ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Το μοναδικό σπασιμο του 41χρονου αποκλεισμού της Γάζας έχει γίνει από Έλληνες - Tο Al Jazeera επαναπροβάλει το "ελληνικό" ντοκιμαντέρ "Gaza we are coming"

 Με δύο ελληνικά καϊκια έγινε το πρώτο σπάσιμο του 41χρονου αποκλεισμού του λιμανιού της Γάζας, τον Αυγουστο του 2008. Βέβαια άλλο να προσπαθούν να σπασουν τον αποκλεισμό οι Έλληνες και άλλο οι Τούρκοι. Οπότε γιαυτό ήταν και διαφορετική η αντίδραση του Ισραήλ.

Ακολουθήστε και σεις το παρακάτω Link και δείτε και τα 4 μέρη του ντοκιμαντέρ:

Πρόκειται για την παραγωγή «Γάζα ερχόμαστε» η οποία χρηματοδοτήθηκε από
το Αλ Τζαζίρα κι έχει τη σφραγίδα πολλών Ελλήνων και Αράβων δημιουργών. Ανάμεσά τους οι δικοί μας Νασίμ Αλατράς (παραγωγός) και Νίκος Ζηργάνος (σεναριογράφος). Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Γιώργος Αυγερόπουλος και Γιάννης Καρυπίδης, η διεύθυνση παραγωγής είναι της Αναστασίας Σκουμπρή, η μουσική του Γιάννη Παξεβάνη, η διεύθυνση φωτογραφίας των Γιάννη Αυγερόπουλου και Γιώργου Αλεξόπουλου, η ηχοληψία του Κώστα Καταληματία και το μοντάζ των Γιάννη Μπιλίρη και Αννας Πρόκου. Την αραβική και αγγλική έκδοση του ντοκιμαντέρ επιμελήθηκαν ο Σάαντι Αλ-Αγιούμπι και η Δανάη Λιβαδά αντίστοιχα. 

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην προσπάθεια των ριψοκίνδυνων Ελλήνων και ξένων ακτιβιστών που κατάφεραν με δυο ελληνικά παραδοσιακά καΐκια να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας που έχει επιβάλει το Ισραήλ εδώ και 41 χρόνια. Ο αγώνας των ακτιβιστών και ειδικά των εννέα Ελλήνων και η επιτυχής κατάληξή του βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το σύνολο των Αράβων και μουσουλμάνων και μάλιστα πολλά αραβικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ζωντανά την άφιξη των καϊκιών στη Γάζα και την υποδοχή τους από δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους. 

Κείμενο από: greektube