ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

Μια άδεια καρέκλα και ... επισήμως πλέον Κίνα ίσον χιτλερική Γερμανία! [BINTEO]

 
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ
Όλοι όρθιοι, ένα παρατεταμένο δυνατό χειροκρότημα, οι θλιμένοι ήχοι ενός βιολιού και μια άδεια καρέκλα ήταν το φετινό Νόμπελ Ειρήνης στo Oslo για τον νικητή Liu Xiaobo.

Η Κίνα γίνεται πλεόν η μόνη χώρα μαζί με την χιτλερική Γερμανία που δεν επετρεψε σε βραβευμένο με Nobel να παραλάβει  το βραβείο του (συν 1,4 εκατομμύρια δολλάρια), σε αυτόν ή σε κάποιο συγγενή του. Η γυναίκα του κρατείται όμηρος στο σπίτι της από την ημέρα ανακοίνωσης της βράβευσης του Liu Xiaobo. 17 ακόμα χώρες (Ρωσία, Πακιστάν, Βενεζουέλα, Ιραν, Καζακστάν, Κούβα) κυρίως κομμουνιστικά  και απολυταρχικά καθεστώτα, αποφάσισαν να μην δεχθούν την προσκληση της επιτροπής στους πρέσβεις τους για τη τελετή. Τελευταία στιγμή άλλαξε την απόφαση της η Σερβία και δεν μπήκε σε αυτό το θλιβερό γκρουπ χωρών.

Το Πεκίνο θορυβημένο εδώ και καιρό από την ανακοίνωση της βράβευσης του Κινέζου ακτιβιστή, συγγραφέα, κριτικού και καθηγητή, κρατάει όμηρο τη γυναίκα του, έχει υπό παρακολούθηση όλους τους συγγενείς του και κατηγορεί την Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ ότι με την κίνηση της αυτή επιτέθηκε εναντίον του Κινεζικου πολιτευματος. Από την μεριά της η επιτροπή απαντά δια στόματος του προέδρου της δήλωσε ότι "η βράβευση αυτή δεν είναι εναντίον της Κινας αλλά υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου". Στην αρχή υπήρχαν σκέψεις να κληθεί κάποιος συγγενης να παραλάβει το βραβείο, αλλά τελικά βλέπωντας το Κινέζικο καθεστώς να ακινητοποιεί κάθε συγγενή του Liu Xiaobo, επικράτησε η άποψη ότι θα ήταν καλύτερα να μην παραλάμβανε κανένας το Νόμπελ Ειρήνης και να άφηναν μια θέση κενή κατά την διάρκεια της τελετή, όπερ και εγένετο. Οι διοργανωτές και η επιτροπή θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσει η διεθνής κατακραυγή προς το κομμουνιστικο καθεστώς του Πεκινου.