ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

Μπακογιάννη : Ας κάνουμε το σωστό και ας μας αντικαταστήσει ο λαός στο τέλος και τους 300! [ΒΙΝΤΕΟ]




Αναμεσα στα διαφορα αιχμηρά θέματα που έθιξε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στη ομιλία της, αισθηση προκάλεσαν οι αναφορές της και παρακινήσεις της σε όλους τους βουλευτες, αλλά ειδικά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσουν και να πουν αυτό που πιστεύουν. Ισχυρίστηκε ότι πολλοί Νεο Δημοκράτες βουλευτές ενώ καταλαβαίνουν πολύ καλά τι είναι το σωστό, διαλέγουν να σωπάσουν μόνο και μόνο για να επιβιώσουν πολιτικά. "Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες και  κόστος για τα σφαλμάτα μας και ας μας αντικαταστήσει ο λαός και τους 300 στο τέλος" είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, προφανώς θέλωντας να τους χτυπήσει στο φιλότιμο ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους ,μιλώντας και λέγοντας αυτά που πιστεύουν, σπάζοντας αυτή την περίεργη, εκκωφαντική σιωπή τους γεμάτη ενοχές και ιδιοτέλεια.

Δείτε τι άλλο ειπώθηκε:

"...με τους κομματικους μικροϋπολογισμούς, δεν λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό την πραγματικότητα, την οποία ενστικτωδώς όχι μόνο υποψιάζεται, αλλά πλέον γνωρίζει"

"Φοβάμαι ότι αυτά τα αυτονόητα τα καταλαβαίνουν πολύ καλά οι φίλοι και συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως όλοι μας. Απλώς σιωπούν για λόγους κομματικής επιβίωσης. Και ανέχονται λεονταρισμούς..."

"Η Ελλάδα δεν βρίσκεται, όπως κάποιοι νομίζουν υπό ξένη κατοχή. Απλώς δημιουργήσαμε μια κοινωνία εξαρτημένη από το δανεισμό και πρέπει τώρα να απεξαρτηθούμε γιατί σταμάτησαν να μας δανείζουν. Αν δεν θέλουμε το μνημόνιο και την τρόικα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τους ζητάμε απλώς να μην μας δώσουν την επόμενη δόση. Δεν το κάνουμε γιατί απλούστατα ξέρουμε ότι τότε θα ζήσουμε πολύ χειρότερα, με τις δικές μας δυνάμεις μόνο..."

"Ας το κάνουμε επιτέλους αυτό αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας που ζητά από μας η ιστορία. Και πρέπει να ανταποκριθούμε. Ακόμα και αν ο λαός στη συνέχεια θελήσει να μας αντικαταστήσει και τους 300. Είναι καλύτερα οι τριακόσιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υποστούν το κόστος των δικών τους σφαλμάτων και αμαρτιών του παρελθόντος, παρά να παρασύρουμε στον όλεθρο έναν ολόκληρο λαό. Εμείς ως νέος πολιτικός χώρος έτσι θα αγωνιστούμε. Και ελπίζω ότι θα λειτουργήσουμε ως καταλύτης για να ακολουθήσουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Στη δύσκολη ώρα, στην ώρα του καθήκοντος δεν πρέπει να λείψει κανείς."

"Στην αριστερά πάλι, οι κυρίαρχες προτάσεις για την επίλυση της κρίσης κινούνται μεταξύ της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή και της νοσταλγίας για τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Η επαναστατική γυμναστική"