ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 27, 2010

Η κρίση στα οικονομικά του Γηροκομείου Αθηνών, προσελκύει "καρχαρίες" τριγύρω του

[Untitled-3.jpg][logo.jpg]

από sibilla 

Tης Γεωργίας Βαρβαρίγου

  
Μικρές είναι οι «εξαιρέσεις» στα ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς και στα blogs, που διακινούν μια δύσκολη κατάσταση στο παλαιότερο ίδρυμα περίθαλψης της Ελλάδας.
Πως ξεκινάει το σημερινό πρόβλημα
Το Δημόσιο, όπου ενοικιάζει από ιδιώτες ακίνητα για να στεγάσει υπηρεσίες του (Νομαρχίες, Δήμους, Εφορίες, ΙΚΑ κ.α.), ζητεί εξωδίκως από τους ιδιοκτήτες μείωση των μισθωμάτων λόγω της κρίσης. Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι ενοικιάζουν ακίνητα ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Αθηνών και μάλιστα απαιτούν μειώσεις μισθώσεων της τάξης του 70%. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά οι περισσότεροι δεν πληρώνουν καθόλου τα ενοίκια. Σήμερα οφείλουν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ευρώ στο Γηροκομείο.
Η λειτουργία του Γηροκομείου συνεχιζόταν με τις θυσίες των εργαζομένων, που έχουν να πληρωθούν 5 μήνες και ζουν με προκαταβολές και ποσά έναντι των μισθών τους.
Σ’ αυτή τη φάση εμφανίστηκαν εκ νέου στο προσκήνιο όσοι...
 εποφθαλμιούν εποχές άλωσης και κακοδιαχείρισης του Γηροκομείου. Μάλιστα, διαρρέουν συνεχώς στα ΜΜΕ και ορισμένα blogs αναπαράγουν χωρίς να γνωρίζουν το «παιχνίδι» που παίζεται…
Ποιοι είναι πίσω από την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του Γηροκομείου Αθηνών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα;
1. Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, που παρά τις αποφάσεις όλων των δικαστηρίων (και του Συμβουλίου Επικρατείας), καταπατούν και μάλιστα εκμεταλλεύονται περιουσία του Γηροκομείου. Με πρόσχημα τη διαφύλαξη ελεύθερων χώρων, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ονειρεύεται νέα Mall και νέα «έσοδα»… Και οι ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις παραμένουν άχρηστες μπροστά στις σημερινές και μελλοντικές «επενδύσεις»
2. Μεγάλο-επιχειρηματίες (γνωστοί σε όλους για τις «επενδύσεις-κατασκευές» στην περιοχή), βρήκαν πρόσφορο έδαφος, μιας και έχουν καλή πρόσβαση και στα ΜΜΕ…
Είχε προσπαθήσει να διεισδύσει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον -ελπίζουμε να τον πήραν είδηση-, τώρα προσεγγίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κι ελπίζουμε να μην έχουν πέσει κι εκεί στην παγίδα.
Ο γνωστός για τη συγκεκριμένη δράση στον απόδημο ελληνισμό, σήμερα όχι μόνο προσπαθεί να ξεπλύνει το αμαρτωλό παρελθόν (παρόν;), αλλά κινεί νήματα εναντίον του Γηροκομείου, προσδοκώντας να επανεμφανιστεί ως «σωτήρας».
Αν υπάρχουν ζητήματα κακής διαχείρισης στο Γηροκομείο, υπάρχουν και ελεγκτικοί μηχανισμοί. Δεν χρειάζονται βρικόλακες και εργολάβοι, για να βρουν τροφή…
Αυτά τα λίγα για αρχή. Απλώς για να γνωρίζουν ορισμένοι, ότι δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο σ’ αυτό τον τόπο…