ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

Απασφάλισε 2-3 χειροβομβίδες έτσι για αρχή! Η συνέντευξη της Ντόρας στον Αδέσμευτο της Κυριακής

Απελευθερωμένη πλέον η Μπακογιάννη εκφράζει τις απόψεις της με ευθύ ... ξεροσφύρι ... "μητσοτακικό" τρόπο θα λέγαμε! Απασφαλίζει τις χειροβομβίδες, τη μια μετά την άλλη και τις πετά στην ταλαίπωρη Ρηγίλλης που αυτή τη στιγμή ψάχνεται να προβλέψει πότε η femme θα κάνει την μεγάλη κίνηση. 

Έδωσε συνέντευξη στον Κυριακάτικο Αδέσμευτο, στην δημοσιογράφο Νίκη Ζορμπά. Διαβάστε την, φεύγει μονορούφι  γιατί είναι πολύ αιχμηρή συνέντευξη και χωρίς κοιλιά ...

Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

Η Ντόρα Μπακογιάννη απασφάλισε κι εκτοξεύει «βόμβες». Στη συνέντευξη που παραχωρεί στον Κυριακάτικο «Α.Τ.» επιβεβαιώνει εμμέσως ότι έχει κόμμα στα σκαριά και… στενές επαφές με γαλάζιους βουλευτές. Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για διάλυση της Ν.Δ. και την κυβέρνηση για… αποφάσεις - «ρεζιλίκια».
Χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» το Βατοπέδι, «τρύπα στο νερό» την Εξεταστική του, ενώ βοά για τη Siemens: «Όλα, αλλά όλα, στο φως». Και δηλώνει για τις επιθέσεις που δέχεται: «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και πλέον αδιαφορώ»…

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη...
• Πρόσφατα καταλογίσατε στον κ. Σαμαρά «πολιτικό οπορτουνισμό». Είναι η πρώτη φορά που καταφέρεστε εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ. Τι πυροδότησε αυτή την αντίδραση;
«Ένα κόμμα το οποίο κυβέρνησε τον τόπο οφείλει να βάλει πάνω απ’ όλα το συμφέρον των Ελλήνων και της Ελλάδας. Δεν μπορεί να κερδοσκοπεί πολιτικά, επενδύοντας στη δικαιολογημένη οργή του κόσμου και την αποτυχία της χώρας! Αρκεί να σας πω ότι μόλις η Ν.Δ. έβγαλε την ανακοίνωση για την καταψήφιση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ο κίνδυνος πτώχευσης της χώρας τριπλασιάστηκε! Η Ελλάδα χρειάζεται ένα χρήσιμο κόμμα για μείζονα αντιπολίτευση. Χρήσιμο είναι ένα κόμμα όταν λέει την αλήθεια».

• Είναι η πολλοστή φορά που λέτε «να πούμε την αλήθεια». Μήπως είναι η ώρα να την πείτε κι εσείς; Ετοιμάζετε κόμμα;
«Έχω πει την απόλυτη αλήθεια: Τα κόμματα δεν δημιουργούνται από προσωπικές πολιτικές στρατηγικές. Δημιουργούνται για να δώσουν απαντήσεις στις ανάγκες της κοινωνίας. Τώρα προέχει η Ελλάδα. Γι’ αυτό ναι, είμαι εδώ, για να δώσω αυτή τη μάχη, με όλες τις δυνάμεις που έχω και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπου μου αναγνωρίζεται μία φωνή κύρους. Όπως κάνω τις μέρες αυτές με τις ομιλίες μου στη Γερμανία. Αν αύριο το πρωί η προσπάθεια αυτή μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα ή όχι, αυτό θα φανεί. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι η ώρα».

Φτώχεια ιδεών

• Δεν φοβάστε μήπως σας χρεώσουν διασπαστικές κινήσεις στη Νέα Δημοκρατία;
«Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. με διέγραψε, διαγράφοντας ουσιαστικά και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται μεγάλη μερίδα στη Ν.Δ., αποκηρύσσοντας ουσιαστικά το ιδεολογικό εύρος της παράταξης. Η Ν.Δ. ήταν ένα κόμμα το οποίο το χαρακτήριζε η υπευθυνότητα -άλλες φορές με μεγαλύτερη επιτυχία, άλλες φορές με μικρότερη- διατηρώντας όμως ένα εύρος ιδεών το οποίο υπηρέτησαν όλοι της οι αρχηγοί, πρωτοστατούντος του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
• Σήμερα, δεν είναι;
«Δυστυχώς, δεν είναι. Η Ν.Δ. μεταβάλλεται ταχύτατα σε ένα προσωπικό κόμμα παλαιού τύπου, χάνει την ταυτότητα της παράταξης και διακρίνεται από φτώχεια ιδεών. Δεν με εκφράζει, γι’ αυτό θα επιδιώξω να κινηθώ στην ευρεία πλειοψηφία των πολιτών, που ταυτίζονται με τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας η οποία σήμερα είναι σιωπηλή. Διατηρώ στενές επαφές με πάρα πολλά στελέχη -εντός και εκτός Ν.Δ.- που έχουν ανάλογους προβληματισμούς»...
• Είναι κυριαρχούσα πάντως η άποψη ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συνεργαστείτε με τον Αντώνη Σαμαρά.
«Κυρία Ζορμπά, πιστεύω στη σύνθεση των απόψεων και έχω αποδείξει πολλά χρόνια τώρα ότι πολιτεύομαι με αίσθημα ευθύνης. Έκανα το χρέος μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και πλέον αδιαφορώ για τις κατευθυνόμενες επιθέσεις που έχω δεχθεί τελευταία από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η οποία με υβρίζει καθημερινά, ή διάφορους κονδυλοφόρους οι οποίοι θεωρούν ότι οτιδήποτε και να κάνω είναι εξορισμού ύποπτο, διαστροφικό, ιδιοτελές».
• Πέντε διαφορετικά πορίσματα για το Βατοπέδι. Πώς το σχολιάζετε;
«Ως ένα ενδεικτικό παράδειγμα ότι λειτουργούμε ακόμα με… χθεσινά ανακλαστικά. Δεν λέμε την αλήθεια: σήμερα νομική βάση για παραπομπές στην υπόθεση του Βατοπεδίου δεν υπάρχει. Ο κόσμος θέλει να δει κάποιους υπεύθυνους να μπαίνουν στη φυλακή, αλλά η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση Βατοπεδίου δεν έχει τις νομικές προϋποθέσεις. Και δεν τη λέει κανείς, «χαϊδεύοντας» τα αυτιά της κοινής γνώμης».

Μια τρύπα στο νερό

• Τελικά ήταν σκάνδαλο το Βατοπέδι;
«Κατά τη γνώμη μου, ήταν. Όχι αναφορικά με την πολιτική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει τις ανταλλαγές, αυτή κρίνεται αν ήταν σωστή ή λάθος. Από αυτές τις ανταλλαγές όμως κάποιοι σίγουρα έβγαλαν χρήματα»...
• Άρα;
«Χρειάζεται να εξεταστεί ποιος, πώς, με τι μελέτες, με ποιο κόστος για το Δημόσιο έκανε αυτές τις ανταλλαγές και πώς πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις. Αυτό δεν έγινε, άρα η Εξεταστική για το Βατοπέδι ήταν στην ουσία μια τρύπα στο νερό».
• Σε αντίθεση με την εξεταστική της Siemens…
«Πράγματι η Εξεταστική αυτή έχει βγάλει κάποια στοιχεία. Στόχος όμως είναι να βρεθεί σε ποιους κατέληξαν οι διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος, από τις προμήθειες και τις προγραμματικές συμβάσεις που έκανε η Ζήμενς με τον ΟΤΕ και τους άλλους δημόσιους φορείς. Αυτό είναι το ζητούμενο και για την κοινή γνώμη».
• Οι επαφές σας με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αριθμητικά τουλάχιστον εντυπωσιάζουν…
«Στην ιστορία της Ζήμενς έχω φάει απίστευτη λάσπη για τη δημόσια κοινωνική μου σχέση με τον Χριστοφοράκο. Έχω πει πολλές φορές κι είναι γνωστό σε όλους πως ήταν συμμαθητής μου και επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Επαφές ήταν φυσικό να υπάρξουν. Κι ας μην ήταν τόσες όσες μου χρεώνουν, ουδέποτε τις έκρυψα. Δεν ήταν μυστικές, υπόγειες, περίεργες. Ξέρετε, αυτές είναι που φέρνουν τις μίζες. Όταν είναι καθαρός ο ουρανός τις αστραπές δεν τις φοβάται. Γι’ αυτό και ήμουν η πρώτη που ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή, όταν ήμουν υπουργός επί κυβερνήσεως Ν.Δ.».

Υπάρχουν κι άλλοι

• Εκτιμάτε ότι σε αυτή την εξεταστική θα βγουν… όλα στο φως;
Το χρωστάει στον ελληνικό λαό να βγουν όλα στο φως κι όταν λέω όλα εννοώ, όλα. Να εμφανιστεί κάθε αρμόδιος να πει ποιες είναι οι σχέσεις του, ποιες παρεμβάσεις έκανε, πώς υπέγραψε τις όποιες συμβάσεις, γιατί τις υπέγραψε. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε μόνο για τον κ. Μαντέλη και τον κ. Τσουκάτο. Είμαι βεβαία ότι υπάρχουν κι άλλοι»...

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω το ΠΑΣΟΚ

• Υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία στο λαό ότι οδεύουμε προς πτώχευση.
«Υπάρχει. Λειτουργώντας επιβαρυντικά και στην ίδια την Οικονομία. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το πακέτο βοήθειας που εξασφάλισε η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε χώρα για τη στήριξή της. Με αυτή τη βοήθεια, ο κίνδυνος χρεοκοπίας ασφαλώς περιορίζεται. Αλλά δεν εξαλείφεται. Κάθε μέρα που περνά και οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, ο κίνδυνος μεγαλώνει. Ο πολύτιμος χρόνος που κερδίσαμε μέσω του μηχανισμού, δεν πρέπει να χαθεί»…
• Με ποιο τρόπο ο πολιτικός κόσμος θα ανακτήσει την αξιοπιστία του;
«Να σταματήσει να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Αν βγω και πω στο λαό ότι έχω ένα μαγικό ραβδί -αυτή ήταν η βασική μου κριτική στη Ν.Δ.- με το οποίο λέγοντας «όχι σε όλα» θα σώσω την Ελλάδα, ευτυχώς, δεν θα με πιστέψει κανείς. Ούτε κάποιοι άλλοι μπορούν να σπρώχνουν προς την καταστροφή, υπονομεύοντας π.χ. τον τουρισμό που είναι η βασική εξαγωγική μας δραστηριότητα. Δείτε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη: Δεν είναι ανόητοι αυτοί που λαμβάνουν μέτρα. Απαιτούνται αποφάσεις και μέτρα».

Δύσκολη πορεία

• …Τα οποία κ. Μπακογιάννη έχουν στραγγίξει το λαό.
Ακούστε, το Μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει δυστυχώς και κοινωνικά άδικα μέτρα, τα οποία βεβαίως, καταψήφισα. Αυτό όμως είναι εξ ολοκλήρου, ευθύνη της κυβέρνησης. Εάν έκανε περικοπές από το σπάταλο κράτος θα είχαμε σώσει -τουλάχιστον- το πιο σημαντικό για μένα, τις συντάξεις. Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες. Τώρα η μόνη ρεαλιστική επιλογή που έχουμε είναι ή ν’ ακολουθήσουμε μια δύσκολη πορεία που θα έχει μεν σοβαρό κοινωνικό κόστος αλλά θα σώσει τη χώρα ή μια ανεύθυνη στάση με καταστροφικό κοινωνικό κόστος που πρέπει να αποτρέψουμε πάση θυσία. Αυτή είναι η αλήθεια. Η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις για να διαψεύσει τις φήμες και να αλλάξει πορεία. Αρκεί όλοι μας, πολίτες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, να πορευτούμε υπεύθυνα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας».