ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

Πριν από λίγο - NASA: Διευρύνεται ο ορισμός της ζωής με το άγνωστο "εξωγήινο" (?) βακτήριο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ NASA ΜΕΣΩ LIVE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ NASA
Ρίγη ενθουσιασμού και έξαψης δημιούργησε πριν από λίγο στην επιστημονική κοινότητα -και όχι μόνο- η επιβεβαίωση από την πλευρά της NASA των φημών ότι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας οργανισμός που τρέφεται με αρσενικό ένα χημικό θανατηφόρο για όλα τα  γνωστά είδη ζωής. Η ερευνα που θα αποκαλύπτει αυτά τα στοιχεία θα δημοσιευθεί την επόμενη βδομάδα στο περιοδικό Science Express.

Στην Καλιφόρνια ίχνος εξωγήινης ζωής ή πρωτογονο απομεινάρι γήινης ζωής που το DNA του αποτελείται από χημικά? Και στις δύο περιπτώσεις η ανακάλυψη είναι τρομαχτικών διαστάσεων! Εως σήμερα η ζωή οριζόταν από τα : άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορος και θείο, mε το οξυγόνο να είναι αναπόσπαστο κομμάτι καθε μορφής ζωής.

Από σήμερα όμως οι ανθρωπότητα γνωρίζει πλέον ότι η ζωή μπορεί να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί χωρίς οξυγόνο. Ο συγκεκριμένος οργανισμός συλλέγει φώσφορο και το μετασχηματίζει σε αρσενικό και έτσι εξελίσεται και αναπαράγεται!  Τρέφει το DNA του με αρσενικό, ένα στοιχείο που θεωρείται δηλητηριώδες για σχεδόν όλες τις μορφές ζωής! Αυτή η ανακάλυψη θα αναγκάσει τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν όλα τα βιβλία Βιολογίας που υπάρχουν αλλά και άλλων εξειδικευμένων κλάδων όπως η εξέλιξη της Γης και η ζωή επάνω της, η οργανική χημεία,  οι βιογεωχημικοί κύκλοι, ο μετριασμός των ασθενειών και της έρευνας του γήινου συστήματος. Αναμενεται να επηρεάσει μακροχρόνια και την ιατρική. Ακόμα και οι διαστημικές αποστολές στο διάστημα που έκανε  ως τώρα η ανθρωπότητα ήταν βασισμένες στη θεωρία ότι χωρίς οξυγόνο ή φώσφορο ή ανθρακα δεν γίνεται να υπαρξει ζωή. Επομένως υπό το νέο φως των αποκαλύψεων, όλες οι διαστημικές αποστολές  που έγιναν με σκόπό την ανίχνευση εξωγήινης ζωής, θεωρούνται πλέον περιορισμένης αξιοπιστίας όσον αφορά τα ευρυματα τους, αφού γίνονταν βασισμένες στην έννοια της ζωής όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Ενας τέτοιος οργανισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακαλυφθεί από αυτές τις διαστημικές αποστολές.

Οι υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν εξωγήινες μορφές που μόνο και με την επαφή τους με εμάς θα είναι θανατηφόρες, τώρα αρχίζουν και περνουν σάρκα και οστά. Επίσης όπως ακριβώς διευρύνθηκαν τα γνωστά όρια της ζωής σήμερα, μπορεί να διευρυνθούν ξανά σε εντελώς άγνωστα πεδία για άλλη μια φορά.  

Πηγή http://astrobiology.nasa.gov