ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

ΣΚΑΙ : Το καρτέρι του Αλαφούζου μάλλον θα ανταμειφθεί

Περίμενε χρόνια το συγκρότημα, ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Υιός Αλαφούζου και κόρη Μητσοτάκη θα χρειάστεί να συνεργαστούν στενά. Θα μπορέσουν να σβήσουν όμως το αρνητικό παρελθόν των πατεράδων τα δύο παιδάκια?

Από το 2006 και έπειτα -οπότε και ξαναλειτούργησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, μαζί και ο ραδιοφωνικός που τα πάει έτσι και αλλιώς πολύ καλά- το συγκρότημα Αλαφούζου, δείχνει να επενδύει σε ένα πολύ ποιοτικό στυλ, σε καλές εκπομπές, στην οικολογία, και γενικά δείχνει να συμμετέχει στο τηλεοπτικό τοπίο, αγνοώντας όμως τους βασικούς κανόνες του, όπως η τηλεθέαση και οι μείωση δαπανών. Λέγεται ότι το να δουλεύεις στο ΣΚΑΙ είναι περίπου σαν να δουλεύεις στη δημόσια τηλεόραση, από την άποψη ότι δεν υπάρχει άγχος για νούμερα ...
παρά μόνο υποχρέωση να παρουσιάσει κάποιος ποιοτικές εκπομπές, ακόμα και αν η θεματολογία αφορά λίγους τηλεθεατές. Εννοείται βέβαια πως υποχρεούσαι -όπως σε κάθε κανάλι- να ασπάζεσαι τις πολιτικές κατευθύνσεις που δίνει το boss.

Όσον αφορά την πολιτική, η περίπτωση του Αλαφούζου, μοιάζει αρκετά με αυτή της Αγγελοπούλου. Και οι δύο πιασαν θέση (ο ένας με τον ΣΚΑΙ και η άλλη με τον Ελευθερο Τύπο), περιμένοντας να έρθει η ώρα που θα εμφανιστεί κάτι καινούργιο στην πολιτική, ώστε να είναι και αυτοί που θα κάλυπταν το κενό που παρατηρείται από έλλειψη σοβαρών και με κύρος ΜΜΕ υπέρ  της κεντροδεξιάς ή καλυτερα του φιλελευθερισμού -χαρακτηρισμός που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ των δύο οικογενειών. Έτσι λοιπόν πιασαν και οι δύο την οικολογία, την καινούργια υψηλή αισθητική, την τέλεια ψηφιακή εικόνα, το καλύτερο χαρτί εφημερίδας, τους καλύτερους δημοσιογράφους, τις καλές αμοιβές, την μετριοπαθή ματιά στα πολιτικά γεγονότα και τέλοσπαντων περίμεναν την κατάλληλη στιγμή.

Μέχρι να έρθει όμως η κατάλληλη στιγμή, η μια βγήκε νοκ άουτ, χρεωμένη με ένα επιχειρηματικό ναυάγιο που είχε μεγάλο αντίκτυπο τους εργαζομένους. Βγήκε νοκ άουτ με βαριά πληγωμένο προφίλ, μάλιστα, στο βαθμό που δύσκολα μπορεί να ξανακάνει προσπάθεια να εισέλθει στο mediaκο χώρο και γενικότερα στη δημόσια ζωή της χώρας (μην λέμε βέβαια και μεγάλα λόγια, Αγγελοπούλου είναι αυτή ό,τι θέλει κάνει).

Ο Αλαφούζος όμως άντεξε. Και τώρα με ΔΝΤ, την ΝΔ να διαλύεται και το ΠΑΣΟΚ να μετατρέπεται ολικά σε φιλελεύθερο κόμμα (ήταν σε μεγάλο βαθμό έτσι και αλλιώς), ο όμιλος βλέπει ότι μπορεί να χρησιμεύσει με πιο ενεργή στάση μέσα στο καινούργιο σύστημα που θα αναδυθεί. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως υιός Αλαφούζου και κόρη Μητσοτάκη χρειάζεται να δουλέψουν ώστε να σβήσουν από τις μνήμες τους αρνητικά γεγονότα του παρελθόντος!

Να σημειώσουμε ότι κάθε media δικαιούται να έχει μια σχετική πολιτική τοποθέτηση, και αυτό συμβαίνει παντού, σ'όλη τη γη. Το κατακριτέο όμως είναι να υπάρχει τεράστιου μεγέθους διαπλοκή που να δημιουργεί στρεβλώσεις και αξεπέραστες εξαρτήσεις (με δημόσια έργα και χίλια άλλα δύο), πράγμα το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας και ο πατέρας Αλαφούζος πρωτοστάτησε μαζί με άλλους σε αυτό sport, τα παλιότερα χρόνια. Μακάρι ο Γιάννης Αλαφούζος να αποδειχθεί πιο σώφρων σε αυτόν τον τομέα.