ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Leibovich: Oρισμένοι στο Free Gaza είχαν άλλους σκοπούς στο μυαλό τους

Πριν λίγο η εκπροσωπος του Ισραηλινού στρατου ανέφερε στο Al Jazeera τα εξής υποκειμενικά επιχειρήματα της Ισραηλινής πλευράς:

1. Οι ανθρωπιστές ειδοποιήθηκαν πολλές φορές ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία που σχεδίαζαν. Τους προσφέρθηκε η εναλλακτική κοντινού λιμανιού και από κει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, από την ξηρά.
2. Από τη στιγμή που ο Ισραηλινός στρατός αποφάσισε να αποβιβαστεί στον στολίσκο, για να σταματησει την πορεία τους προς το λιμάνι της Γάζας, οι ανθρωπιστές έπρεπε να υπακούσουν στις αρχές.
3. Ορισμένοι επιβαίνοντες άρχισαν
να χτυπούν τους Ισραηλινούς με σιδηρολοστούς, πριν ακόμα αυτοι πατήσουν τα πλοιαρια. 
4. Αν είχαν στο μυαλό τους από την αρχή να σπάσουν τον αποκλεισμό, αυτό σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένοι να αναμιχθούν στην διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης, κάτι που δεν ταιριάζει στον αμιγώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα που διατείνονται ότι έχει αυτή η οργάνωση.
5. Σίγουρα η επιχείρηση ήταν ασσύμετρη, αλλά αυτό έγινε γιατί προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε το κράτος και τους πολίτες του Ισραήλ. Δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να κουβαλάει ένα πλοίο που δεν υπακούει στις αρχές. Από ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι βόμβες, όπλα και πυρομαχικά