν η πρώτη γυναίκα που ηγούταν κόμματος στην Μεγάλη Βρετανία και η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα, ενώ η λατρεμένη Merkel ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Γερμανίας που χρίσθηκε Καγκελάριος.
PollPub.com Vote
Madeleine Korbel Albright (1937) Christine Lagarde (1956) Dr. Angela Dorothea Merkel (1954) Condoleezza Rice (1954) Margaret Thatcher (1925)    View Results Poll powered by PollPub.com Free Polls