ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYMOBIL ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΩΡΑ!

Δεν φοβόμαστε να μιλάμε άσχημα, τυπικά, ευγενικά, να φοράμε κοστούμι, jeans ή φόρμες. Η ζωή τα χει όλα...

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

HOME PAGE - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
www.antiitroktiko.blogspot.com

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

EURO UBER ALLES!

Πρωτοφανές! Σχεδόν 1 τρις ευρώ για Ελλάδα & κάθε άλλη αδύναμη χώρα της Eurozone... Αν δεν βρισκόμασταν μέσα στο EURO, ούτε να μας χέ δεν θα ήθελαν, δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια παιδιά!

Η μοίρα της χώρας μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μοίρα της Ευρωζώνης και μέσω αυτής και της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι οι πιθανότητες να μας συμπεριφερθούν οι μεγάλες χώρες όπως στη Αργεντινή (πλήρης εκμετάλευση
της αδυναμίας της) εκμηδενίζονται. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με την περίπτωση της Αργεντινής. Σε εκείνη την περίπτωση, το ΔΝΤ τους ξεζούμισε, επέτρεψε να εξαγοραστούν φιλέτα δημόσιες επιχειρήσεις σε εξευτελιστικές τιμές, επέτρεψε σε ξένες πολυεθνικές να ξεπλήνουν χρήμα και να καταληστέψουν τους Αργεντινούς κα.  Στην περίπτωση μας ο στόχος είναι να σωθεί το Euro και η τιμή της Ευρώπης, έτσι πέρα από το αντικειμενικό ζόρι και την απίστευτου μεγέθους λιτότητα, δεν παίζει ούτε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, ούτε να κατρακυλίσουμε σε αργεντινικες καταστασεις. Όλα αυτά βέβαια μόνο στην περίπτωση που τηρήσουμε  τα συμφωνηθέντα, γιατί αλλιώς θα πέσει στο τραπέζι και η έξοδος απο ΕΕ. Και μην νομίζετε ότι δεν θα το καταφέρουν οι μεγάλες δυνάμεις αν αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα τους. 

Πάντως με το 1 τρις κάλυψη που αποφασίστηκε, η Ευρώπη δείχνει να ξαναβρίσκει τα αντανακλαστικά της και να προχωράει σε πρόληψη του επόμενου σταδίου της κρίσης που είναι οι  επιθέσεις  και στην Ελλάδα και σε άλλες αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης. Παρόλα αυτά όλες οι οικονομικές εκτιμήσεις μιλούν για αποτελεσματικό μέτρο μόνο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνοντας πως για τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα κανένα είδους μέτρο δεν είναι αρκετό, πέρα από την αντιμετώπιση της ρίζας του προβλήματος, που είναι η δημοσιονομική διορθωση, το κατέβασμα του χρέους και η ανάπτυξη.