ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

Ντόρα Μπακογιάννη : Καναμε κομματικούς στρατούς και δεν θέλουμε να τους χαλάσουμε



"Στο δημόσιο κάναμε έναν κομματικό στρατό και δεν θέλουμε να τον χαλάσουμε ... κανένας δεν μιλάει για τον ιδιωτικό τομέα, όλοι για τον δημόσιο! ... κανένας για τους χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλληλους των 700 ευρώ που απολύονται μέσα σε μία ώρα, όλοι για τη διασφάλιση των 1800 ευρώ στο δημόσιο και καμίας απόλυσης". 

Τι σημασία έχει αν μας πείτε πορωμένους, εμείς τη γνώμη μας θα την πούμε όπως οφείλουμε σαν bloggers και νομίζουμε ότι βασίζουμε τη γνώμη μας σε πραγματικά επιχειρήματα. Πολλοί χλευάζουν την Ντόρα Μπακογιάννη, ότι είναι μέρος του παλαιοκομματισμού και ίσως έχουν δίκιο εν μέρει. Παρόλα αυτά η φιλελευθερη πολιτικός αποδεικνύει κάθε μέρα που περνάει ότι είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που μπορεί και αρθρώνει ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο -μακριά από τον κομματικό της εαυτό. Μάλιστα είναι η μόνη που παραδέχεται ευθαρσώς ότι οι πολιτικοί έχουν την βασική ευθύνη για το κατάντημα της χώρας και το επαναλαμβάνει συνέχεια είτε μέσω συνεντεύξεων σε ΜΜΕ είτε και μεσα στη Βουλή όπως στο παρόν video, που είναι από τη χθεσινή ομιλία της στη βουλή και με ακροατήριο τους συναδέλφους της.

Είναι καλό να αρχίσουν πλέον και οι πολιτικοί να λένε την αλήθεια μεταξύ τους, μέσα στην Βουλή και να το λένε χωρίς περιστροφές : "Το σύστημα που φτιάξαμε ως Ελληνες -με βασικούς υπαίτιους τους πολιτικούς και βουλευτές- δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο" είπε πάνω-κάτω η Μπακογιάννη. 

Να μην πηγαίνουν πλέον στη Βουλή και να μιλάνε ο καθέ βουλευτής σαν να μην έφταιξε σε τίποτα, παρουσιαζόμενος ώς τιμητής. Είναι αναγκη να ακολουθήσουν αυτή τη λογική στο πολιτεύεσθαι και άλλοι ενεργοί πολιτικοί, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε άμεσα να είμαστε αποτελεσματικοί στην προσπάθεια που γίνεται και ούτε οι θυσίες και "το αίμα" που τρέχει στην Ελληνική κοινωνία θα μπορέσει να διασφαλίσει την ευτυχή κατάληξη της όλης κατάστασης.